Om klikkandel

Med klikkandel mener vi den anslåtte andelen av alle de mulige klikkene som du faktisk har mottatt. Denne beregningen er bare tilgjengelig for Performance Max-, søke-, Shopping- og hotellkampanjer.

Du kan bruke beregningen for klikkandet til å forstå hvor du kan skaffe deg enda flere klikk.

Hvis du for eksempel har 60 klikk og klikkandelen er 60 %, anslås det at du kunne ha fått 40 klikk til hvis du hadde flere elementer, høyere bud eller romsligere budsjetter eller viste flere produkter for søkeord (aktuelt i Shopping-kampanjer).

Slik fungerer det

Google Ads analyserer annonseauksjonene dagen gjennom og tar med alle auksjonene annonsen din ble eller kunne ha blitt vist i, i tillegg til auksjonene der annonsen deltok, men ikke ble vist i – akkurat som med visningsandel.

I tilfeller der det ikke har vært tilstrekkelig med klikk for å beregne klikkandelen, ser du «--». I alle andre tilfeller vises det en prosentandel.

Merk følgende

• I klikkandelen inngår alle auksjoner der annonsen din ble vist eller var konkurransedyktig. Den kan for eksempel omfatte auksjoner der annonsen din kunne ha blitt vist hvis budet hadde vært dobbelt så høyt.
  • Ettersom klikkandel er et estimat, er det slik at små svingninger over tid ikke nødvendigvis betyr at du må foreta endringer. Endringer i budene, annonsenes generelle kvalitet og relevans eller Googles annonsesystemer kan påvirke utvalget av auksjoner hvor du ble vurdert å være konkurransedyktig.
  • Antallet kvalifiserte klikk du oppnår, kan øke. Selv om du ser at du oppnår et økende antall klikk, kan det hende at det samlede antallet auksjoner hvor annonsen din var konkurransedyktig (eller antall brukere som søkte etter produktet ditt) også har økt i løpet av året. Hvis det samlede antallet klikk øker raskere enn antallet klikk du faktisk mottar, går klikkandelen ned. For å øke klikkandelen må du kanskje øke budene, heve kvaliteten på annonsene eller legge til flere annonseelementer.

Datatilgjengelighet

Data om klikkandel vises bare for Performance Max-, søke-, Shopping- og hotellkampanjer. Informasjon om klikkandel er tilgjengelig på følgende nivåer:

• Performance Max-kampanjer
    • Kampanje
  • Søkekampanjer
    • Kampanje
    • Annonsegruppe
    • Søkeord
  • Shopping-kampanjer
    • Produktgruppe
    • Kampanje
    • Annonsegruppe
    • Vare-ID, merke, kategori, produkttype, egendefinert etikett, kanal og alle andre Shopping-attributter
  • Hotellkampanjer
    • Hotellgruppe
    • Kampanje
    • Annonsegruppe
    • Hotell-ID, tidsvindu for forhåndsbestilling, lengde på opphold, prisområde og alle andre hotellattributter

Finn ut mer om hvor ofte klikkandel oppdateres.

Beregninger for klikkandel for Shopping-kampanjer stammer fra trafikk i Søkenettverket, ikke fra trafikk i Displaynettverket eller nettverket av søkepartnere.

Slik oppnår du høyere klikkandel

• Husk at du må oppnå visninger før du kan få klikk. Alt det du kan gjøre for å øke visningsandelen og den absolutte toppvisningsandelen, er også nyttig med tanke på å øke klikkandelen. Finn ut mer om hvordan du øker visningsandelen.
  • Selv om du har høy visningsandel, kan fortsatt klikkandelen være lav. Hvis du øker budet, hever annonsenes kvalitet og relevans og legger til elementer, kan annonsene få flere klikk.
  • Hvis du administrerer Shopping-annonser, må du huske at det kan vises flere Shopping-annonser fra den samme annonsøren samtidig. Når du har flere annonser som vises samtidig, øker du sjansene for at noen av annonsene dine blir klikket på. Du kan dermed øke den samlede klikkandelen din på Shopping-annonser ved å vise flere av produktene dine om gangen.

Linker til beslektet innhold