'Zoekwoord invoegen' instellen voor uw advertentietekst

Met Zoekwoord invoegen kunt u uw advertenties relevanter maken voor potentiële klanten: dankzij deze functie worden uw advertenties automatisch geüpdatet met de zoekwoorden in de advertentiegroep waarmee de advertentieweergave is geactiveerd. Meer informatie vindt u onder over zoekwoorden invoegen voor uw advertentietekst.

In dit artikel worden de methode met begeleiding en de handmatige methode uitgelegd. Dit zijn 2 manieren om de code voor Zoekwoord invoegen toe te voegen aan de kop, beschrijvingsregels of URL-velden van uw advertentie.

Voordat u begint

Volg de onderstaande best practices om Zoekwoord invoegen in te stellen voor uw advertentietekst:

ja, bevestigd Groepeer zoekwoorden op een logische manier in verhouding tot de advertentiegroep, gebruik één advertentiegroep per thema voor advertentiemateriaal en voeg zoekwoorden dynamisch in om het zoekwoord in te sluiten in relevant advertentiemateriaal.

ja, bevestigd U kunt Zoekwoord invoegen gebruiken met advertentiegroepen met zoekwoorden die zijn gerelateerd aan product- of servicetypen, locaties en combinaties van beide.

ja, bevestigd Zorg ervoor dat advertenties goed zijn gestructureerd en voldoen aan grammaticale en stilistische richtlijnen nadat zoekwoorden zijn ingevoegd.

ja, bevestigd Gebruik naast Zoekwoord invoegen ook een sterke merkboodschap en call-to-action.

ja, bevestigd Gebruik alleen de varianten van uw zoekwoorden die u wilt invoegen. Alle zoektypen voor zoekwoorden zijn geschikt om overeen te komen met sterk gelijkende varianten, dus u hoeft bijvoorbeeld geen varianten met spelfouten of een niet-grammaticale woordvolgorde toe te voegen. Vind meer informatie over sterk gelijkende varianten van zoekwoorden.

ja, bevestigd Zorg ervoor dat uw advertenties voldoen aan het advertentiebeleid nadat u zoekwoorden heeft ingevoegd.

Instructies

De methode met begeleiding gebruiken om Zoekwoorden invoegen in te stellen

1. Als u advertentietekst opgeeft, typt u accolades '{}' en selecteert u in het dropdownmenu de optie Zoekwoord invoegen.
  2. Typ in het gedeelte Standaardtekst een of meer woorden die u wilt laten zien als de tekst niet door een zoekwoord kan worden vervangen.
  3. Kies het hoofdlettergebruik voor de zoekwoorden:
    • Hoofdlettergebruik van titel: Voor de eerste letter van elk zoekwoord wordt een hoofdletter gebruikt. Bijvoorbeeld: 'Pure Chocolade'.
    • Hoofdlettergebruik voor zinnen: Alleen de 1e letter van het 1e zoekwoord is een hoofdletter. Bijvoorbeeld: 'Pure chocolade'.
    • Kleine letters: Er worden geen hoofdletters gebruikt. Bijvoorbeeld: 'pure chocolade'.
  4. Klik op Instellen.

De handmatige methode gebruiken om het invoegen van zoekwoorden in te stellen

1. Voeg bij het opgeven van de advertentietekst {keyword:standaardtekst} in op de plaats waar u een zoekwoord wilt weergeven. Vervang 'standaardtekst' door het woord of de woorden die u wilt laten zien als de tekst niet kan worden vervangen door een zoekwoord.
  2. Stel het hoofdlettergebruik voor keyword in op basis van hoe u hoofdletters wilt gebruiken in de zoekwoordtekst.
Zoekwoordsyntaxis Voorbeeld van getoonde zoekwoord
zoekwoord pure chocolade
Zoekwoord Pure chocolade
ZoekWoord Pure Chocolade
ZOEKWoord VS Chocolade
ZoekWOORD Chocolade Gemaakt In De VS
  1. Houd uw standaard advertentietekst binnen de tekenlimieten.
  2. Vermijd speciale tekens (zoals é) in de zichtbare URL en de URL van de landingspagina.
  3. Sla uw advertentie op zoals u gewend bent.

Een probleem met Zoekwoord invoegen oplossen

Hier volgen enkele veelvoorkomende redenen waarom Zoekwoord invoegen mogelijk niet goed werkt:

• Te veel tekens: Voor advertenties gelden tekenlimieten van 30 tekens voor elke kop, 90 tekens voor de beschrijvingsregel en 15 tekens voor het URL-pad. Vind meer informatie over tekenlimieten voor tekstadvertenties.
  • Onzin: Ingevoegde zoekwoorden moeten zinvol zijn in de betreffende context.
  • Onjuiste grammatica: Zorg ervoor dat alle zoekwoorden in de syntactische structuur passen.
  • Onjuist gespelde woorden: Volgens het advertentiebeleid van Google mag de advertentietekst geen onjuist gespelde woorden bevatten. Als u Zoekwoord invoegen gebruikt, kunnen spelfouten automatisch worden gecorrigeerd of kan de standaard advertentietekst worden getoond voor zoekwoorden die onjuist zijn gespeld. Zo kan 'chocoolade' een geschikt zoekwoord voor u zijn, maar wordt 'chocolade' ingevoegd als u Zoekwoord invoegen gebruikt.
  • De landingspagina werkt niet: Zorg ervoor dat de URL van de landingspagina dynamische tekst ondersteunt of voeg in deze URL geen zoekwoorden in.
  • Seksuele content: Zoekwoord invoegen kan niet worden gebruikt voor content over gezondheidszorg en seksuele content.
  • Dynamische zoekadvertenties: Zoekwoord invoegen is niet beschikbaar voor dynamische zoekadvertenties omdat deze geen zoekwoordtargeting gebruiken. Als u Zoekwoord invoegen heeft ingesteld voor dynamische zoekadvertenties, wordt de standaardtekst voor invoeging van zoekwoorden opgenomen in de advertentiebeschrijving.
  • Handelsmerken: Handelsmerken die zijn beperkt volgens ons Beleid voor handelsmerken, worden niet ingevoegd in de advertentietekst.
Zoekwoord invoegen en de aanbeveling om nieuwe zoekwoorden toe te voegen: Als u aanbevolen zoekwoorden toepast uit de aanbeveling nieuwe zoekwoorden toevoegen, bent u ervoor verantwoordelijk dat uw advertenties voldoen aan het advertentiebeleid nadat de zoekwoorden zijn ingevoegd.