Administrer fakturering fra managerkontoer

Hvis du administrerer Google Ads-kontoer som faktureres via en managerkonto, kan du – i denne artikkelen – se hvordan du utfører en rekke oppgaver. Du får blant annet se hvordan du kan åpne fakturaer og transaksjonsloggen, opprette budsjetter og endre faktureringsinnstillinger.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Åpne transaksjonsloggen for en kundekonto
  1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Velg kontoen du vil gå til, fra Kontoer-rullegardinmenyen øverst på siden.
  3. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon.
  4. Endre datoperioden etter behov for å se bestemt aktivitet på Transaksjoner-siden.

Gå til Google Ads

Se og opprett budsjetter for kundekontoer
  1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på kontoen du vil gå til, på Kontoer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon og velg Sammendrag.
  4. Klikk på Kontobudsjetter-linken til venstre på siden.
  5. Du kan opprette et nytt budsjett i en kundekonto ved å klikke på + Budsjett-knappen. Du kan også endre nåværende budsjetter.

Gå til Google Ads

Fakturatilgang
  1. Logg på Google Ads-kontoens betalingsadministrator eller en managerkonto som er overordnet den igjen.
  2.  Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon og så på Dokumenter.
  3. Finn ønsket faktura i Dokumentnummer-kolonnen.
    • Hvis du merker av for fakturaene du vil laste ned, er det bare å klikke på Last ned valgte øverst til høyre.
    • Hvis du åpner en faktura ved å klikke på raden, er det bare å åpne «Handlinger»-rullegardinmenyen øverst til høyre og klikke på Last ned.

Gå til Google Ads

Se og endre faktureringsinnstillingene
  1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på en hvilken som helst konto som er satt opp med samlet fakturering, på Kontoer-rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon og så på Innstillinger.

Innstillinger-siden kan du endre innstillingene for kontoen med samlet fakturering, for eksempel faktureringsadressen og leveringsalternativene for fakturaer.

Gå til Google Ads

Finn tidligere fakturaoppsett
Hvis kundekontoen din hadde et annet fakturaoppsett før den ble satt opp med samlet fakturering, kan du se eldre fakturaer og faktureringsdata under «Logg for faktureringsoppsett». Sånn gjør du det:
  1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Fakturering-ikonet Faktureringsikon og så på Overføring av fakturamottaker.
  3. Klikk på den aktuelle faktureringskontoen for å se eldre fakturaer og faktureringsdata.
  4. Klikk på Fakturaer-linken til venstre for å se fakturaene.
  5. Klikk på Tilbake til den nåværende konfigurasjonen øverst til høyre når du er ferdig.

Gå til Google Ads

Opprett nye Google Ads-kontoer med automatiske betalinger eller manuelle innbetalinger

Hvis du har behov for å opprette nye Google Ads-kontoer med automatiske betalinger eller manuelle innbetalinger via managerkontoen din, kan du følge denne fremgangsmåten:
  1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger på sidemenyen til venstre og så på Innstillinger i underkontoen øverst på siden.
  3. Klikk på plussknappen og så på Opprett en ny konto.
  4. Velg kontonavn, type, land, valuta og tidssone.
  5. Klikk på Lagre og fortsett.
  6. Klikk på Velg en ny konfigurasjon med en annen betalingsmåte.
  7. Rull ned til de tilknyttede betalingsprofilene, og klikk på Legg til en ny betalingsprofil.
  8. Velg Automatisk betaling eller Manuell innbetaling under «Slik betaler du».
  9. Ta med navnet på og adressen til bedriften din samt informasjon om betalingsmåten.
  10. Klikk på Send inn.

Ulike tilgangstyper

Sidene du ser under «Fakturering og betalinger» i Google Ads-kontoen din, varierer alt etter hvor du logger på fra. I tabellen nedenfor lister vi opp handlingene brukere med standard tilgang, brukere med administratortilgang og brukere med bare faktureringstilgang kan utføre, alt etter hvilken type konto de har logget på.

Betalende administratorkonto Enhver managerkonto overordnet betalingsadministratoren Managerkonto utenfor hierarkiet av betalingsadministratorer Managerkonto underordnet betalingsadministratoren Google Ads-konto
Kan opprette og endre faktureringsoppsett No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon
Kan opprette og endre budsjetter No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon
Kan se og laste ned fakturaer No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon

Tips

Gi fakturaoppsettet et navn som er enkelt å huske, for eksempel «samlet fakturering». Da blir det enklere å gjenkjenne oppsettet når du senere skal konfigurere samlet fakturering i flere Google Ads-kontoer. Gå til Innstillinger-linken (som du finner under Fakturering-ikonet Faktureringsikon) for å redigere navnene på fakturaoppsettene.