Tulosten arvioiminen tavoitteen mukaan

Varmista, että Google Adsiin on kertynyt riittävästi konversiodataa

Mitä enemmän Google Adsiin on kertynyt dataa, jonka perusteella voidaan tunnistaa tavoittelemiesi käyttäjien yhteisiä piirteitä, sitä paremmin se löytää uusia, samantyyppisiä käyttäjiä.

Sovelluskampanjan tulokset tasaantuvat yleensä silloin, kun Google Ads on kerännyt sen verran dataa, että uusia arvokkaita käyttäjiä voidaan tunnistaa luotettavasti. Esimerkiksi Hinta per konversio ‑mittari (asennus- tai hankintakohtainen hinta) voi vaihdella eri päivinä, mutta kuukauden keskiarvo asettuu tavoitteesi mukaiseksi. Kannattaa odottaa, että konversioita on kertynyt vähintään 100, ennen kuin teet muutoksia konversiokohtaiseen hintaan.

Huomioi konversioviive tuloksia arvioidessasi

Muista, että käyttäjä ei konvertoidu heti mainostasi klikattuaan. Klikkauksen ja konvertoitumisen välistä aikaa kutsutaan konversioviiveeksi.

Koska Google Ads kirjaa konversion päivämääräksi mainosklikkauksen päivämäärän, tuoreempi datasi on todennäköisesti puutteellista, sillä siitä puuttuu myöhemmin tapahtuvia konversiota.

Vinkki

Kun konversiodataa on kertynyt riittävästi, perehdy tarkemmin siihen, kuinka sovelluskonversiot jakautuvat eri ajanjaksoille. Selvitä esimerkiksi, kuinka suuri osa konversioista tapahtuu 7, 14 ja 30 päivän kuluessa mainoksen klikkauksesta. Voit laskea sinulle tyypillisen konversioviiveen selvittämällä, milloin valtaosa sovelluskonversioista tapahtuu. Tarkista sitten, riittääkö asettamasi konversioikkuna kattamaan tämän konversioviiveen.

On tärkeää, että kehitystä analysoidaan ajanjaksolta, joka on vähintään konversioviiveen pituinen. Kun olet asettanut analysoitavan ajanjakson, poista laskelmista viimeaikainen klikkausdata, josta todennäköisesti puuttuu konversioita.

Arvioi konversiokohtainen hintatavoitteesi

1. Tarkista ensin, täyttääkö Sovelluskampanja konversiokohtaisen hintatavoitteesi aikavälillä, jossa on huomioitu mainostesi tyypillinen konversioviive.
  2. Päätä sitten, onko tavoitteesi saada lisää konversioita vai parempi sijoitetun pääoman tuottoprosentti (ROI). Jos haluat enemmän konversioita, suurenna tavoitehintatarjousta ja ‑budjettia. Jos haluat saada paremman sijoitetun pääoman tuottoprosentin, pienennä tavoitehintatarjousta.

Mail icon Haluatko Google Ads ‑vinkit ja ‑päivitykset suoraan sähköpostiisi? Tilaa parhaiden käytäntöjen uutiskirje.