Om appengasjementsannonser og dyplinker

I engasjementsannonser for apper kan du skrive tekst som oppmuntrer til en bestemt type handling i appen din, for eksempel å sjekke inn, foreta et kjøp eller bestille en flyreise. Med disse annonsene kan du lede brukerne til en bestemt del av appen din der de kan finne det de leter etter, enklere og raskere enn de kunne ha gjort på nettet.

Før du begynner

Disse annonsene er basert på dyplinker (linker til bestemte deler av appen din) som leder appbrukerne til riktig sted. Du kan finne ut mer om hvordan du kan konfigurere dyplinker, i artiklene som inneholder mer tekniske veiledninger, nedenfor:

Slik fungerer appengasjementsannonser

Disse annonsene har et appikon og et «installert»-merke som viser brukerne at de allerede har installert denne appen. Du legger til noen beskrivende linjer, og du tilpasser også teksten på en knapp for å lede folk til appen din. Knappen leder til dyplinken din.

I stedet for en destinasjonsadresse må du angi en dyplink som du eller apputvikleren konfigurerer. Du får også en bekreftelse på app-URI-en, som definerer stedet i appen din som kundene kommer til når de klikker på annonsen din. Finn ut mer om dyplinker og nettadresseformater

Tips

Når du oppretter en appengasjementsannonse og angir en dyplink, kan du klikke på Test app-URI for å teste dyplinken på en mobilenhet ved å skanne en QR-kode.

Målretting av annonser

Noen ganger fungerer ikke målrettingsdata perfekt. Det kan for eksempel hende at en bruker avinstallerer appen din uten at du mottar noe varsel. For brukere som ikke har appen din installert, vises annonsen som en appinstallasjonsannonse med en «Installer»-knapp som leder brukeren til appbutikken. I konverteringsrapportene dine kan du se hvor ofte folk har lastet ned appen din etter å ha sett disse annonsene.