Optimera sökordslistan

Du har redan skapat en sökordslista och nu vill du veta hur du kan göra den effektivare. Läs mer om hur du lägger till, redigerar och tar bort sökord.

I den här artikeln beskriver vi några avancerade metoder för optimering av sökordslistan.

Hitta nya sökord med sökordsplaneraren

När du skapar en söknätverkskampanj kan du få sökordsförslag och uppskattningar av trafiken för dessa sökord med hjälp av sökordsplaneraren.

Verktyget visar vilka resultat du kan få med en viss sökordslista och genomsnittligt antal gånger som personer sökte med de termerna. Med hjälp av den informationen kan du hitta sökord som kanske kan ge fler klick och öka medvetenheten om dina produkter.

Läs mer om hur du använder sökordsplaneraren.

Exempel

Om du skriver ordet ”löparskor” i sökordsplaneraren kanske ”prisvärda löparskor” eller ”crossfit löparskor” visas som sökordsförslag. För varje sökordsförslag visas statistik om hur konkurrenskraftigt sökordet är och det genomsnittliga antalet sökningar med söktermen i hela världen.

Prova nu

Förbättra klickfrekvensen med hjälp av negativa sökord.

I vissa fall kanske du vill förhindra att din annons visas för ord som inte är relevanta för din produkt eller tjänst. Prova att lägga till negativa sökord för att sänka kostnaderna och se till att annonsen endast visas för de söktermer du vill.

Läs mer om hur du lägger till negativa sökord i kampanjer.

Exempel

Anta att du enbart säljer herrlöparskor i din sportbutik. Då kan du lägga till ”dam” och ”flicka” som negativa sökord så att din annons inte visas när människor söker efter damskor eller flickskor.

Använda söktermsrapporten

Söktermsrapporten innehåller information om vad användare sökte efter när de såg din annons och klickade på den. Utifrån den informationen kan du sedan ta bort sökord som ger dåligt resultat och lägga till nya sökord. Du kan också använda söktermsrapporten för att identifiera negativa sökord.

Läs mer om söktermsrapporten.

Använd sökordsmatchningstyper för att få större kontroll över vilka som ser dina annonser

Genom att använda sökordsmatchningstyper får du större kontroll över vilka som ser din annons.

Med exakt matchning kan du till exempel ange ett exakt sökord, vilket också omfattar liknande varianter av sökordet, som felstavningar, pluralformer, förkortningar, samma ord i annan ordning och andra varianter med samma innebörd. Mer information finns i Exakt matchning: Definition.

Läs mer om sökordsmatchningstyper.

Exempel

Om du bara vill visa annonsen för personer som är intresserade av att köpa herrlöparskor kanske du vill lägga till en term som ”herrlöparskor” som ett exakt matchat sökord.

Då visas annonsen när användare söker med den exakta termen eller en liknande variant, som ”löparskor herr”. Annonsen visas inte när användare söker med termer som ”bästa löparskor herr” eftersom frasen innehåller ordet ”bästa” som inte ingår i det exakt matchade sökordet eller en liknande variant.

Använda Smart Bidding för att prioritera de sökord som ger bäst resultat

Smart Bidding är en undergrupp av automatiska budstrategier som tar hjälp av Googles AI för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde i varje auktion, något som kallas budgivning vid auktion. Om du använder Smart Bidding i dina sökkampanjer prioriterar Google de sökord som ger bättre resultat för att du ska uppnå dina mål med kampanjen. Läs mer om Smart Bidding.