Om anropsannonser

Formålet med anropsannonser er å oppmuntre folk til å ringe til bedriften din. Disse annonsene kan bare vises på enheter med telefonfunksjonalitet. Når en potensiell kunde klikker på ringeknappen i annonsen din, innledes det et anrop til deg fra kundens enhet.

Før du begynner

I anropsannonser kan du bruke de samme telefonnumrene du kanskje allerede bruker i anropselementene dine. Finn ut mer om anropselementer.

Slik fungerer anropsannonser:

1. Annonsen din vinner en auksjon og vises i Søkenettverket.
  2. Noen trykker på ringeknappen i annonsen din.
  3. Det aktuelle nummeret (enten ditt eget nummer eller et viderekoblingsnummer, avhengig av innstillingene dine) vises på skjermen hens.
  4. Personen trykker på ringeknappen for å ringe.

Når du oppretter annonser, blir du bedt om å oppgi denne informasjonen:

• to overskrifter (valgfritt, men anbefales)
  • navnet på bedriften din
  • telefonnummeret til bedriften
  • to tekstlinjer
  • en visningsbane (valgfritt)
  • en endelig nettadresse (valgfritt, men anbefales, og brukeren får i så fall se en link til nettsiden)
  • en nettadresse for bekreftelse, nærmere bestemt nettadressen til en nettside der telefonnummeret til bedriften er oppført Dette feltet vises ikke direkte i annonsen.

Disse feltene kan bli vist i annonsen din på mobilenheter, men enkelte kan bli utelatt av hensyn til den begrensede plassen på mobilskjermer.

Det kan også vises andre elementer i annonsen din, deriblant elementer med tekstutdrag og infoelementer. Finn ut mer om elementer.

Hvis du har oppgitt en endelig nettadresse, føres brukeren til landingssiden på nettstedet ditt når hen klikker på overskriften eller beskrivelsen i anropsannonsen, og et klikk på ringeknappen genererer et anrop direkte til bedriften din. Hvis du ikke har oppgitt noen endelig nettadresse, vises det ingen overskrift som kan trykkes på, men ringeknappen genererer et anrop. Vi bruker nettadressen du skriver inn for bekreftelse – som kan være nettadressen for landingssiden til bedriften – bare til å bekrefte annonsen din og telefonnummeret ditt. Denne adressen vises altså ikke i annonsen. Finn ut mer om bekreftelse av telefonnumre.

Informasjon Eksempelannonse Grense for de fleste språk Grense for språk med dobbel tegnbredde*
Overskrift 1 (valgfritt) Overskrift 1 30 tegn 15 tegn
Overskrift 2 (valgfri) Overskrift 2 30 tegn 15 tegn
Bedriftsnavn Bedriftsnavn 25 tegn 12 tegn
Telefonnummer Ring: 123 45 678 ingen ingen
Tekstlinje 1 Tekstlinje 1 90 tegn 45 tegn
Tekstlinje 2 (valgfritt) Tekstlinje 2 90 tegn 45 tegn
Visningsbane (2)

www.example.com

Merk: Visningsbanen fylles ut med domenet som brukes enten i den endelige nettadressen eller i nettadressen for bekreftelse, alt etter hva som er angitt i reklamen.
15 tegn 7 tegn
Nettadresse for bekreftelse www.example.com/kontakt Ingen Ingen
Endelig nettadresse ww.example.com/products Ingen Ingen

* Språk med dobbel tegnbredde er språk som bruker tegn med dobbel bredde, blant annet japansk, kinesisk og koreansk.

Linker til relatert innhold