Over alleen-bellen-campagnes

Als u wilt dat klanten uw bedrijf bellen, kunt u een alleen-bellen-campagne opzetten om klanten te stimuleren u te bellen door op uw advertentie te klikken of te tikken. Met alleen-bellen-campagnes kunt u bieden op oproepen naar uw bedrijf in plaats van op klikken naar uw website. U kunt uw advertenties zo instellen dat ze alleen worden weergegeven wanneer uw bedrijf oproepen kan aannemen, zodat u geen mogelijkheden misloopt om in contact te komen met klanten.

Dit is een informatief artikel over alleen-bellen-campagnes. Voor instructies bekijkt u Een alleen-bellen-campagne maken. Als u telefoonnummers wilt toevoegen aan bestaande tekstadvertenties, gaat u naar het artikel Over oproepextensies.

Hoe alleen-bellen-campagnes werken

Advertenties in alleen-bellen-campagnes zijn zo afgestemd dat ze alleen worden weergegeven op mobiele apparaten waarmee kan worden gebeld. Tikken op deze advertenties genereren alleen oproepen en leiden gebruikers niet naar een website. Deze advertenties zijn zeer flexibel in hoe ze kunnen worden weergegeven. Mogelijk worden in uw advertenties niet altijd alle regels weergegeven van de tekst die u opgeeft tijdens de campagneconfiguratie. Deze keuze kan worden gemaakt om te optimaliseren voor mobiel en om de prestaties te verbeteren. Op dezelfde manier kunnen bepaalde extensies die beschikbaar zijn voor alleen-bellen-campagnes ook verborgen worden, zodat het kleinere scherm van mobiele apparaten optimaal kan worden gebruikt.

Extensies zorgen ervoor dat uw advertentie wordt uitgebreid met aanvullende informatie en zorgen voor betere zichtbaarheid en prominentie op de pagina met zoekresultaten. U hoeft niets te betalen wanneer u ze toevoegt. We adviseren dat u alle extensies toevoegt die relevant zijn voor uw bedrijf. Voor klikken op uw advertentie (inclusief uw extensie) worden de gebruikelijke kosten in rekening gebracht. Voor meer informatie over extensies gaat u naar het artikel Over extensies.

Hier volgen een aantal belangrijke dingen die u moet weten over het gebruik van alleen-bellen-campagnes:

• U kunt uw telefoonnummers delen tussen de advertenties binnen een advertentiegroep of volledige campagne.
  • U kunt instellen dat nummers alleen worden weergegeven wanneer uw bedrijf oproepen kan aannemen.
  • U kunt oproepen tellen als conversies. Meer informatie over oproepconversies en Over oproeprapportage.
  • Een klik op uw nummer kost hetzelfde als een klik op een kopregel (standaard-CPC).
  • Alleen-bellen-campagnes zijn nog niet beschikbaar voor campagnes die het Display Netwerk targeten.
  • Wanneer u een nieuwe advertentie in uw alleen-bellen-campagne maakt, wordt u gevraagd een telefoonnummer voor uw bedrijf op te geven. We vragen om een verificatie-URL (die moet leiden naar een pagina waarop uw telefoonnummer wordt weergegeven) zodat we uw advertentie en nummer kunnen verifiëren. Meer informatie over Vereisten voor alleen bellen-advertenties.

Bieden en rapportage

Aangezien alleen-bellen-campagnes alleen klikken om te bellen mogelijk maken, kunt u bieden op oproepen naar uw bedrijf in plaats van op klikken naar uw website. Dit betekent dat uw CPC-bod moet overeenkomen met de waarde die een oproep via uw advertentie heeft. De standaardbiedstrategie is het maximaliseren van het aantal klikken of (in dit geval) oproepen. Als u het bijhouden van conversies heeft ingesteld voor oproepen, kunt u de optie gebruiken voor het maximaliseren van het aantal conversies (oftewel doel-CPA-biedingen).

Oproepen via uw advertenties worden weergegeven in de kolom Klikken in de rapportagetabel voor elke alleen-bellen-campagne.