Uw advertenties in mobiele apps weergeven

Bereik een groeiende doelgroep die mobiele telefoons en tablets gebruikt door uw advertenties weer te geven in mobiele apps. Campagnes in het Display Netwerk zijn ontworpen om uw advertenties standaard in apps weer te geven als de plaatsing (de bestemming voor uw advertentie) overeenkomt met de targeting die u voor uw campagne heeft ingesteld.

In dit artikel wordt beschreven hoe u advertenties in apps op het Display Netwerk kunt weergeven. Lees Over app-campagnes voor informatie over hoe u uw app kunt promoten. Als u wilt voorkomen dat advertenties op bepaalde plaatsingen worden weergegeven, bekijkt u de informatie over specifieke webpagina's, video's en apps uitsluiten.

Voordat u begint

We hebben de targeting- en uitsluitingsopties voor mobiele display-advertenties vereenvoudigd, zodat u het groeiende aantal mobiele gebruikers makkelijker kunt bereiken.

Contentuitsluiting (uitsluiting van 'GMob-non-interstitial voor mobiele apps') is vervangen door vereenvoudigde opties voor apparaattargeting voor computers, tablets en mobiele apparaten.

U kunt bepalen bij welke uitgevers of welke typen content uw advertenties worden weergegeven met behulp van:

• Onderwerpen
  • Apparaattargeting: computer, tablet of mobiel
  • App-categorie
  • Uitsluiting van afzonderlijke apps (met uitgesloten plaatsingen voor mobiele apps) en uitsluiting van afzonderlijke websites
  • Contentuitsluitingen

Wat is er veranderd voor het targeten van mobiele apparaten?

Google Ads biedt geen ondersteuning meer voor targeting voor app-voorraad via apparaatinstellingen en plaatsing op adsenseformobileapps.com.

Instructies

adsenseformobileapps.com blijft verschijnen in uw rapporten voor automatische plaatsing, zelfs nadat de ondersteuning is beëindigd.

Vertoningen en potentiële klikken en conversies worden in de volgende gevallen gerapporteerd in het gedeelte Automatische plaatsing onder adsenseformobileapps.com:

• Als die andere targeting gebruiken dan plaatsingstargeting, zoals bijvoorbeeld zoekwoordtargeting, targeting op onderwerp of doelgroeptargeting.
  • Als die worden getoond in een AdMob-verzoek.

Als u wilt dat uw advertenties alleen in specifieke mobiele apps worden weergegeven of in bepaalde app-categorieën, volgt u de onderstaande stappen om dat aan te geven in uw targetinginstellingen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Campagnes en klik daarna op Campagnes.
  3. Klik in de balk Weergaven bovenaan op Filter toevoegen.
  4. Klik op Campagnetype en selecteer Display. Klik op Toepassen.
    Opmerking: Als u liever het navigatievenster links gebruikt, klikt u linksboven in uw Google Ads-account op Weergave wijzigen.
  5. Klik op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content in het gedeeltemenu en klik op Content.
  6. Ga naar het tabblad Plaatsingen.
  7. Klik op het potloodje Potloodje/bewerkingsicoon en daarna op Plaatsingen bewerken.
  8. Klik op Een advertentiegroep selecteren.
  9. Selecteer de campagne en vervolgens de advertentiegroep die u wilt wijzigen.
  10. Als u specifieke categorieën wilt targeten, klikt u op App-categorieën en kiest u de gewenste categorieën. Deze categorieën komen overeen met de categorienamen in elk van de stores.
  11. Als u specifieke apps wilt targeten, klikt u op Apps en zoekt u vervolgens de apps op naam.
  12. Als u de ID's weet van de apps die u wilt targeten, klikt u op Enter en vult u de ID's in de volgende indelingen in:
    • Google Play-apps: mobileapp::2-<uw pakketnaam, u vindt deze in de Google Play Store>
      • Bijvoorbeeld: mobileapp::2-com.example.app
    • iOS-apps: mobileapp::1-<app-ID bestaande uit 9 cijfers>
      • Bijvoorbeeld: mobileapp::1-123456789
  13. Klik op Opslaan.
Als u wilt weten in welke apps uw advertenties worden getoond, klikt u op Display-campagnes in de balk Weergaven bovenaan. Klik op Content in het paginamenu links en dan op Plaatsingen.