Over alleen-bellen-campagnes

Als u wilt dat klanten uw bedrijf bellen, kunt u een alleen-bellen-campagne opzetten om klanten te stimuleren u te bellen door op uw advertentie te klikken of te tikken. Met alleen-bellen-campagnes kunt u bieden op oproepen naar uw bedrijf in plaats van op klikken naar uw website. U kunt uw advertenties zo instellen dat ze alleen worden weergegeven wanneer uw bedrijf oproepen kan aannemen, zodat u geen mogelijkheden misloopt om in contact te komen met klanten.

Dit is een informatief artikel over alleen-bellen-campagnes. Voor instructies bekijkt u Een alleen-bellen-campagne maken. Als u telefoonnummers wilt toevoegen aan bestaande tekstadvertenties, kunt u oproepextensies gebruiken. Meer informatie.

Hoe alleen-bellen-campagnes werken

Advertenties in alleen-bellen-campagnes zijn zo afgestemd dat ze alleen worden weergegeven op mobiele apparaten waarmee kan worden gebeld. Klikken op deze advertenties genereren alleen oproepen en brengen gebruikers niet naar een website. Deze advertenties zijn ook zeer flexibel in hoe ze kunnen worden weergegeven. Mogelijk worden in uw advertenties niet altijd alle regels weergegeven van de tekst die u opgeeft tijdens de campagneconfiguratie. Deze keuze kan worden gemaakt om te optimaliseren voor mobiel en om de prestaties te verbeteren.

Hier volgen een aantal belangrijke dingen die u moet weten over het gebruik van alleen-bellen-campagnes:

• U kunt uw telefoonnummers delen tussen de advertenties binnen een advertentiegroep of volledige campagne.
  • U kunt instellen dat nummers alleen worden weergegeven wanneer uw bedrijf oproepen kan aannemen.
  • U kunt oproepen tellen als conversies. Meer informatie over oproepconversies.
  • Een klik op uw nummer kost hetzelfde als een klik op een kopregel (standaard-CPC).
  • Alleen-bellen-campagnes zijn nog niet beschikbaar voor campagnes die het Display Netwerk targeten.
  • Wanneer u een nieuwe advertentie in uw alleen-bellen-campagne maakt, wordt u gevraagd een telefoonnummer voor uw bedrijf op te geven. We vragen om een verificatie-URL (die moet leiden naar een pagina waarop uw telefoonnummer wordt weergegeven) zodat we uw advertentie en nummer kunnen verifiëren. Meer informatie over het beleid voor advertenties met telefoonnummers.

Bieden en rapportage

Aangezien alleen-bellen-campagnes alleen klikken om te bellen mogelijk maken, kunt u bieden op oproepen naar uw bedrijf in plaats van op klikken naar uw website. Dit betekent dat uw CPC-bod moet overeenkomen met de waarde die een oproep via uw advertentie heeft. De standaardbiedstrategie is het maximaliseren van het aantal klikken of (in dit geval) oproepen. Als u het bijhouden van conversies heeft ingesteld voor oproepen, kunt u de optie gebruiken voor het maximaliseren van het aantal conversies (oftewel doel-CPA-biedingen).

Oproepen via uw advertenties worden weergegeven in de kolom Klikken in de rapportagetabel voor elke alleen-bellen-campagne.