Skapa en kampanj

En kampanj är en uppsättning relaterade annonsgrupper som du kan använda när du vill ordna dina produkter eller tjänster i kategorier. Du måste skapa minst en kampanj innan du kan skapa annonser i ditt konto.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar en kampanj.

Innan du sätter igång

Läs mer om de olika kampanjtyperna och ta reda på dina kampanjinställningar så att du vet hur du ska strukturera dina kampanjer så att du når dina verksamhetsmål.

Anvisningar

Välj vilken AdWords-upplevelse du vill använda. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
    • Om du redan har skapat en kampanj i ditt konto klickar du på fliken Kampanjer och fortsätter till nästa steg.
    • Om du har ett AdWords-konto men inte har skapat en kampanj ännu klickar du på Skapa din första kampanj. Fortsätt sedan till steg 5.
  2. Klicka på + Kampanj.
  3. Välj önskad kampanjtyp på rullgardinsmenyn. De flesta annonsörer använder Söknätverket med Display-tillval (rekommenderas för nya annonsörer), Endast söknätverket eller Endast Display-nätverket, men det finns också andra kampanjtyper. Läs mer om hur du väljer kampanjtyp.
  4. Ge kampanjen ett namn i kampanjinställningarna.
  5. Om du vill ändra kampanjtypen klickar du på rullgardinsmenyn vid Typ. Välj sedan en kampanjundertyp (om tillämpligt), till exempel Standard (rekommenderas för nya annonsörer) eller Alla funktioner. Vilka undertyper du kan välja mellan beror på vilken kampanjtyp du har valt. För kampanjer av typen Endast Display-nätverket kan du till exempel välja marknadsföringsmålet Få kunderna att handla och sedan Ringa ditt företag. Läs mer om kampanjundertyper.
  6. Ange följande inställningar (läs mer om kampanjinställningar):
    • Platser
    • Språk
    • Budstrategi
    • Budget
    • Annonstillägg
  7. Klicka på Spara och fortsätt. Du kan ändra kampanjinställningarna när som helst.

Tips

Om du redan har skapat en liknande kampanj och vill använda samma inställningar, kan du spara tid genom att kopiera inställningarna från den befintliga kampanjen till den nya. Du hittar alternativet Eller hämta inställningar från och rullgardinsmenyn strax under kampanjtypen.

Alternativt kan du snabbt kopiera och klistra in en befintlig kampanj från rullgardinsmenyn Redigera på fliken Kampanjer. Markera rutan vid kampanjen som du vill kopiera, välj Kopiera på rullgardinsmenyn och välj sedan Klistra in för att skapa den nya kampanjen.