Ställa in infogning av sökord för din annonstext

Med infogning av sökord kan du göra dina annonser mer relevanta för potentiella kunder genom att automatiskt uppdatera dem med de sökord i annonsgruppen som ledde till att annonserna visades. Läs mer om infogning av sökord för din annonstext

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till kod för infogning av sökord i annonsens rubrik, beskrivningsrader eller webbadressfält. Du kan använda antingen en vägledd eller manuell metod.

Innan du börjar

Följ några av dessa rekommendationer när du ställer in infogning av sökord för din annonstext:

ja, bekräftat Gruppera sökorden logiskt i annonsgruppen. Använd en annonsgrupp per annonstema och använd dynamisk infogning av sökord för att infoga sökord i ett relevant annonsmaterial.

ja, bekräftat Använd infogning av sökord med annonsgrupper som innehåller sökord med anknytning till typer av produkt eller tjänst, platser samt kombinationer av dessa.

ja, bekräftat När du har infogat sökorden ser du till att annonserna är välstrukturerade och följer riktlinjerna för grammatik och stil.

ja, bekräftat Kombinera infogning av sökord med ett starkt varumärkesbudskap och en uppmaning.

ja, bekräftat Använd bara de varianter av dina sökord som du vill infoga. Alla sökordsmatchningstyper kan matchas med liknande varianter, så du behöver till exempel inte använda felstavningar eller ogrammatiska ordföljder. Läs mer om liknande varianter av sökord.

ja, bekräftat Se till att annonserna följer annonseringspolicyerna när sökorden har infogats.

Anvisningar

Ställa in infogning av sökord med den vägledda metoden

1. När du skriver din annonstext skriver du ett klammertecken ”{}” och väljer Infogning av sökord i rullgardinsmenyn.
  2. Leta reda på avsnittet Standardtext och skriv ordet eller frasen som ska visas när det inte går att ersätta texten med ett sökord.
  3. Välj hur sökorden ska skrivas med små och stora bokstäver:
    • Versaler i titel: Varje sökord inleds med versal, till exempel ”Mörk Choklad”.
    • Versaler i sats: Endast det första sökordet inleds med versal, till exempel ”Mörk choklad”.
    • Små bokstäver: Inga ord inleds med versal, till exempel ”mörk choklad”.
  4. Klicka på Ställ in.

Ställa in infogning av sökord med den manuella metoden

1. När du skriver annonstexten infogar du {keyword:standardtext} där sökordet ska visas. Ersätt ”standardtext” med ordet eller frasen som ska visas när det inte går att ersätta texten med ett sökord.
  2. Använd stora eller små bokstäver i ordet keyword beroende på hur sökordstexten ska skrivas.
Sökordssyntax Exempel på sökord som visas
sökord ”mörk choklad”
Sökord ”Mörk choklad”
SökOrd ”Mörk Choklad”
SÖKOrd ”USA Choklad”
SökORD ”Choklad Från USA”
  1. Standardtexten ska vara så kort att annonsen håller sig inom teckenbegränsningen.
  2. Undvik specialtecken som ”é” i visningsadressen och målsidesadressen.
  3. Spara annonsen som vanligt.

Åtgärda problem med infogning av sökord

Här följer några vanliga orsaker till att infogning av sökord kanske inte fungerar:

• För många tecken: Annonserna kan innehålla högst 30 tecken i rubriken, högst 90 tecken på beskrivningsraden och högst 15 tecken i webbadressen. Läs mer om teckenbegränsningar för textannonser
  • Nonsensord: De infogade sökorden måste vara relevanta i sammanhanget.
  • Grammatikfel: Alla sökord måste följa språksyntaxen.
  • Felstavningar: Enligt Googles annonseringspolicyer får det inte förekomma felstavningar i annonstexten. Infogning av sökord kan korrigera stavfel automatiskt eller visa standardtexten vid felstavade sökord. Till exempel kan ”chocklad” vara lämpligt som ett av dina sökord, men det infogas som ”choklad” när du använder infogning av sökord.
  • Målsidan fungerar inte: Kontrollera att målsidesadressen tillåter dynamisk text eller hoppa över infogning av sökord i målsidesadressen.
  • Sexuellt innehåll: Infogning av sökord kan inte användas för innehåll som marknadsför sjukvård eller sexuellt innehåll.
  • Dynamiska sökannonser: Infogning av sökord är inte tillgängligt för dynamiska sökannonser eftersom de inte använder sökordsinriktning. Om du har ställt in infogning av sökord med dynamiska sökannonser infogas standardtexten i annonsbeskrivningen.
  • Varumärken: Varumärken som begränsas enligt vår varumärkespolicy infogas inte i annonstext.
Rekommendation om att infoga och lägga till nya sökord: När du tillämpar rekommenderade sökord från rekommendationen Lägg till nya sökord har du ansvar för att se till att dina annonser följer annonseringspolicyerna när sökorden har infogats.