Avainsanojen lisäyksen määrittäminen mainostekstille

Avainsanan lisäys voi tehdä mainoksista relevantimpia potentiaalisille asiakkaille, sillä sen avulla mainokset päivittyvät automaattisesti niillä mainosryhmän avainsanoilla, joita haussa on käytetty. Lue lisää avainsanan lisäyksestä mainostekstiin.

Tässä artikkelissa esitellään ohjattu tapa ja manuaalinen tapa lisätä avainsanan lisäyskoodi mainoksen otsikkoon, kuvausriveille tai URL-kenttiin.

Ennen kuin aloitat

Noudata joitakin näistä parhaista käytännöistä, kun otat avainsanan lisäyksen käyttöön mainostekstissä:

kyllä, vahvistettu Ryhmittele avainsanat loogisesti mainosryhmän mukaan, käytä yhtä mainosryhmää mainosaineiston teemaa kohti ja upota avainsana sopivaan mainosaineistoon dynaamisen avainsanan lisäyksen avulla.

kyllä, vahvistettu Käytä avainsanan lisäystä mainosryhmissä, jotka sisältävät tuote- tai palvelutyyppeihin, sijainteihin ja näiden yhdistelmiin liittyviä avainsanoja.

kyllä, vahvistettu Varmista, että mainokset on rakennettu hyvin ja että ne noudattavat kieliopillisia sääntöjä ja tyylikäytäntöjä, kun avainsanat on lisätty.

kyllä, vahvistettu Yhdistä avainsanan lisäys vahvaan brändiviestiin ja toimintakehotukseen.

kyllä, vahvistettu Käytä vain niitä avainsanojesi muunnelmia, jotka haluaisit lisättävän. Kaikki avainsanojen vastaavuustyypit voidaan yhdistää läheisiin muunnelmiin, joten sinun ei tarvitse lisätä esimerkiksi muunnelmia, joissa on kirjoitusvirheitä tai joiden sanajärjestys on kieliopin vastainen. Lue lisää avainsanojen läheisistä muunnelmista.

kyllä, vahvistettu Varmista, että mainokset ovat mainostuskäytäntöjen mukaisia sen jälkeen, kun avainsanat on lisätty.

Ohjeet

Näin otat avainsanan lisäyksen käyttöön ohjatusti

1. Kun kirjoitat mainostekstiä, lisää aaltosulkeet ( {} ) ja valitse avattavasta valikosta Avainsanan lisäys.
  2. Kirjoita Oletusteksti-osioon sanat, joiden haluat näkyvän silloin, kun tekstiä ei voi korvata avainsanalla.
  3. Valitse, miten haluat käyttää isoa alkukirjainta avainsanoissa:
    • Otsikon kirjainkoko: Kaikkien avainsanojen ensimmäinen kirjain kirjoitetaan isolla. Esimerkki: Tumma Suklaa.
    • Lauseen kirjainkoko: Vain ensimmäisen avainsanan ensimmäinen kirjain kirjoitetaan isolla. Esimerkki: Tumma suklaa.
    • Pienet kirjaimet: Mitään kirjaimia ei kirjoiteta isolla. Esimerkki: tumma suklaa.
  4. Valitse Aseta.

Näin voit ottaa avainsanan lisäyksen käyttöön manuaalisesti

1. Kun kirjoitat mainostekstiä, lisää {keyword:oletusteksti} kohtaan, jossa haluat avainsanan näkyvän. Kirjoita oletusteksti-kohtaan sana tai sanat, joiden haluat näkyvän, kun tekstiä ei voi korvata avainsanalla.
  2. Valitse keyword-sanan kirjoitusasu sen mukaan, miten haluat isoja ja pieniä kirjaimia käsiteltävän avainsanan tekstissä.
Avainsanan syntaksi Esimerkki näkyvästä avainsanasta
keyword "tumma suklaa"
Keyword "Tumma suklaa"
KeyWord "Tumma Suklaa"
KEYWord "SUOMALAINEN Suklaa"
KeyWORD "Suklaata Suoraan SUOMESTA"
  1. Varmista, että oletusteksti on riittävän lyhyt ja mainos pysyy merkkirajoitusten mukaisena.
  2. Vältä erikoismerkkien (esim. "é") käyttöä näkyvässä URL-osoitteessa ja laskeutumissivun URL-osoitteessa.
  3. Tallenna mainos tavalliseen tapaan.

Avainsanan lisäykseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Seuraavassa on muutamia yleisiä syitä, miksi avainsanan lisäys ei välttämättä toimi.

• Liikaa merkkejä: Mainoksen otsikossa saa olla enintään 30 merkkiä, kuvausrivillä enintään 90 merkkiä ja URL-polussa enintään 15 merkkiä. Lue lisää tekstimainosten merkkirajoituksista.
  • Avainsanat eivät liity mainostettavaan asiaan: Lisättyjen avainsanojen on liityttävä mainostettavaan asiaan.
  • Kielioppivirheet: Avainsanoissa ei saa olla kielioppivirheitä.
  • Väärin kirjoitetut sanat: Googlen mainostuskäytäntöjen mukaan mainostekstissä ei saa olla väärin kirjoitettuja sanoja. Avainsanan lisäys voi korjata kirjoitusvirheet automaattisesti tai näyttää tekstimainoksen oletussisällön, jos avainsana on kirjoitettu väärin. Esimerkiksi "suklaaata" saattaa olla sopiva avainsanaksi, mutta kun käytät avainsanan lisäystä, avainsana lisätään mainostekstiin muodossa "suklaa".
  • Laskeutumissivu ei toimi: Varmista, että laskeutumissivun URL-osoite tukee dynaamista tekstiä, tai jätä avainsanan lisäys pois laskeutumissivun URL-osoitteesta.
  • Seksuaalinen sisältö: Avainsanan lisäystä ei voi käyttää sisältöön, jossa mainostetaan terveydenhoitosisältöä ja seksuaalista sisältöä.
  • Dynaamiset hakumainokset: Avainsanan lisäystä ei voi käyttää dynaamisissa hakumainoksissa, sillä niissä ei käytetä avainsanakohdistusta. Jos olet ottanut avainsanan lisäyksen käyttöön dynaamisten hakumainosten kanssa, avainsanan lisäyksen oletustekstiä käytetään mainoksen kuvauksessa.
  • Tavaramerkit: Jos tavaramerkin käyttöä on rajoitettu tavaramerkkikäytäntömme mukaisesti, sitä ei lisätä mainostekstiin.
Avainsanan lisäys ja Lisää uusia avainsanoja ‑suositus: Kun otat avainsanoja käyttöön Lisää uusia avainsanoja ‐suosituksen perusteella, on sinun vastuullasi varmistaa, että mainokset ovat mainostuskäytäntöjen mukaisia avainsanojen lisäämisen jälkeen.