Parallelle tracking gebruiken

Parallelle tracking is verplicht voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, display-campagnes en videocampagnes. Voor hotelcampagnes is parallelle tracking optioneel. Voor sommige accounts is de schakelaar voor parallelle tracking nog steeds beschikbaar in de accountinstellingen, maar deze optie is alleen van toepassing op hotelcampagnes.

Met parallelle tracking worden klanten rechtstreeks vanuit uw advertentie naar uw uiteindelijke URL geleid, terwijl de klikmeting op de achtergrond plaatsvindt. Hierdoor wordt uw bestemmingspagina sneller geladen, waardoor het aantal verloren bezoeken mogelijk afneemt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u parallelle tracking inschakelt en wat de technische vereisten zijn voor het instellen van uw uiteindelijke URL en uw trackingtemplate.

Voordat u begint

• Neem contact op met de provider van uw klikmeting om na te gaan of dat systeem parallelle tracking ondersteunt. De compatibiliteit kan variëren op basis van de specifieke functies die u heeft ingeschakeld. Als er sprake is van incompatibiliteit, werkt de klikmeting mogelijk niet naar behoren of kan de content of de vormgeving van de bestemmingspagina er anders uitzien dan bedoeld.
  • Mogelijk vereist de provider van uw klikmeting dat u uw trackingtemplates bewerkt. Wellicht kan de provider dit ook voor u doen. Meer informatie over trackingtemplates
Als u een provider van oplossingen voor klikmeting bent, kunt u meer informatie vinden in onze partnergids.

Parallelle tracking inschakelen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op het dropdownmenu Tracking.
  4. Klik op de schakelaar naast 'Parallelle tracking' om deze optie in te schakelen. Parallelle tracking is alleen van toepassing op hotelcampagnes en kan aan of uit worden gezet.

Als u de tracking-instellingen wilt testen voor verbroken URL's, klikt u op de knop Testen naast de trackingtemplate. Als een URL is verbroken, wordt er een rode x weergegeven in de kolom 'Status'. Lees Uw bestemmingspagina testen voor meer informatie over de betekenis van uw testresultaten.

Hoewel we proberen alle fouten met betrekking tot parallelle tracking te detecteren, worden niet alle fouten gevonden.