Klikkausosuus

Klikkausosuus on arvioitu prosenttiosuus kaikista klikkauksista, jotka kampanja olisi voinut saada. Se on käytettävissä vain Maksimitulokset-, Haku-, Shopping- ja Hotellikampanjoissa.

Klikkausosuuden avulla saat käsityksen siitä, millaiset mahdollisuudet sinulla on saada enemmän klikkauksia.

Jos olet saanut esimerkiksi 60 klikkausta ja klikkausosuutesi on 60, olisit voinut saada arviolta 40 klikkausta enemmän, jos sinulla olisi enemmän elementtejä, korkeammat hintatarjoukset tai suurempi budjetti tai jos Shopping-kampanjoissasi olisi näkynyt hakujen yhteydessä enemmän tuotteita.

Näin se toimii

Samoin kuin "osuus impressioista" ‑mittarin kohdalla, Google Ads analysoi päivän aikana käydyt mainoshuutokaupat ja huomioi kaikki huutokaupat, joiden seurauksena mainoksesi näkyi, sekä huutokaupat, joissa mainoksesi kilpaili mutta joiden seurauksena se ei näkynyt.

Jos klikkausmäärä ei riitä klikkausprosentin arvioimiseen, mittarin kohdalla näkyy "--". Kaikissa muissa tapauksissa näytetään prosenttiosuus.

Hyvä muistaa

• Klikkausosuuden laskennassa huomioidaan kaikki huutokaupat, joiden seurauksena mainoksesi näkyi tai joissa mainoksesi oli kilpailukykyinen. Laskentaan voidaan sisällyttää esimerkiksi huutokaupat, joiden seurauksena mainoksesi olisi voitu näkyä, jos hintatarjouksesi olisi ollut kaksi kertaa nykyistä suurempi.
  • Klikkausosuus on arvio, joten pienet vaihtelut ajan mittaan eivät välttämättä tarkoita, että sinun on tehtävä muutoksia. Hintatarjouksiin, mainostesi yleiseen laatuun ja osuvuuteen sekä Googlen mainosjärjestelmiin liittyvät muutokset saattavat muuttaa myös niiden huutokauppojen joukkoa, joissa järjestelmä arvioi mainostesi olleen kilpailukykyisiä.
  • Hyväksyttävien klikkausten määrä voi kasvaa. Klikkausmäärän lisäksi niiden huutokauppojen määrä, joissa mainoksesi on kilpailukykyinen (tai niiden käyttäjien määrä, jotka etsivät tuotteitasi), voi nousta vuoden aikana. Jos saatavilla olevien klikkausten kokonaismäärä kasvaa nopeammin kuin saamiesi klikkausten määrä, klikkausosuus laskee. Klikkausosuuden nostaminen voi edellyttää hintatarjousten korottamista, mainosten laadun parantamista tai uusien mainoselementtien lisäämistä.

Datan saatavuus

Voit katsella klikkausosuusdataa vain Maksimitulokset-, Haku-, Shopping- ja Hotellikampanjoissa. Tiedot ovat saatavilla seuraavilla tasoilla:

• Maksimitulokset-kampanjat
    • Kampanja
  • Hakukampanjat
    • Kampanja
    • mainosryhmä
    • Avainsana
  • Shopping-kampanjat
    • Tuoteryhmä
    • kampanja
    • mainosryhmä
    • Tuotetunnus, brändi, kategoria, tuotetyyppi, oma tunniste, kanava ja kaikki muut Shopping-määritteet
  • Hotellikampanjat
    • Hotelliryhmä
    • Kampanja
    • Mainosryhmä
    • Hotellin tunnus, ennakkovarausikkuna, majoituksen kesto, hintaryhmä ja kaikki muut hotellin määritteet

Lue lisää siitä, miten usein klikkausosuus päivittyy.

Shopping-kampanjoiden klikkausosuusmittarit perustuvat hakuverkoston liikenteeseen, eivät Display-verkoston tai hakukumppanien verkoston liikenteeseen.

Näin voit parantaa klikkausosuutta

• Muista, että sinun on saatava impressioita, ennen kuin voit saada klikkauksia. Keinot, joilla olet onnistunut parantamaan osuutta impressioista ja korkeimman sijainnin impressioista, ovat omiaan parantamaan myös klikkausosuutta. Lue lisää siitä, miten voit parantaa osuutta impressioista.
  • Vaikka osuus impressioista olisi korkea, klikkausosuus voi silti jäädä alhaiseksi. Hintatarjouksen korottaminen, mainosten laadun ja osuvuuden parantaminen sekä elementtien lisääminen voivat tuoda mainoksillesi lisää klikkauksia.
  • Jos ylläpidät Shopping-mainoksia, muista, että samalta mainostajalta voi näkyä samanaikaisesti useita Shopping-mainoksia. Useiden mainosten näkyminen samaan aikaan lisää sen todennäköisyyttä, että jotakin mainostasi klikataan. Voit siis parantaa Shopping-mainostesi kokonaisklikkausprosenttia mainostamalla useita tuotteita yhtä aikaa.