Uw zoekwoordenlijst optimaliseren

U heeft al een zoekwoordenlijst gemaakt en wilt nu enkele tips om de prestaties ervan te verbeteren. Meer informatie over het toevoegen, bewerken en verwijderen van zoekwoorden.

In dit artikel worden enkele geavanceerde manieren beschreven waarop u uw zoekwoordenlijst kunt optimaliseren.

Vind nieuwe zoekwoorden met de Zoekwoordplanner

Wanneer u een campagne in het zoeknetwerk maakt, kunt u zoekwoordideeën krijgen en het verkeer voor die zoekwoorden schatten met de Zoekwoordplanner.

Met deze tool ziet u hoe een zoekwoordenlijst mogelijk presteert. Ook krijgt u informatie over het gemiddelde aantal keren dat mensen naar die termen hebben gezocht. Bepaal aan de hand van deze informatie welke zoekwoorden meer klikken op uw advertenties kunnen genereren en de naamsbekendheid van uw product kunnen vergroten.

Meer informatie over het gebruik van de Zoekwoordplanner.

Voorbeeld

Als u de woordgroep 'hardloopschoen' invoert in de Zoekwoordplanner, worden mogelijk 'voordelige hardloopschoenen' of 'hardloopschoenen met motion control' weergegeven als aanvullende zoekwoorden. Voor elk zoekwoordidee worden er statistieken weergegeven, zoals hoe concurrerend het zoekwoord is of het gemiddelde aantal keren dat er wereldwijd naar die term is gezocht.

Uitproberen

Verbeter uw klikfrequentie met uitsluitingszoekwoorden

In bepaalde gevallen wilt u voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven voor termen die niet relevant zijn voor uw product of service. Voeg uitsluitingszoekwoorden toe om uw kosten te verlagen en om uw advertentie alleen weer te geven voor de gewenste zoektermen.

Meer informatie over het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden aan uw campagne.

Voorbeeld

Stel dat u in uw winkel voor hardloopschoenen alleen herenschoenen verkoopt. In dat geval kunt u uitsluitingszoekwoorden als 'dames' en 'meisjes' toevoegen om te voorkomen dat uw advertentie wordt weergegeven wanneer mensen zoeken naar dames- of meisjesschoenen.

Gebruik het rapport Zoektermen

Het rapport Zoektermen geeft u informatie over waar mensen naar zochten toen ze uw advertentie zagen en erop klikten. Aan de hand van deze informatie kunt u slecht presterende zoekwoorden verwijderen of nieuwe zoekwoorden toevoegen. U kunt het rapport Zoektermen ook gebruiken om uitsluitingszoekwoorden te vinden.

Meer informatie over het interpreteren van het rapport Zoektermen.

Zoektypen voor zoekwoorden gebruiken voor meer controle over wie uw advertenties te zien krijgt

Met zoektypen voor zoekwoorden krijgt u meer controle over wie uw advertenties te zien krijgt.

Met de optie voor exact zoeken kunt u bijvoorbeeld een exact zoekwoord en sterk gelijkende varianten van dat exacte zoekwoord opgeven, zoals spelfouten, meervoudsvormen, afkortingen, woorden in een andere volgorde en andere varianten met dezelfde betekenis. Zie Exact zoekwoord: definitie voor meer informatie.

Meer informatie over het gebruik van zoektypen voor zoekwoorden.

Voorbeeld

Als u uw advertentie alleen wilt weergeven aan mensen die hardloopschoenen voor heren willen kopen, kunt u een term als 'hardloopschoenen voor heren' als exact zoekwoord toevoegen.

Op die manier kan uw advertentie worden weergegeven als mensen zoeken naar die exacte term of een sterk gelijkende variant, zoals 'hardloopschoenen voor mannen'. Uw advertentie wordt niet weergegeven als mensen zoeken naar termen als 'beste hardloopschoenen voor mannen' omdat die woordgroep het woord 'beste' bevat en dat woord niet voorkomt in uw zoekwoord of een sterk gelijkende variant hiervan.

Gebruik 'Slim bieden' om uw best presterende zoekwoorden prioriteit te geven

Slim bieden is een subset van automatische biedstrategieën waarbij AI van Google wordt gebruikt om het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren in elke veiling. Dat is een functie die bekendstaat als bieden tijdens de veiling. Als u Slim bieden gebruikt voor uw campagnes in het zoeknetwerk, geeft Google prioriteit aan uw zoekwoorden die beter presteren om de doelen van uw campagnes te behalen. Ontdek meer informatie over Slim bieden.