Bruk Google-taggen for Google Ads-konverteringssporing

Merk: Den globale nettstedstaggen (gtag.js) kalles nå Google-taggen. Denne endringen gir nye muligheter med både nye og eksisterende gtag.js-installasjoner, slik at du kan gjøre mer, heve datakvaliteten og ta i bruk nye funksjoner – uten ekstra kode. Finn ut mer om Google-taggen.

Google-taggen sporer konverteringene dine sammen med en annen kodebit; en hendelses- eller telefonkodebit.

For at du skal få en mer enhetlig opplevelse når du bruker nettstedskode i de ulike Google-produktene, kan du spore Google Ads-konverteringer via Google-taggen. Når du oppretter en konverteringshandling for nettstedet i den nye utgaven av Google Ads, ser du Google-taggen i stedet for den forrige taggen for konverteringssporing. Du bør installere denne taggen på alle sidene på nettstedet ditt. Du må dessuten legge til en annen kodebit på visse sider på nettstedet. Det er en hendelseskodebit eller telefonkodebit – akkurat hvilken kommer an på hvilken type konvertering du vil spore. Sammen med Google-taggen sporer disse kodebitene konverteringer.

Denne artikkelen forklarer hvorfor du bør bruke Google-taggen, og hvordan du implementerer den på riktig måte. Når du er klar, kan du konfigurere Google-taggen.

Hvis du fortsatt har den forrige taggen for konverteringssporing installert på nettstedet ditt, fungerer den fortsatt. For å få mer presis konverteringsmåling anbefaler vi imidlertid at du bruker Google-taggen.

Fordeler

• Hurtigere og enklere integrasjon med andre Google-produkter: Google-taggen brukes ikke bare av Google Ads, men også av andre Google-produkter, for eksempel Google Analytics. Hvis du bruker disse produktene, blir taggingen av nettstedet enklere og mer helhetlig med Google-taggen.
  • Nøyaktigere konverteringssporing: Med Google-taggen blir det plassert ut nye informasjonskapsler på domenet ditt. I disse lagres en unik identifikator for en bruker eller annonseklikket som førte hen til nettstedet. Dermed kan Google Ads registrere konverteringer mer presist. Med Google-taggen kan du spesifisere hvilke interaksjoner med nettstedet som skal telles som Google Ads-konverteringer.
  • Komplett dekning av alle konverteringer: Hvis du bruker den forrige taggen for konverteringssporing, endret for «bare piksler»-implementering, kan ikke Google Ads registrere alle konverteringene dine. Google-taggen sørger for at alle konverteringene registreres.

Merk deg at når en bruker kommer til nettstedet ditt fra et annonseklikk, leser Google-taggen for Google Ads-konverteringssporing informasjonen om annonseklikket og sender denne informasjonen til Google Ads. På de neste sidene kan Google Ads-taggene bruke klikkinformasjonen fra de nye informasjonskapslene som er plassert på domenet.

Slik fungerer Google-taggen

Google-taggen sporer konverteringene dine sammen med en annen kodebit; en hendelses- eller telefonkodebit.

• Hvis du sporer konverteringer på nettstedet, forteller hendelseskodebiten Google-taggen om konverteringer som skal spores.
  • Hvis du sporer anrop til nettstedet, erstatter telefonkodebiten telefonnummeret til bedriften din med et Google-viderekoblingsnummer.

Når du konfigurerer konverteringssporing på nettstedet, kan du se og kopiere Google-taggen for kontoen din samt eventuelle kodebiter som skal brukes sammen med taggen. Kodebitene vi presenterer nedenfor, er utelukkende ment som eksempler. De fungerer ikke på nettsteder.

Google-taggen

Google-taggen skal plasseres på alle sidene på nettstedet, i <head>-delen på HTML-sidene. Hvis du tidligere installerte Google-taggen da du opprettet en annen konverteringshandling fra den samme Google Ads-kontoen (eller hvis en managerkonto installerte den samtidig som den opprettet en annen konverteringshandling i kontoen din), bør du ikke legge til Google-tag-kodebiten på nytt. Hvis du installerte Google-taggen på nettstedet via et annet Google-produkt (f.eks. Google Analytics) eller fra en annen Google Ads-konto, kan du følge veiledningen om hvordan du tilpasser taggen for at den skal fungere i Google Ads-kontoen.

Her er et eksempel på Google-taggen:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
  <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config','TAG_ID');
  </script>

Hendelseskodebit

For at sporing av konverteringer på nettstedet ditt skal fungere, bør du installere hendelseskodebiten på selve konverteringssiden. Du kan plassere den hvor som helst i koden, så lenge den er plassert etter Google-tag-kodebiten. For best mulig sporing anbefaler vi at du plasserer den inne i selve <head>-delen.

Her kan du se et eksempel på en hendelseskodebit:

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

Telefonkodebit

Du bør legge til telefonkodebiten på alle sidene på nettstedet der du viser telefonnummeret du vil spore. Telefonkodebiten skal plasseres før «config»-kommandoen i Google-taggen.

Her kan du se et eksempel på en telefonkodebit:

<script>
gtag('set', {
'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
'phone_conversion_ids': ['AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL']
});
gtag('config', 'AW_CONVERSION_ID');

</script>

Slik kan eksisterende Google-tagger tilpasses Google Ads-kontoer

Hvis du allerede har satt inn Google-taggen på alle sidene på nettstedet, kan du angi at den skal sende data til flere Google Ads- eller Google Analytics-kontoer. Vi bruker eksempelet med Google-taggen i en Google Analytics-konto. Google-taggen ser slik ut:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
  </script>

Hvis du vil legge til støtte for Google Ads-kontoen din, er det bare å legge til den fremhevede linjen i Google-taggen og erstatte «TAG_ID» med den unike ID-en du får når du konfigurerer taggene for konverteringssporing.

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID">
 </script>

<script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
    gtag('config','TAG_ID');
  </script>

To disable the collection of your data, add the highlighted gtag('set') command below to your Google tag:

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID">

</script>

<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
gtag('js', new Date());

gtag('config', 'TAG_ID');
gtag('config', 'TAG_ID');
</script>

Once you’ve made this change, you don’t need to add the Google tag snippet obtained from your Google Ads account to your website. Just add the event or phone snippet. Note that you can re-use the same global snippet for multiple Google Ads or Google Analytics accounts. For each additional Google Ads or Google Analytics account you want your tag to support, add a new config command that contains the ID of the account (as demonstrated in the sample code above, which has separate config commands for Google Analytics and Google Ads).

Sikkerhet og personvern ved konverteringssporing

Google har strenge sikkerhetsstandarder. Google Ads samler bare inn data i apper og på nettsteder der du har konfigurert sporing.

Sørg for at du gir brukerne tydelig og utfyllende informasjon om hvilke data du samler inn på nettstedene dine, i appene dine og på andre områder. Sørg også for at du får samtykke til slik datainnsamling i tilfeller der dette er påkrevd i henhold til lov og rett eller gjeldende Google-retningslinjer for brukersamtykke, deriblant Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU.

Er du usikker på om taggen din er riktig konfigurert? Du kan bruke Tag-assistenten til å sjekke implementeringen av taggen din. Hvis du trenger hjelp med feilsøking, kan du se artiklene Feilsøk taggingen av hele nettstedet eller Bruk Tag-assistenten til å feilsøke konverteringshandlinger som er ubekreftede eller inaktive.