Om AMP (Accelerated Mobile Pages)

Hur snabbt målsidan läses in kan vara skillnaden mellan en konvertering och en förlorad kund. De flesta besökare på mobilwebbplatser lämnar en sida om den tar mer än tre sekunder att läsa in. De flesta mobilwebbplatser missar dock det målet med i genomsnitt 19 sekunder (källa). Visa att du skiljer dig från mängden genom att optimera din målsida med AMP.

Kom igång genom att läsa om hur du använder AMP med Google Ads.

Fördelar

Snabbare målsidor leder normalt till fler konverteringar, och med AMP kan du skapa sidor som går fort att läsa in utan att kompromissa med kreativitet och varumärkesuttryck. Att AMP-målsidorna är snabbare och läses in smidigt gör dem ofta trevligare att besöka. Upplevelsen av målsidan är en viktig faktor för ditt kvalitetsresultat och din annonsrankning.

Så fungerar det

AMP läses in snabbt eftersom det är konstruerat för det. Det är enklare (och därmed går det snabbare) för webbläsaren att tolka AMP-anpassad HTML, eftersom koden är mer effektiv och uttryckligen designad för att hjälpa utvecklare att undvika vanliga kodningsproblem som gör att sidor läses in långsamt.

AMP-sidor kan dessutom visas direkt från Googles AMP-cacheminne. När det är möjligt väljer Google att skicka den cachelagrade kopian av målsidan, vilket är det snabbaste sättet. När AMP-målsidan inte går att visa från cacheminnet (på grund av inkompatibla funktioner eller andra tekniska orsaker) läses den in från webbservern. Även om det inte går lika snabbt som att visa den från cacheminnet är det ändå mycket snabbare än att visa en vanlig målsida utan AMP-teknik.

I den nya Google Ads-upplevelsen kan du använda principerna för AMP genom att skapa AMP HTML-annonser. Med dessa annonser kan du erbjuda snabbare, lättare och säkrare annonsupplevelser på alla plattformar. För att underlätta intäktsgenerering för utgivare strävar AMP efter att integrera alla annonsformat, utom sådana som ger en dålig användarupplevelse. Du kan också visa AMP HTML-annonser oavsett om sidorna använder AMP-teknik eller inte.

Konstruera med AMP

AMP-målsidor konstrueras med vanliga webbtekniker och är därför enkla att skapa med dina vanliga utvecklingsmetoder. Faktum är att många utvecklare kan skapa AMP-versioner av sina sidor inom en vecka. Ett enkelt och effektivt sätt att skapa kompatibla AMP HTML-annonser är att använda Google Web Designer.