CPA-tavoitehintatarjoukset: Vähäisen liikenteen tai alhaisen konversioprosentin korjaaminen

Kun käytät toimintakohtaista hintatavoitetta eli CPA-tavoitetta, liikenteen määrä tai konversioprosentti saattaa laskea.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit korjata tämän.

Ennen kuin aloitat

Jos et ole vielä ottanut käyttöön CPA-tavoitehintatarjousstrategiaa, tutustu ensin CPA-tavoitehintatarjouksiin.

Huom. Jos huomaat, että budjettisi on liian alhainen tavoitteeseen nähden, voit joko korottaa budjettia tai laskea tavoitetta.

Vähäisen liikenteen korjaaminen

Jos huomaat, että liikenne (klikkausten ja konversioiden määrä) vähenee CPA-tavoitehintatarjousstrategian käyttöönoton jälkeen, tarkista seuraavat asiat:

• Tarkista CPA-tavoitteesi. CPA-tavoitteesi voi olla liian alhainen. Vertaa CPA-tavoitetta kampanjasi aikaisempien CPA-hintojen keskiarvoon. Jos CPA-tavoitteesi on merkittävästi alhaisempi kuin aiempi keskimääräinen hankintakohtainen hinta, CPA-tavoitteesi ei ehkä ole saavutettavissa kohtuullisilla liikennemäärillä ja sinun tulisi harkita tavoitteen nostamista.
  • Tarkista, onko konversioiden määrä kasvanut. Saatat konversioiden sijasta katselle klikkauksia tai impressioita. Koska CPA-tavoitehintatarjousten tavoitteena on saada enemmän konversioita, impressioiden tai klikkausten määrä saattaa pienentyä samalla kun konversioiden määrä kasvaa.
  • Varmista, että konversioseuranta on käytössä. Jos poistat seurattavat konversiot, CPA-tavoitehintatarjouksia käyttävien kampanjoiden mainokset lakkaavat näkymästä. Voit aloittaa mainostamisen uudelleen ottamalla konversioseurannan käyttöön.

Lue lisää artikkelista Automaattisten hintatarjousstrategioiden testaaminen.

Arvioi konversioprosenttisi uudelleen

Konversioprosenttisi saattaa laskea, kun alat käyttää CPA-tavoitehintatarjousstrategiaa. Tämä muutos on mahdollinen, koska näet kaikkien klikkausten konversioprosentin keskiarvon. CPA-tavoitehintatarjousten strategiasi voi esimerkiksi joissakin tilanteissa saada aikaan sen, että kampanjasi saa enemmän erittäin halpoja klikkauksia hieman alhaisemmilla konversioprosenteilla. Jos kampanjassa ei ole tapahtunut muita muutoksia, huomaat konversioprosentin laskeneen. Kulujen muutoksella voi kuitenkin olla erittäin positiivinen vaikutus kampanjan sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin. Esimerkki tällaisesta tilanteesta:

Esimerkki Display-kampanjasta

Oletetaan, että sait aikaisemmin yhden konversion jokaista kymmentä tietyltä verkkosivustolta tulevaa klikkausta kohti ja että jokainen klikkaus maksoi sinulle 1 €. Konversioprosenttisi oli toisin sanoen 10 % ja konversion hinta 10 euroa. Oletetaan sitten, että CPA-tavoitehintatarjous muuttaa hintatarjouksiasi siten, että mainoksesi näkyy verkkosivustolla, jolla klikkauskohtainen hinta on 0,10 euroa, mutta vain yksi 50 klikkauksesta johtaa konversioon. Tämä tarkoittaa, että konversioprosenttisi laskee kahteen prosenttiin, mutta myös hinta per konversio laskee 5 €:oon.