Automatisk betaling

Automatisk betaling er en betalingsinnstilling i Google Ads. Når du bruker dette alternativet, påløper det først annonseringskostnader, og så belastes disse kostnadene automatisk den primære betalingsmåten din.

Hvis du bruker automatisk betaling, belastes du for annonseringskostnadene dine når kontoen din når et forhåndsbestemt beløp – den såkalte betalingsgrensen – og den første dagen i måneden.

Det kan hende du kan bytte betalingsinnstilling for kontoen din mellom automatisk og manuell innbetaling – og omvendt – i faktureringsinnstillingene for kontoen din. Alternativet for å bytte fra automatisk til manuell innbetaling er bare tilgjengelig i land der alternativet for manuell innbetaling er tilgjengelig. Hvis du har valgt manuell innbetaling nå, og dette alternativet ikke lenger er tilgjengelig i landet ditt, kan du bare bytte til automatisk betaling. Du kan i så fall ikke bytte tilbake til manuell innbetaling. Finn ut mer om tilgjengeligheten av manuelle innbetalinger

Slik kan du endre betalingsinnstilling:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din, og velg så Innstillinger.
  2. Åpne «Slik betaler du»-delen, og klikk deretter for å åpne «Alternative betalingsmåter» for å se andre alternativer du kan velge mellom.
  3. Klikk på Gå over til manuell, og følg fremgangsmåten i forgrunnsvinduet for å bekrefte endringen.

Vær oppmerksom på at hvis du har mer enn én Google Ads-konto, kan det hende at denne funksjonen ikke er tilgjengelig i alle disse kontoene.

Betalingsgrense

Når annonseleveringskostnadene når et bestemt beløp, kjent som betalingsgrensen, blir betalingsmåten din automatisk belastet for disse kostnadene. Du finner betalingsgrensen for kontoen din på «Faktureringssammendrag»-siden. Grensen økes automatisk hvis kostnadene når dette beløpet før slutten av den månedlige faktureringssyklusen.

Betalingsgrense og betaling første dag i måneden

• Hvis kontokostnadene dine når betalingsgrensen før måneden er omme, heves betalingsgrensen. Dette kan skje flere ganger, helt til kontoen din når den endelige grensen. Grensebeløpet varierer ut fra kontoen din, landet du er i og valutaen du bruker. Grensebeløp kan også oppdateres (reduseres eller økes) av Google av andre årsaker enn kontokostnadene dine.
  • Beløpet du blir belastet, kan være noe høyere enn betalingsgrensen hvis det påløper kostnader for kontoen din svært raskt. Du kan bli belastet flere ganger per måned hvis kontoen din når faktureringsgrensen gjentatte ganger i dette tidsrommet.
  • Du får ikke noe varsel når betalingsgrensen din heves, men du kan alltid finne den nåværende grensen på «Faktureringssammendrag»-siden. For å se hva den nåværende grensen din er, klikker du på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] og velger Sammendrag under «Fakturering». Du finner grensebeløpet på «Neste automatiske betaling»-kortet.

Avhengig av hvor ofte de månedlige kostnadene belastes, kan det hende at enkelte kunder kan velge å øke betalingsgrensen sin over maksimumsbeløpet som angis automatisk, til et høyere beløp. Med denne innstillingen kan brukere som belastes flere ganger i måneden, belastes sjeldnere per måned, men med høyere beløp.

Følg fremgangsmåten nedenfor hvis du vil sjekke om dette alternativet er aktivert i kontoen din, og eventuelt endre grenseverdien:

1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din, og velg så Innstillinger.
  2. Åpne «Slik betaler du»-delen, klikk på Endre grensen-linken for å se det anbefalte grensebeløpet, og oppdater grensen.
  3. Du kan angi det anbefalte beløpet som betalingsgrensen din, ved å klikke på Bruk anbefalt beløp og så klikke på Lagre.
  4. Du kan også angi et annet betalingsgrensebeløp som er like høyt som den anbefalte verdien, og så klikke på Lagre.
Merk: For enkelte kunder i USA kan grensen økes automatisk fra og med november 2022. Dette gir færre belastninger per måned.

Kundene kan velge bort denne funksjonen og alle fremtidige automatiske økninger av grensen.

Slik velger du bort eksperimentet:

1. ​Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din, og velg så Innstillinger.
  2. Åpne «Slik betaler du»-delen, og klikk på Endre grensen-linken for å oppdatere grensen.
  3. Velg et annet beløp for grensen, eller merk av for «Velg bort automatiske økninger av grensen» i fremtiden.

Linker til relatert innhold