Evaluer resultatene basert på målet ditt

Sørg for at Google Ads har nok konverteringsdata

Jo flere data Google Ads-systemet har til å identifisere fellestrekk hos brukerne du vil nå ut til, desto mer konsekvent kan det finne nye brukere som samsvarer med en lignende profil.

Du kan forvente at resultatene du oppnår med appkampanjene, stabiliseres når Google Ads har samlet inn nok data til å identifisere verdifulle nye brukere. Verdien for kostnad per konvertering (CPI eller CPA) kan for eksempel variere fra dag til dag, men du kan likevel oppnå et månedlig gjennomsnitt som er i tråd med målet. Du bør ideelt sett vente til har minst 100 konverteringer før du evaluerer kostnaden per konvertering.

Ta høyde for konverteringsforsinkelse når du evaluerer resultatene

Husk å ta høyde for tiden det tar fra noen klikker på en annonse til de konverterer. Dette kalles konverteringsforsinkelse

Google Ads- tilskriver konverteringen til dagen for annonseklikket, og de nyere dataene dine er derfor trolig ufullstendige, ettersom du mangler konverteringer som først registreres senere.

Tips

Når du har nok konverteringsdata, kan du se hvilken andel av appkonverteringene dine som skjer over ulike tidsperioder. Du kan for eksempel se hvilken prosentandel av konverteringene som skjer i løpet av de første sju, 14 eller 30 dagene etter at noen klikker på annonsen. Finn ut når størsteparten av appkonverteringene skjer, slik at du kan vite hva som er en typisk konverteringsforsinkelse for deg. Kontrollér deretter om konverteringsvinduet du har angitt, er langt nok til at du tar høyde for denne konverteringsforsinkelsen.

Det er viktig at du analyserer resultatene ved å angi en tidsperiode som er minst like lang som konverteringsforsinkelsen. Deretter fjerner du de nyeste klikkdataene, der det sannsynligvis mangler konverteringer.

Evaluer målkostnaden per konvertering

1. Sjekk først om du når målet for kostnad per konvertering i appkampanjene dine over en tidsperiode som er lang nok til å ta høyde for den typiske konverteringsforsinkelsen for annonsene.
  2. Velg deretter om du ønsker større volum eller høyere avkastning. Hvis du vil ha flere konverteringer, øker du målbudet og budsjettet ditt. Hvis du ønsker høyere avkastning på pengene du bruker, kan du redusere målbudet.

Mail icon Vil du ha avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer sendt rett til innboksen din? Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter.