Overvåk annonsevarianter

Etter at du har begynt å kjøre annonsevarianter, kan du følge med på resultatene du oppnår med dem. Når du forstår resultatene du oppnår med annonsevariantene, kan du treffe en velinformert beslutning om du skal erstatte de opprinnelige annonsene med annonser som fører til bedre resultater.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du overvåker og tolker resultatene for annonsevariantene dine.

Før du begynner

Hvis du ikke har opprettet noen annonsevariant før, bør du lese artikkelen Lag annonsevarianter.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Klikk på Annonsevarianter, så får du se en tabell over og informasjon om annonsevariantene du har opprettet.

Antallet berørte klikk, annonser og visninger er oppført for hver annonsevariant. Når du klikker på en annonsevariant, ser du en sammenligning av resultatene med den opprinnelige annonsen.

Om resultatberegninger i annonsevarianter

Resultatberegningene du ser for annonsevariantene dine, inneholder fire tall:

1. Det første tallet er verdien for hver resultatberegning bare for annonsevarianten. Tenkt deg for eksempel at annonsevarianten din har fått X klikk.
  2. Prosentdelen utenfor klammene «[ ]» er differansen mellom annonsevarianten og den opprinnelige annonsen. For eksempel har varianten fått Y % flere klikk enn den opprinnelige annonsen.
  3. De to tallene i klammeparentesen angir et forventet område med et fleksibelt konfidensintervall. Hvis du for eksempel har valgt et konfidensintervall på 80 %, har du 80 % sannsynlighet for å se en forskjell mellom A % og B %.
Merk: Du kan selv velge konfidensintervaller (80 % er standard konfidensintervall), og du kan sette deg bedre inn i eksperimentberegningene med dynamisk konfidensrapportering.

Når en beregning er merket med en blå stjerne («*»), er den statistisk signifikant. Det er minst 95 % sannsynlighet for at innvirkningen på resultatene dine skyldes endringen du har gjort, snarere enn tilfeldigheter.

Vanligvis påvirkes graden av signifikans av tre faktorer:

• Resultatforskjellene mellom de opprinnelige annonsene og de endrede annonsene. Større forskjeller har en tendens til å være mer betydningsfulle.
  • Endringene i resultater. En kampanje der antall klikk varierer med 50 % fra dag til dag, har større variasjon enn en kampanje der antall klikk varierer med 2 %. Stor variasjon innebærer som regel mindre signifikans.
  • Det totale antallet visninger av annonsevarianten. Jo flere visninger, desto høyere statistisk signifikans.

Linker til beslektet innhold