Slik bruker du AMP med Google Ads

Raskere landingssider for mobil fører vanligvis til redusert fluktfrekvens og færre brukere som forlater nettstedet. Du kan dermed oppnå flere konverteringer og bedre annonseresultater totalt sett. Du kan enkelt få raskere innlastingstider ved å utvikle landingssiden din med AMP. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du bruker AMP med Google Ads.

Du kan finne ut mer ved å lese om Accelerated Mobile Pages (AMP).

Før du begynner

AMP-sider lastes raskt inn – og enda raskere fra Googles AMP-buffer. Det er for øyeblikket mulig med bufret visning av tekstannonser i de fleste kjente nettleserne.

Følg den trinnvise veiledningen

Hvis du vil lage AMP-versjoner av landingssidene dine (eller bruke eksisterende AMP-sider som Google Ads-landingssider), kan du følge retningslinjene for Google Ads-utviklere for AMP-sider.

Angi den nye nettadressen for mobil

Når du har laget en AMP-versjon av en landingsside, kan du bruke den på samme måte som andre landingssider for mobil. For tekstannonser og søkeord må du legge til nettadressen til AMP-siden som nettadressen for mobil. Når mobilbrukere klikker på annonsen din, får de se den raskeste versjonen av den tilgjengelige siden. For raskere innlastingstid lastes AMP-sider inn fra Googles AMP-buffer når det er mulig. Når vi ikke kan vise en side fra bufferen, blir AMP-landingssiden lastet inn fra nettjeneren din. Tiden dette tar, er vanligvis fortsatt raskere enn med sider som ikke er AMP-sider.

Legg til AMP-nettadresser i annonser via masseredigeringer

Når du koder AMP-sidene dine, må du endre landingssidene til annonsene. Du kan masseredigere annonser via

Sånn bruker du funksjonen for masseopplasting i Google Ads:

1. Last ned redigerbare annonser fra Google Ads.

2. Legg til AMP-nettadressene for landingssidene dine for mobil.

3. Last opp de endrede annonsene til Google Ads-kontoen igjen.

Finn ut hvordan du kan gjøre endringer via masseopplasting.

Merk: Påse at nettadressen for mobil peker til domenet ditt (f.eks. https://example.com/page_amp.html) i stedet for til Googles AMP-buffer, som kan ha et hvilket som helst av disse formatene:

• https://www.google.com/amp/s/example.com
  • https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com
  • https://example-com.cdn.ampproject.org/example.com/amp.html

Sørg for at AMP-sidene dine er gyldige

Sider som ikke er i tråd med AMP-retningslinjene, kan ikke bufres. De lastes saktere inn enn bufrede sider og gir derfor ikke like gode resultater. Kontrollér at sidene dine er gyldige, ved å bruke (eller oppfordre nettutviklerne dine til å bruke) valideringsverktøyet for AMP. Valideringsverktøyet for AMP skal brukes under utvikling av sidene, men det kan også være lurt å se etter ugyldige AMP-sider fra Google Ads-kontoen din. Sånn gjør du det:

1. Velg «Landingssider» fra den blå sidemenyen i Google Ads-kontoen.

2. Gjennomgå «Klikkfrekvens for gyldige AMP-sider»-kolonnen.

Merk: Landingssider med klikkfrekvens under 100 % kan være ugyldige. Du eller nettutvikleren din må i så fall korrigere koden via valideringsverktøyet for AMP.

Bruk sporing med omhu

For å sikre at de besøkende kommer raskest mulig til siden din, må du bare bruke de nødvendige nettadresseparameterne. Parametere som ikke brukes til å tilpasse innholdet på landingssidene dine, bør du legge til etter {ignore}-parameteren. Da øker sjansene for at annonsene dine vises via Googles raske AMP-buffer.

Merk: Du bør likevel bruke AMP-landingssider i Google Ads og la Google-systemet avgjøre når annonsene kan vises fra AMP-bufferen.

AMP-HTML-annonser

Prinsippene for AMP gjelder ikke bare for bufret visning av tekstannonser, men kan også brukes til å lage AMP-HTML-annonser. Med disse annonsene kan du sørge for at brukerne får raskere, sikrere og mer lettvinte annonseopplevelser i alle plattformer. Du får også muligheten til å vise AMP-HTML-annonser både på AMP-sider og på sider som ikke er AMP-sider. Fordelene med AMP-HTML-annonser:

• AMP-HTML-annonser lastes inn raskere enn vanlige annonser på AMP-sider, noe som gjør dem synligere og mer effektive, og de gir sannsynligvis bedre resultater.

• AMP-rammeverket sikrer at disse annonsene alltid fungerer som forventet, og dermed får brukerne alltid en positiv opplevelse med merkevaren din.

• AMP-HTML-annonser må valideres før de kan vises, og dermed reduseres risikoen for skadelig programvare. Dette kan bidra til å skape økt tillit til merkevaren din etter som brukerne har gjentatte gode interaksjoner med den.