Laskutukseen siirtyminen hallinnoijan tilin kautta

Jos hallinnoit Google Ads ‑tilien laskutusta hallinnoijan tilin kautta, tästä artikkelista saat tietoja siitä, miten voit esimerkiksi katsoa tapahtumahistoriaa ja laskuja, luoda budjetteja ja muokata laskutusasetuksia.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Asiakastilin tapahtumahistorian katsominen
  1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse näytön yläosassa olevasta avattavasta Tilit-valikosta tili, jolle haluat siirtyä.
  3. Klikkaa Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake.
  4. Muuta ajanjaksoa tarpeen mukaan, jotta näet haluamasi tiedot Tapahtumat-sivulla.

Siirry Google Adsiin

Asiakastilin budjettien katsominen ja luominen
  1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa avattavasta Tilit-valikosta tiliä, jolle haluat siirtyä.
  3. Klikkaa Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake ja valitse Yhteenveto.
  4. Klikkaa vasemmalla olevaa Tilibudjetit-linkkiä.
  5. Jos haluat luoda asiakastilille uuden budjetin, klikkaa +Budjetti-painiketta. Voit myös muokata olemassa olevia budjetteja.

Siirry Google Adsiin

Laskujen katseleminen
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilin maksujen hallinnoijan tilille tai mille tahansa ylemmän tason hallinnoijan tilille.
  2.  Klikkaa Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake  ja klikkaa sitten Dokumentit.
  3. Etsi Asiakirjan numero ‑sarakkeesta haluamasi lasku.
    • Jos valitset ladattavat laskut käyttämällä valintaruutua, klikkaa oikeasta yläkulmasta Lataa valitut.
    • Jos avaat laskun klikkaamalla riviä, avaa avattava Toimenpiteet-valikko oikeasta yläkulmasta ja klikkaa Lataa.

Siirry Google Adsiin

Laskutusasetusten katseleminen ja muuttaminen
  1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa avattavasta Tilit-valikosta mitä tahansa tiliä, joka on liitetty yhdistettyyn laskutukseen.
  3. Klikkaa Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake ja klikkaa sitten Asetukset.

Asetukset-sivulta voit muuttaa tilisi yhdistetyn laskutuksen asetuksia, kuten laskun toimitustapaa ja laskutusosoitetta.

Siirry Google Adsiin

Aiempien laskutusasetusten etsiminen
Jos asiakastilisi on siirretty toisesta laskun määrityksestä yhdistettyyn laskutukseen, voit katsoa aiempaa laskutusdataa ja aiempia laskuja Laskutusasetushistoria-osiosta. Toimi näin:
  1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Klikkaa Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake  ja klikkaa sitten Laskutuksen siirrot.
  3. Klikkaa laskutustiliä, jonka aiempia laskutustietoja ja laskuja haluat katsella.
  4. Klikkaa vasemmalla olevaa Laskut-linkkiä, niin saat laskut näkyviin.
  5. Kun olet valmis, valitse oikeasta yläkulmasta Palaa nykyiseen kokoonpanoon.

Siirry Google Adsiin

Uuden Google Ads ‑tilin luominen ja automaattisten tai manuaalisten maksujen valinta

Jos sinun täytyy luoda hallinnoijan tililtäsi uusi Google Ads ‑tili, jolla käytetään automaattisia tai manuaalisia maksuja, tee näin:
  1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Asetukset ja klikkaa sivun yläosasta Alatilin asetukset.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Luo uusi tili.
  4. Valitse tilin nimi, tyyppi, maa, aikavyöhyke ja valuutta.
  5. Klikkaa Tallenna ja jatka.
  6. Klikkaa Luo uusi määritys toisella maksutavalla.
  7. Vieritä linkitettyjen maksuprofiilien kohdalle ja klikkaa Lisää uusi maksuprofiili.
  8. Valitse Miten maksat ‑kohdasta Automaattiset maksut tai Manuaaliset maksut.
  9. Lisää yrityksen nimi, osoite ja maksuvälineen tiedot.
  10. Klikkaa Lähetä.

Käyttöoikeustyypit

Google Ads ‑tilisi Laskutus ja maksut ‑osiossa näkyvät sivut määräytyvät sen mukaan, minkä tyyppiselle tilille olet kirjautunut. Alla olevasta taulukosta näet, mitä järjestelmänvalvojat, tavalliset käyttäjät sekä käyttäjät, joilla on pääsy vain laskutukseen, voivat tehdä ollessaan kirjautuneena tietyntyyppiselle tilille.

Maksujen hallinnoija Mikä tahansa maksujen hallinnoijan tilin ylemmän tason hallinnoijan tili Maksujen hallinnoijan tilin hierarkian ulkopuolinen hallinnoijan tili Maksujen hallinnoijan tilin alainen hallinnoijan tili Google Ads ‑tili
Voi luoda ja muokata laskutusasetuksia No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon
Voit luoda ja muokata budjetteja No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon
Voit katsoa ja ladata laskuja No issues detected and positive check mark icon No issues detected and positive check mark icon

Vinkki

Syötä laskun määritykselle nimi, jonka muistat helposti, kuten "yhdistetty laskutus". Tämä auttaa sinua tunnistamaan kyseisen määrityksen myöhemmin, kun määrität yhdistetyn laskutuksen muille Google Ads ‑tileille. Voit muokata laskun määritysten nimiä Asetukset-linkin kautta (saat sen näkyviin klikkaamalla Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake).