Sobre els codis promocionals

Els codis promocionals (també anomenats "cupons") proporcionen crèdit al compte d'un anunciant. No és possible sol·licitar-ne, però Google i els seus partners n'ofereixen de tant en tant com a part d'ofertes concretes.

Aquest article explica els criteris per obtenir codis promocionals i com funcionen amb les diferents configuracions de pagament.

Criteris d'oferta

La majoria d'ofertes requereixen que compliu determinats criteris abans que el crèdit es mostri al vostre compte i, generalment, estan pensades per a nous anunciants amb comptes nous. Consulteu els termes que heu rebut amb el codi promocional per conèixer els detalls de l'oferta.

Per exemple, podem fer una oferta de llançament com ara "Gasteu 25 € i obteniu-ne 50". Per obtenir el crèdit de 50 €, heu d'introduir el codi promocional a la pàgina Promocions en un termini de 14 dies des de la creació del compte i heu de rebre clics per un valor mínim de 25 € després d'haver introduït el codi. Quan hàgiu gastat 25 €, veureu que el crèdit de 50 € es mostra al compte en un termini de 35 dies.

Nota

Només comptem la quantitat que gasteu després d'haver introduït el codi. Si gasteu 25 € abans d'introduir-lo, aquest import no es comptabilitzarà de cara a l'oferta.

Per utilitzar el crèdit, també heu d'haver introduït les dades de facturació al compte. Recordeu que un crèdit promocional només serveix per fer publicitat. Si cancel·leu el compte abans d'haver gastat tot el crèdit, el saldo restant no se us reembossarà.

Nota: en cas d'una transferència de la facturació (per exemple, un canvi de propietat del compte), els crèdits promocionals actius no es transferiran ni es reembossaran. Els crèdits promocionals caducaran i no estaran disponibles per fer-los servir més endavant un cop completada la transferència. Mentrestant, els podeu continuar utilitzant.

Per veure les promocions associades a qualsevol configuració de facturació anterior, seleccioneu la configuració de facturació anterior a la pàgina Transferències de facturació i, a continuació, navegueu fins a la pàgina Promocions.

Comprovar el progrés de les promocions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Per saber quant us falta per aconseguir el crèdit, aneu a la pàgina Promocions del compte. Aquesta pàgina s'actualitza molt sovint i us permet comprovar ràpidament l'evolució i l'estat del crèdit, a més de veure quines promocions han finalitzat o han caducat. Per comprovar el progrés de les promocions, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació.
  2. Feu clic a Promocions.
  3. A la pàgina "Promocions", veureu tots els codis promocionals associats a la vostra configuració de facturació activa actual, així com els imports i estats corresponents, inclosos els següents:
    • Actiu: la recompensa associada al cupó s'ha concedit.
    • Bescanviat: s'està guanyant: el cupó s'ha bescanviat correctament, però el requisit de despesa (per exemple, "Gasteu 25 € i obteniu-ne 50") encara no s'ha complert.
    • S'està processant: el requisit de despesa (per exemple, "Gasteu 25 € i obteniu-ne 50") s'ha complert i el nostre sistema està processant l'import de la recompensa concedida.
    • Caducat: el cupó ha caducat després de bescanviar-lo i abans de complir el requisit de despesa.
    • Invalidat: el cupó no era vàlid o s'ha invalidat.

També podeu comprovar quina part del crèdit ja s'ha gastat consultant la columna "Despesa de la promoció". Aquest import també es reflectirà a la pàgina "Resum de facturació".

Consultar el progrés de les promocions dels comptes des del compte de gestor

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Podeu comprovar el progrés i l'estat de totes les promocions aplicades al compte de gestor. Per comprovar el progrés de les promocions, seguiu aquests passos:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Facturació Icona de facturació.
  2. Feu clic a Promocions.
  3. A la pàgina "Promocions" del compte de gestor, veureu tots els codis promocionals afegits al compte de Google Ads, inclosos l'import i l'estat (cupons actius, cupons completats, cupons caducats, etc.).

Tingueu present que aquest informe és informatiu. Els usuaris de comptes de gestor no poden aplicar promocions des del nivell de compte de gestor. Per aplicar un codi promocional, seguiu aquests passos al nivell de compte.

Com funcionen els codis promocionals amb configuracions de pagament diferents

Podeu pagar els costos de Google Ads manualment (pagaments manuals), automàticament (pagaments automàtics) o amb una línia de crèdit (facturació mensual). L'opció de configuració que utilitzeu afecta la manera com funciona el codi promocional. Tingueu en compte la informació següent:

Pagaments automàtics

Si utilitzeu els pagaments automàtics, només haureu d'introduir el codi abans de la data de caducitat i començar a fer publicitat. Una vegada el compte compleixi els requisits que hi ha al material promocional, la part gastada del codi promocional es mostrarà com a sublínia a sota de la secció Promocions actives de la targeta del mes actual a la pàgina Resum de facturació en un termini aproximat de 35 dies. Per exemple, si a l'oferta s'hi especifica que heu de gastar 25 € en 30 dies, haureu d'acumular clics per un valor mínim de 25 € en un termini de 30 dies perquè el crèdit es mostri al vostre compte.

Els crèdits promocionals només es poden aplicar als costos publicitaris futurs. Els costos que acumuleu abans d'obtenir un crèdit, així com els costos que acumuleu després d'esgotar-lo tot, es cobraran segons la forma de pagament establerta al compte.

Els anuncis continuaran publicant-se i acumulant costos després que s'hagi esgotat el crèdit promocional. Com sempre és el cas a Google Ads, podeu deixar de promocionar-vos en qualsevol moment posant en pausa les campanyes. Les campanyes que estan en pausa no acumulen costos addicionals.

Pagaments manuals

Si feu servir els pagaments manuals, haureu d'introduir el codi abans de la data de caducitat i complir els requisits indicats al material promocional. Per exemple, si l'oferta diu que heu de gastar 25 € en 30 dies, haureu d'efectuar un pagament manual de com a mínim 25 € i gastar aquest import íntegrament acumulant prou clics en un termini de 30 dies. Quan hàgiu gastat l'import necessari, veureu la part gastada del codi promocional com a sublínia a la secció "Promocions actives" de la targeta del mes actual, a la pàgina "Resum de facturació", en un termini aproximat de 35 dies.

És recomanable efectuar un pagament inicial que superi lleugerament l'import necessari, ja que és possible que Google Ads deixi de difondre els vostres anuncis abans que es gasti l'import íntegre. Per exemple, si l'oferta requereix que gasteu 25 € i efectueu un pagament inicial per aquest import exacte, pot ser que el compte no arribi a gastar mai aquesta quantitat si el cost per clic (CPC) és superior al crèdit que us queda. Suposem que el CPC mitjà és de 0,30 €. Si gasteu tots els diners tret de 0,20 €, pot ser que aquests vint cèntims no arribin a esgotar-se mai perquè el CPC és superior al crèdit que us queda.

La informació sobre les promocions actives es mostrarà a la secció "Promocions actives" de la targeta del mes, a la pàgina "Resum de facturació".

Si s'estan gastant promocions durant el mes actual, veureu la secció "Promocions" al tauler dret de la targeta oberta del mes.

Nota

Si al vostre país es dedueix l'impost sobre el valor afegit (IVA) dels pagaments de Google Ads, assegureu-vos d'incloure l'IVA al pagament.

Esbrineu si al vostre país es dedueix l'IVA.

Facturació mensual

Si utilitzeu la facturació mensual, introduïu el codi només un cop n'hàgiu configurat la facturació. Després, quan el compte compleixi els requisits especificats al material promocional, la part gastada del codi promocional es mostrarà a la pàgina de facturació "Transaccions", normalment en un termini de 35 dies. Si teniu més crèdit del que podeu gastar en un mes, no us preocupeu, perquè el crèdit promocional d'un mes que no gasteu servirà per al mes següent.

Pressupostos de compte

El crèdit proporciona publicitat addicional sense afectar el pressupost del compte. Per exemple, si definiu un pressupost de 200 € i rebeu una promoció de 50 €, els anuncis es difondran fins que arribeu a una despesa de 250 €, però se us cobrarà l'import original del pressupost del compte (200 €), ja que els 50 € addicionals queden coberts pel crèdit.

Si se us acaba el pressupost abans que el crèdit s'hagi esgotat, el romanent es transferirà al proper pressupost que activeu.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Drive Revenue with Optiscore

Want to improve account health and drive business goals? Learn from industry & Google experts on how to drive revenue with the help of Optimization Score & Auto Apply Recommendations.

Register Now