Länka Merchant Center och Google Ads

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Du kan länka ditt Merchant Center-konto till ditt Google Ads-konto så att produktinformationen i Merchant Center blir tillgänglig i Google Ads och kan användas i annonskampanjer. Mer bakgrundsinformation om fördelarna med att länka kontona finns i Om länkning av Merchant Center och Google Ads

I denna artikel beskriver vi hur du länkar Merchant Center till Google Ads och gör ändringar i länkningen.

Innan du börjar

Du behöver

• åtkomst till ett Merchant Center-konto
  • Du behöver administratörsbehörighet till ditt Google Ads-konto för att länka Google Ads- och Merchant Center-konton. Om du inte har administratörsbehörighet kan du be administratören av Google Ads-kontot att ge dig åtkomst eller länka kontona åt dig.

Anvisningar

Nedan kan du läsa om hur du

• begär länkning till Google Ads från Merchant Center
  • godkänner en länkningsbegäran från Merchant Center i Google Ads
  • hanterar länkar mellan konton
  • spårar länkningsstatus.

Begära länkning till Google Ads från Merchant Center

Länkningen initieras alltid i Merchant Center. Du kan länka flera Google Ads-konton till ett Merchant Center-konto, eller ett Google Ads-konto till flera Merchant Center-konton.

Länka till ditt eget Google Ads-konto:

1. Öppna ditt Merchant Center-konto, klicka på rullgardinsmenyn från ikonen med tre punkter och klicka på Länka konton.
  2. Välj Google Ads
  3. Leta reda på kund-id:t för Google Ads-kontot som du vill länka under Ditt Google Ads-konto. Du hittar det bredvid din e-postadress högst upp på alla Google Ads-sidor när du är inloggad.
  4. Klicka på Länka.
Obs! Om du inte har ett Google Ads-konto kan du skapa ett nu

Länka till andra Google Ads-konton

1. Öppna ditt Merchant Center-konto, klicka på rullgardinsmenyn från ikonen med tre punkter och klicka på Länka konton.
  2. Välj Google Ads
  3. Klicka på Länka konton under Andra Google Ads-konton och ange kund-id:t för det Google Ads-konto du vill länka. Du hittar det bredvid din e-postadress högst upp på alla Google Ads-sidor när du är inloggad.
  4. Klicka på Lägg till.

Godkänna en länkningsbegäran i Google Ads

När ett Merchant Center-konto skickar en länkningsbegäran till dig visas inbjudningarna i tabellen på sidan Länkade konton för Merchant Center i Google Ads.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Klicka på Detaljer under Google Merchant Center.
  5. Leta reda på kontot du vill länka. Värdet i kolumnen Status ändras till Väntande. Klicka på Visa detaljer i kolumnen Åtgärder och läs igenom informationen om begäran.
  6. Godkänn länkningen genom att klicka på Godkänn. Avvisa länkningen genom att klicka på Avvisa. Om du vill länka kontona vid ett senare tillfälle måste en ny länkningsbegäran skickas från Merchant Center.

Hantera länkar mellan konton

När du har länkat Merchant Center- och Google Ads-kontona kan du avbryta eller skicka en ny länkningsbegäran från Merchant Center eller ta bort länken mellan kontona när som helst från Merchant Center eller Google Ads.

I Merchant Center

Så här avbryter du en länkningsbegäran:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter.
  3. Välj Länkade konton.
  4. På fliken Google Ads ser du begäran samt Google Ads-kontots kund-id.
  5. Klicka på Avbryt begäran till höger.
  6. Klicka på Fortsätt när du blir ombedd att göra det.

Så här tar du bort länken mellan kontona:

1. Klicka på ikonen med tre punkter.
  2. Välj Länka konton.
  3. Öppna Ditt Google Ads-konto eller Andra Google Ads-konton.
  4. Öppna det konto som du vill koppla bort och klicka på Ta bort länk.

I Google Ads:

Så här tar du bort länken mellan kontona:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Klicka på Detaljer under Google Merchant Center.
  5. Leta reda på kontot som du vill ta bort länken från och klicka på Ta bort länk.

Spåra länkningsstatus i Google Ads

Nedan följer de olika statusvärden som kan förekomma i tabellen över länkade konton för Merchant Center i ditt Google Ads-konto.

• Väntar på ditt godkännande: Merchant Center-kontots ägare har begärt att länkas till ditt Google Ads-konto. Du kan godkänna eller avvisa begäran.
  • Länkat: Ditt Google Ads-konto har länkats till Merchant Center-kontot och remarketinglistorna för apparna i kontot har aktiverats.