Løs problemer med lav trafik eller konverteringsrate for budgivning baseret på mål-CPA

Når du bruger budgivningsstrategien Målpris pr. handling (tCPA, Target cost-per-action) kan du undertiden opleve et fald i trafikmængden eller konverteringsraten.

Denne artikel beskriver, hvad du kan gøre for at løse problemerne i disse scenarier.

Før du begynder

Hvis du endnu ikke har oprettet en budstrategi baseret på mål-CPA, bør du først læse Om budgivning baseret på mål-CPA.

Bemærk! Hvis du konstaterer, at dit budget er for lavt til målet, kan du vælge enten at forhøje dit budget eller sænke det.

Løs problemer med lav trafik

Hvis du oplever et fald i trafikken (klik og konverteringer), efter at du har oprettet en budstrategi baseret på mål-CPA, kan det skyldes følgende:

• Tjek din mål-CPA. Måske er din mål-CPA for lav. Det kan være en god idé at sammenligne din mål-CPA med den gennemsnitlige CPA i historikken for din kampagne. Hvis din mål-CPA ligger væsentligt under den gennemsnitlige CPA i din historik, er det måske ikke muligt at fastholde din mål-CPA og samtidig generere tilstrækkelig trafik, og du bør overveje at hæve dit mål.
  • Tjek, om der er flere konverteringer. I stedet for konverteringer ser du måske på klik eller eksponeringer. Da formålet med budgivning baseret på mål-CPA er at sikre dig flere konverteringer, kan du opleve et fald i antallet af eksponeringer eller klik, mens antallet af konverteringer øges.
  • Sørg for, at din konverteringssporing er aktiveret. Hvis du fjerner konverteringer, som du sporer, så vil annoncerne i kampagner, der bruger budgivning baseret på mål-CPA, stoppe med at køre. Hvis du vil have dine annoncer vist igen, skal du aktivere Konverteringssporing.

Læs Test dine automatiske budstrategier.

Evaluer din konverteringsrate igen

Du kan opleve et fald i konverteringsraten, når du begynder at bruge en budstrategi baseret på mål-CPA. Denne ændring kan skyldes, at du ser et gennemsnit af konverteringsraten på tværs af alle klik. F.eks. hvis budstrategien baseret på mål-CPA øger din kampagnes antal af meget billige klik med en lidt lavere konverteringsrate. Hvis der ikke skete andre ændringer i din kampagne, ville denne ændring af konverteringsraten se ud som en nedgang. Men ændringen af prissætningen kunne have en særdeles positiv effekt på din kampagnes investeringsafkast (ROI, return on investment). Læs eksemplet nedenfor:

Eksempel på displaykampagne

Lad os sige, at du tidligere har opnået én konvertering for hvert tiende klik fra et bestemt website, og at hvert klik koster 5 DKK. Det betyder, at du har en konverteringsrate på 10 % og en samlet pris på 50 DKK pr. konvertering. Lad os så sige, at budgivning baseret på mål-CPA ændrede dine bud, så du annoncerede på et website, hvor du betalte 0,50 DKK pr. klik, men hvor kun ét ud af 50 klik blev konverteret. Din konverteringsrate ville så falde til 2 %, men prisen pr. konvertering ville også falde til bare 25 DKK.