Sådan sporer Google Ads websitekonverteringer

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan Google måler de interaktioner, som de besøgende havde med dine annoncer, inden de foretog en konvertering. Artiklen indeholder også nogle retningslinjer, som hjælper dig med at sikre, at du kan måle konverteringer fra enhver browser.

Når brugerne interagerer med dine annoncer (ved at klikke på en tekstannonce eller se en videoannonce), gemmer Google Ads cookies, der indeholder oplysninger om interaktionen samt et entydigt id for en bruger eller det annonceklik,der har ført en bruger videre til dit website.

Når en person foretager en konvertering på dit website, læser det konverteringssporingstag, du har installeret, denne cookie og sender den tilbage til Google Ads med konverteringsoplysningerne. Der kan være tilfælde, hvor de cookies, der bruges til at gemme oplysninger om annonceinteraktioner, ikke er tilgængelige på grund af faktorer såsom browserindstillinger. I så fald kan du benytte nedenstående metoder til at foretage mere præcis sporing af konverteringer via klik i Google Ads.

Før du begynder

For at sikre, at målingen bliver så præcis som muligt, skal du have et tag på hele websitet (du kan læse om implementeringsmulighederne nedenfor). Før du implementerer det, skal du følge denne vejledning:

• Aktivér automatisk tagging på alle dine Google Ads-konti.
  • Hvis du bruger værktøjer til sporing af klik i dine sporingswebadresser eller omdirigeringer på serveren for dit website, skal du kontrollere, at de overfører GCLID-parameteren ("Google-klik-id") til dine landingssider.
  • Hvis din konverteringsside er på et andet domæne end din landingsside, skal du bruge domænelinket gtag.js til at sende GCLID-parameteren til konverteringssiden.
  • Aktivér ikke dine tags inde fra en iFrame (f.eks. inde fra et andet sporingstag såsom et Floodlight-tag).
  • I nedenstående video kan du lære, hvordan du bruger tags på hele websitet, så du kan måle din Google Ads-effektivitet korrekt, hvorfor det er en god idé at bruge tags på hele websitet, hvordan du vælger den rette løsning, og hvordan du implementerer forskellige tags korrekt, f.eks. Google Tag Manager, Google-tagget og Google Analytics:

Academy on Air: Sitewide Tagging

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Metoder til sporing af konverteringer

Gennemgå nedenstående muligheder for at implementere et tag på hele websitet. Via dette tag gemmes der nye cookies på dit domæne. Disse cookies gemmer et entydigt id for en bruger eller det annonceklik, der har ført en bruger videre til dit website.

Mulighed 1: Spor konverteringer med det opdaterede Google Ads-konverteringssporingstag

For at sikre, at Google Ads kan måle alle dine konverteringer, uanset hvilken browser de besøgende på dit website bruger, anbefales det, at du bruger Google-tagget. Dette tag består af Google-tagget og et hændelseskodestykke. Dette tag opretter nye cookies på dit domæne, så der gemmes et entydigt id for en bruger eller det annonceklik, der har ført en bruger videre til dit website. Disse cookies modtager annonceklikoplysninger fra en GCLID-parameter (Google-klik-id-parameter), som er inkluderet i konverteringssporingstagget.

Sørg for at følge vejledningen under Før du begynder for at sikre dig, at konverteringssporingstagget fungerer, som det skal.

Du finder kodestykkerne til det nye konverteringssporingstag, når du konfigurerer konverteringssporing for dit website i den nye version af Google Ads.

Sådan fravælger du dette

Hvis du ikke vil have, at Google-tagget skal gemme førstepartscookies på dit websites domæne, skal du tilføje den fremhævede del nedenfor i config-kommandoen i dit Google-tag:

gtag('config', 'TAG_ID', {'conversion_linker': false});

Vi anbefaler ikke, at du gør dette, da det vil medføre en mindre nøjagtig konverteringsmåling.

Bemærk! Vi anbefaler ikke, at du fravælger førstepartscookies, da det vil medføre en mindre nøjagtig måling af konverteringer.

Mulighed 2: Brug Google Tag Manager sammen med det nye tag af typen konverteringstilknytning

Google Tag Manager giver dig mulighed for hurtigt og nemt at implementere og opdatere tags på dit website, uden at du behøver at ændre koden på din side. Følg denne fremgangsmåde for at sikre dig, at dine Google Ads-konverteringssporingstags modtager de nødvendige annonceklikoplysninger:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du konfigurere og installere Google Tag Manager.
  2. Klik på Nyt tag i din Google Tag Manager-container.
  3. Klik på Tagkonfiguration, og vælg tagtypen Konverteringstilknytning.
  4. Klik på Triggers, og vælg en trigger for at aktivere tagget på Alle sider.

Konverteringslinktagget registrerer automatisk oplysninger om det annonceklik, der har ført en bruger til dit website, i webadressen for landingssiden og gemmer disse oplysninger i nye cookies på dit domæne.

Hvis du ikke er vant til at bruge Google Tag Manager, kan du læse om, hvordan du kommer godt i gang med konfiguration af Google Tag Manager.

Mulighed 3: Brug Google Analytics (kun Universal Analytics)

Hvis du allerede har Google Analytics-tagget installeret på dit website, kan du følge denne vejledning for at sikre, at dit Google Ads-konverteringssporingstag fortsætter med at måle konverteringer nøjagtigt. Hvis du følger vejledningen under Før du begynder, gemmes GCLID-parameteren for et annonceklik i en Google Analytics-cookie på dit websites domæne. Hvis du har konfigureret dine konti og dit tag korrekt, kan Google Ads-konverteringssporingstagget bruge GCLID-parameteren fra Google Analytics-cookien.

Hvis du vil bruge denne metode til at spore websitekonverteringer, skal du følge vejledningen under "Før du begynder" og derefter følge disse yderligere retningslinjer:

Hvis du følger denne fremgangsmåde, læses GCLID'et fra Google Analytics-cookien automatisk. Hvis du ikke ønsker, at Google Analytics skal gemme GCLID'et i denne cookie, kan du følge vejledningen under Sådan fravælger du dette nedenfor.

Bemærk! I Universal Analytics gemmes GCLID'et i en cookie. Hvis du vil bruge Google Analytics 4 til måling af konverteringer, skal du eksportere disse konverteringer til Google Ads, da GCLID'et for Google Ads-konverteringssporingshændelser ikke længere gemmes i en cookie via Google Analytics 4-tagget.

Sådan fravælger du dette

Hvis du vil fravælge brug af Google Analytics-cookien til lagring af GCLID-parameteren, skal du følge denne vejledning for at opdatere dit Google Analytics-tag. Fravalg kan medføre en mindre nøjagtig måling af konverteringer.

Konverteringssporing på tværs af domæner

Hvis du vil måle aktivitet på tværs af domæner, f.eks. hvis landingssidens domæne adskiller sig fra dit konverteringsdomæne, kan du slå sporing på tværs af domæner til ved at tilføje følgende i koden på dit website (eksemplet er kun til illustrationsbrug – denne kode fungerer ikke på dit website):

gtag('set', 'linker', {
'domains': ['landing-destination.com', 'conversion-destination.com']
});

Få flere oplysninger om måling af kunderejser på tværs af domæner

Er du i tvivl om, hvorvidt dit tag er konfigureret korrekt? Du kan bruge Tag Assistant til at tjekke implementeringen af dit tag. Hvis der er behov for yderligere fejlfinding, kan du gå til Fejlfinding vedrørende tagging på hele websitet eller Brug Tag Assistant til at finde og løse problemer i form af ubekræftede eller inaktive konverteringshandlinger.

Ikke alle konverteringer kan registreres i Google Ads

Hvis du ikke implementerer en af ovenstående løsninger, bliver din mulighed for at måle konverteringer begrænset. Selvom du vælger en af mulighederne ovenfor, kan der stadig være tilfælde, hvor det ikke er muligt at måle konverteringer. Dette er f.eks. tilfældet, når en bruger ser en videoannonce i YouTube-mobilappen og senere foretager en konvertering i mobilbrowseren, men ikke er logget ind på Google-tjenester nogen steder. Uanset hvad du vælger, inkluderer Google modellerede konverteringer som estimater i kolonnen "Konverteringer" i dine rapporter. Data, som værner om brugerens privatliv, fra brugere, der tidligere har logget ind på Google-tjenester, bruges til at oprette modellerede konverteringer. Dette kan give en mere komplet rapport over dine konverteringer.

Indvirkning på budgivning

Vi anbefaler, at du overvåger dine konverteringsdata i løbet af de næste par måneder og overvejer, om du skal foretage ændringer i dine bud. Hvis du bruger Smart Bidding-strategier med mål-CPA eller mål-ROAS, og du bemærker et fald i trafik, kan det være en god idé at justere dine mål i denne periode for at kompensere for de konverteringer, som den rapporterede trafik er faldet for. Hvis du angiver bud manuelt, skal du huske, at nogle konverteringer muligvis ikke bliver rapporteret, når du evaluerer effektiviteten og justerer dine bud.

Tagging på hele websitet og det forældede remarketingtag

Du bør kunne bruge en af ovennævnte muligheder for at sikre, at Google Ads kan måle alle konverteringer, uanset hvilken browser de besøgende på dit website bruger. For at forhindre "huller" i din tagging gemmer det forældede Google Ads-remarketingtag stadig nye cookies på dit domæne med henblik på lagring af oplysninger om de annonceklik, der fører de besøgende videre til dit website. Disse cookies modtager annonceklikoplysninger fra en GCLID-parameter ("Google-klik-id-parameter"), som er inkluderet i konverteringssporingstagget.

Denne metode fungerer kun, hvis du følger vejledningen i afsnittet "Før du begynder" ovenfor og derefter implementerer Google-tagget på samtlige sider på dit website.

Sådan fravælger du dette

Hvis du ikke vil have, at Google-tagget skal gemme førstepartscookies på dit websites domæne, skal du føje følgende linje til tagkonfigurationen, inden scripttagget indlæses:

var google_conversion_linker = false;

Hvis du bruger conversion_async.js, skal du føje den fremhævede del nedenfor til kaldet google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Bemærk! Vi anbefaler ikke, at du fravælger, da det kan medføre en mindre nøjagtig måling af konverteringer.

Sikkerhed og privatlivsbeskyttelse i forbindelse med konverteringssporing

Vi har indført strikse sikkerhedsstandarder, og i Google Ads indsamles der kun data på websites og i apps, hvor du har konfigureret sporing.

Sørg for at give brugerne klare og udførlige oplysninger om, hvilke data der indsamles via dine websites, apps og andre ejendomme, og for at indhente samtykke til denne indsamling, hvis det er et lovkrav, eller hvis der stilles krav om det i Google-politikker vedrørende brugersamtykke, eksempelvis Googles samtykkepolitik for brugere i EU.