Om mål for dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser kan du øke rekkevidden din uten å bruke søkeord. Med disse annonsene blir det nemlig funnet samsvar mellom det folk søker etter på Google, og bestemte sider på nettstedet ditt. Du bestemmer selv hvordan denne typen målretting fungerer. Du kan målrette annonsene dine ut fra bestemte kategorier som gjenspeiler strukturen på nettstedet ditt, eller mot alle sidene på nettstedet. Du kan også fastsette andre typer dynamiske annonsemål, eller du kan blokkere sider ved å ekskludere visse dynamiske annonsemål.

Denne artikkelen beskriver de åtte ulike typene dynamiske annonsemål du kan bruke for å finstemme akkurat hvordan vi kan vise annonsene dine. Hvis du ønsker en bredere oversikt, kan du først lese artikkelen Om dynamiske søkeannonser. Husk at du selv er ansvarlig for den endelige teksten som vises i annonsene dine, så du må ha det i bakhodet når du velger landingssider.

Ulike typer mål

Landingssider fra standard annonsegrupper

«Landingssider fra standardannonsegrupper»-kategorien inneholder alle nettsider som du for øyeblikket kjører søkeannonser mot, i hele kontoen din. Med dette målrettingsalternativet er det enkelt å øke trafikken på nettsidene du allerede bruker som landingssider i eksisterende kampanjer og annonsegrupper. Vi anbefaler dette for annonsører som er nye brukere av dynamiske søkeannonser, og som ønsker mer trafikk som kan genereres ved hjelp av denne typen målretting. Dette alternativet er bare tilgjengelig i kontoer med kvalifiserte landingssider i standardannonsegruppene.

Eksempel

Du har et nettsted om elektronikk, og du kjører for øyeblikket søkeannonser som sender folk til «Kameraer»-siden. Du kan dekke flere brukere som søker med søketermer som er relevante for denne siden, ved å målrette annonser mot «Landingssider fra standard annonsegrupper»-kategorien.

Målretting mot nettadresser

Nettadressen er lik

Du kan målrette annonser mot bestemte nettadresser.

Eksempel

Du ønsker å øke trafikken til «Restsalg»-siden på nettstedet ditt, så du målretter annonsen mot den spesifikke nettadressen for den aktuelle siden. Dette er også et godt valg for å ekskludere bestemte sider på nettstedet ditt.

Nettadressen inneholder

Du kan målrette annonser mot sider med nettadresser som inneholder en bestemt tekstbit, som kalles et token. I nettadresser er tokenet omsluttet av tegn som blant annet «/» og «-».

Eksempel

Du vil målrette annonser mot alle de tjenesterelaterte sidene på elektronikknettstedet ditt, og dette skal gjøres på bakgrunn av nettadressestrengen som vises når du navigerer rundt på nettstedet. Hvis alle disse nettadressene følger et lignende mønster, for eksempel elektronikkeksempel.no/tjenester/, bør du målrette annonsene mot alle nettadressene som inneholder ordet «tjenester».

Merk at dette ikke kommer til å fungere for nettadresser som elektronikkeksempel.no/elektronikktjenester/, fordi ordet «elektronikk» kommer før den målrettede teksten. Det kommer imidlertid til å fungere for eksempelet elektronikkeksempel.no/elektronikk-tjenester/, fordi «-» er et skilletegn. Andre tillatte skilletegn er «:» «/» «?» «+» og «&».

Egendefinerte etiketter

Med en sidefeed kan du opprette en liste over nettadresser du vil målrette annonsene dine mot. Du kan så organisere nettadressene ved å tilordne dem egendefinerte etiketter. Du kan bruke målene for egendefinerte etiketter til å målrette mot eller ekskludere disse delsettene av sidefeeden din. Finn ut mer om sidefeeder

Eksempel

Tenk deg at du vil opprette en kampanje for digitale kameraer med firestjerners rangering. Du legger til en feed i kampanjen din og bruker feeden til å merke nettadressene til alle firestjernerskameraene med «FIRE_STJERNER». Du målretter annonsene mot egendefinerte etiketter i Google Ads og oppgir «FIRE_STJERNER» som egendefinert etikett.

Andre målrettingstyper

Alle nettsider

Med alle nettsider sikter vi til hver enkelt nettside på domenet for nettstedet ditt som blir funnet av Googles søkeroboter og annonsesøkeroboter (disse er programmer som automatisk finner og skanner nettsteder ved å følge linker fra én nettside til en annen).

Eksempel

Tenk deg at du har et nettsted med elektroniske produkter – www.bennys_elektro.no. Hvis du vil målrette annonser mot alle sidene på www.bennys_elektro.no, må du oppgi alle nettsider som mål.

Hvis du velger å målrette annonser mot alle nettsidene, men det finnes enkelte sider du aldri vil lede søkeannonsetrafikk til, anbefaler vi at du legger de aktuelle sidene til som negative dynamiske annonsemål. Finn ut hvordan du oppretter ekskluderinger for dynamiske søkeannonser

Sidetittel

Du kan målrette annonser mot sider med titler som inneholder visse ord. Hvis du ikke vet hva en sidetittel er, kan du holde markøren over nettleserfanen til et verktøytips vises. Her ser du tittelen på siden. Bruk målretting mot sidetitler med omhu, ettersom det ofte kan føre til feil.

Eksempel

Det kan være lurt å målrette annonser mot sider med titler som inneholder bestemte ord, for eksempel «kameraer». Du kan målrette annonser mot sider med dette ordet i tittelen ved å rette deg mot sidetitler som inneholder ordet «kameraer».

Sideinnhold

Du kan målrette annonser mot sider som inneholder bestemte ord du selv angir.

Eksempel

Tenk deg at du vil målrette annonser mot alle sidene som inneholder frasen «digitale kameraer». Du kan målrette annonsene mot sider med bestemt innhold ved å legge til en gruppe med nettsider. Velg Page_Content-alternativet, og skriv inn «digitale kameraer».

Kategorier

Google oppretter kategorier – eller sett av landingssider – du kan målrette annonser mot. Disse er organisert etter tema og basert på innholdet på nettstedet ditt. Du bestemmer selv hvilke sett av sider du vil målrette annonser mot, hvordan lignende sider skal grupperes, og hvilket detaljnivå som skal brukes. Husk at det kan ta opptil 24 timer å fylle ut kategoriene etter at du har konfigurert den dynamiske annonsegruppen.

Eksempel

Du har et nettsted om elektronikk og vil målrette annonser mot sidene der du selger digitale kameraer. Ved hjelp av Google AI organiserer dynamiske søkeannonser nettstedet ditt i kategorier, som er tilpasset produktene og tjenestene du tilbyr, for eksempel «digitale kameraer», «TV-er» og «videoopptakere». Du kan målrette annonser mot sider basert på kategorier ved å bruke kategoriene som er anbefalt for nettstedet ditt. Det vises et dynamisk annonsemål for digitale kameraer ut fra data hentet fra nettstedet. Du kan også bruke søkefeltet over kategorivisningen til å søke etter kategorier utenfor det anbefalte kategorisettet vårt, selv om de ikke er oppført.