Redigera, ta bort eller ladda ned negativa sökord

Negativa sökord kan hjälpa dig att fokusera din kampanj på det dina kunder faktiskt söker efter.

I den här artikeln beskriver vi hur du hanterar dina negativa sökord genom att redigera, ta bort och ladda ned dem i grupp. Läs mer om hur du lägger till negativa sökord.

Komma åt negativa sökord på kontonivå

Du kommer åt negativa sökord på kontonivå genom att klicka på Inställningar, Kontoinställningar och sedan Negativa sökord.

Filtrera negativa sökord

1. Klicka på Lägg till filter i avsnittet Negativa sökord.
  2. Välj Sökordstext eller Matchningstyp.
  3. Välj relevanta alternativ och klicka på Använd.

Redigera negativa sökord

1. Håll muspekaren över ett sökord i avsnittet Negativa sökord och klicka på pennikonen Redigera.
  2. Ändra sökordet eller matchningstypen.
  3. Klicka på Spara.

Ta bort negativa sökord

1. Leta reda på sökordet som du vill ta bort i avsnittet Negativa sökord och markera kryssrutan bredvid ordet.
  2. Klicka på Ta bort högst upp på listan.
  3. Bekräfta genom att klicka på Ta bort en gång till.

Ladda ned negativa sökord

1. Klicka på nedladdningsikonen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center högst upp till höger i avsnittet Negativa sökord.

Så här får du åtkomst till dina negativa sökord

Du kan komma åt dina negativa sökord genom att klicka på Sökord i sidmenyn och sedan på Negativa sökord högst upp.

Så här redigerar du negativa sökord

1. Placera markören över den högra sidan av det negativa sökordet och välj pennikonen Redigera.
  2. Redigera ditt negativa sökord. Om du vill ändra det negativa sökordets matchningstyp använder du rullgardinsmenyn för att välja en ny matchningstyp.
  3. Klicka på Spara.

Så här tar du bort dina negativa sökord

1. Markera kryssrutorna vid de negativa sökord som du vill ta bort.
  2. Välj Ta bort

Så här laddar du ned dina negativa sökord

1. Klicka på ikonen med tre punkter ovanför tabellen.
  2. Klicka på nedladdningsknappen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center.
  3. Välj nedladdningsformat för rapporten. Du kan också skicka rapporten till dig själv via e-post eller schemalägga rapporter som ska skickas till dig.