Korriger Google Analytics-konverteringer via flere kontoer i kundekontoer

I kundekontoer hvor det benyttes konverteringssporing via flere kontoer på managerkontonivå, er nå alle konverteringstypene som ble opprettet på kundekontonivå, merket med «inaktiv», med unntak av Google Analytics-mål og -transaksjoner. I Google Ads-kontoer med konverteringssporing via flere kontoer kan det snart bare importeres Google Analytics-mål og -transaksjoner på managerkontonivå.

Merk: Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer og importerer Analytics-mål eller -transaksjoner på kundekontonivå, blir det ikke lenger rapportert konverteringer for disse handlingene fra og med 30. juni 2021. Hvis du bruker smart budgivning og får en nedgang i konverteringsvolumet, kan dette påvirke resultatene negativt. Denne konfigurasjonen kan også forårsake problemer ved lansering av nye funksjoner.

Hvis du har en Google Ads-konto hvor du importerer mål eller transaksjoner fra Google Analytics på kundekontonivå, og du bruker konverteringssporing via flere kontoer, må du oppdatere oppsettet ditt. Følg veiledningen nedenfor for å identifisere de konverteringene du må oppdatere, og gjør de nødvendige endringene i oppsettet.

Merk: Hvis du bruker denne konfigurasjonen nå, sender Google deg et varsel eller en melding om dette.

Veiledning

Følg disse tre trinnene for å påse at Google Analytics-mål og -transaksjoner er tilordnet Google Ads-managerkontoen din:

1. Identifiser administrerte kontoer

Du må først identifisere hvilke kundekontoer det blir importert Google Analytics-mål og -transaksjoner til, og der konverteringssporing via flere kontoer er valgt:

Hvis du bruker managerkontoen din

Hvis du bruker kundekontoen din

Følg veiledningen nedenfor for å se hvilke konverteringer som implementeres med denne konfigurasjonen:

1. Logg på Google Ads-kundekontoen din. Du må kontrollere hver enkelt kundekonto underlagt managerkontoen.
  2. Klikk på målikonet Goals Icon og deretter på Konverteringer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag.
  4. Hvis du bruker konverteringssporing via flere kontoer, kan det være plassert et låsikon Lås ved siden av tittelen på enkelte konverteringer, og et managerkontonummer kan være oppført under tittelen. Disse konverteringene administreres på managerkontonivå.
    1. Hvis du ikke ser noen slike konverteringer, kan du klikke på Innstillinger i sidemenyen til venstre. Hvis du brukte konverteringer via flere kontoer, ville det her ha vært oppført en «Konverteringskonto» ovenfor innstillingen for visningskonverteringer. Hvis den ikke er oppført, betyr det at konverteringssporing via flere kontoer ikke brukes i denne kundekontoen. Du trenger derfor ikke å endre noe.
  5. Gjennomgå «Kilde»-kolonnen for å se hvilke handlinger «Google Analytics» er oppført som kilde til.
  6. «Google Analytics»-konverteringene som verken er oppført med et låseikon Lås eller et managerkontonummer, blir administrert på kundekontonivå, og disse må oppdateres. Bit deg merke i disse konverteringene (f.eks. navnet og innstillingsdetaljer), for du må nemlig importere disse på managerkontonivå (pass på at du forteller managerkontoeierne om dette).

2. Knytt Google Analytics-kontoen sammen med Google Ads-managerkontoen

Knytt Google Analytics-kontoen din sammen med Google Ads-managerkontoen din hvis du ikke allerede har gjort det. Når du har gjort det, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å importere målene/transaksjonene til managerkontoen og så oppdatere konverteringsinnstillingene i tråd med dette.

3. Importér mål/transaksjoner

Følg veiledningen nedenfor for å importere de samme målene og transaksjonene som du importerte til kundekontoen, til managerkontoen. Du finner en mer detaljert veiledning i artikkelen Importer Google Analytics-konverteringer til Google Ads.

1. Logg på managerkontoen din.
  2. Klikk på målikonet Goals Icon og deretter på Konverteringer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Sammendrag og deretter på plussknappen .
  4. Velg Importér, og klikk på Google Analytics.
  5. Merk av ved siden av målene eller transaksjonene du vil importere.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Velg hvilken innstilling du vil bruke, og klikk på Importér mål.
    • Når du har importert disse til managerkontoen, telles de tilsvarende handlingene i kundekontoen ikke lenger som konverteringer, slik at målene ikke telles dobbelt.

Gjennomgå og oppdater konverteringsinnstillingene

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Sørg for at du oppdaterer konverteringsinnstillingene for konverteringshandlingene du akkurat importerte til managerkontoen, slik at de samsvarer med innstillingene du hadde i kundekontoen (konverteringshandlinger som nylig er opprettet, tilordnes standardinnstillingene):

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Sammendrag.
  3. Klikk på navnet på det importerte målet du vil redigere.
  4. Klikk på Endre innstillingene.
  5. Endre det du måtte ønske, og klikk på Lagre.

Du kan nå fjerne de inaktive dupliserte konverteringstypene fra kundekontoen (valgfritt).

Vanlige spørsmål om konverteringer via flere kontoer

Hvis jeg bruker automatisk budgivning i kundekontoen min, importerer mål fra Analytics dit og så begynner å importere målene på managerkontonivå, trenger da den automatiske budgivning litt tid for å tilegne seg kunnskap om de nye konverteringsdataene? Påvirker dette budgivningen?

Hvis du importerer de samme Analytics-målene eller -transaksjonene og bruker de samme konverteringsinnstillingene, har det ingen innvirkning på budgivningen.

Når du går fra konverteringssporing på kontonivå til managerkontonivå, kan det totale konverteringsvolumet gå ned ettersom konverteringene bare telles én gang. Gjelder det samme dersom jeg flytter de importerte målene fra kundekontonivå til managerkontonivå?

Nei. Mål/transaksjoner importert fra Google Ads blir uansett bare talt én gang, selv om de importeres til en administrert konto. Du trenger ikke å justere budene.

Kommer denne endringen til å skje automatisk?

Nei. Du må gjøre de nødvendige endringene før 30. juni 2021. Det er ikke mulig å velge bort dette.

Hvis jeg ikke bruker konverteringssporing via flere kontoer på managerkontonivå, får denne endringen noe å si for meg?

Nei. Denne endringen har bare innvirkning på annonsørene som kjører konverteringssporing på managerkontonivå, og som har importert Analytics-mål på kundekontonivå.

Jeg har Google Ads-remarketinglister i enkelte kontoer. Blir disse listene påvirket av at Analytics-kontoen min tilknyttes på managerkontonivå?

Nei. Remarketinglister blir ikke påvirket så lenge du knytter Analytics sammen med både managerkontoen og kundekontoen. Konverteringsmålene administreres på managerkontonivå, mens remarketinglistene administreres på kundekontonivå. Finn ut mer om deling av remarketinglister.

Mister jeg historiske konverteringsdata på kundekontonivå som følge av denne endringen?

Nei, du mister ikke historiske konverteringsdata på kundekontonivå. Etter at du har gjort denne endringen, blir nye konverteringer registrert for konverteringshandlingen i den nye managerkontoen.

Linker til beslektet innhold