Om Accelerated Mobile Pages (AMP)

Hastigheten på landingssiden din kan utgjøre forskjellen mellom en konvertering og en tapt kunde. De fleste besøkende på mobilnettsteder forlater sider det tar mer enn tre sekunder å laste inn. Likevel bommer de fleste mobilnettsteder på dette målet med 19 sekunder i gjennomsnitt (kilde). For å skille deg ut blant konkurrentene bør du optimalisere opplevelsen av landingssiden din med AMP.

Kom i gang ved å finne ut hvordan du bruker AMP med Google Ads.

Fordeler

Jo raskere landingssider du har, dess flere konverteringer oppnår du som regel. Med AMP kan du opprette sider som lastes inn veldig raskt, uten å måtte gå på kompromiss med kreativitet og merkevarens uttrykk. På AMP-landingssider kombineres hastighet med jevn innlasting, noe som ofte brukere en mye bedre opplevelse av landingssiden. Opplevelsen av landingssiden er en viktig faktor for kvalitetspoengene og annonserangeringen.

Slik fungerer AMP

AMP-sider lastes inn raskt fordi de er utviklet for høy hastighet. Nettlesere kan på en enklere (og derfor raskere) måte tolke AMP-HTML, fordi det er mer strømlinjeformet og spesielt utviklet for å hjelpe utviklere med å unngå vanlige kodeproblemer som fører til treg sideinnlasting.

AMP-sider kan dessuten vises direkte fra Google AMP-bufferen. Når det er mulig, velger Google å vise den bufrede kopien av landingssiden, noe som gir den raskeste innlastingen. Når det ikke er mulig å vise siden fra bufferen (på grunn av kompatibilitetsproblemer eller andre tekniske årsaker), lastes AMP-landingssiden fra nettjeneren din. Selv om dette ikke går like raskt som å hente siden fra bufferen, er det fortsatt mye raskere enn en gjennomsnittlig landingsside uten AMP.

I den nye utgaven av Google Ads kan du bruke prinsippene for AMP ved å lage AMP-HTML-annonser. Med disse annonsene kan du gi brukerne raskere, lettere og sikrere annonseopplevelser på alle plattformer. På AMP-sider forsøkes det å integrere alle annonseformater, som en hjelpende hånd med tanke på publisistens inntektsgenerering, med unntak av de som fører til dårlige brukeropplevelser. Du kan også vise AMP-HTML-annonser både på AMP-sider og på sider uten AMP.

Utvikling med AMP

AMP-landingssider utvikles med standard netteknologi, så de er enkle å opprette med utgangspunkt i den eksisterende utviklingsprosessen du bruker. Mange utviklere kan faktisk opprette AMP-versjoner av sidene sine innen en uke. Google Web Designer er en enkel og effektiv løsning hvis du vil opprette AMP-HTML-annonser i tråd med kravene.