Om importering av anropskonverteringer

Med sporing av anropskonverteringer kan du finne ut når annonsene dine fører til ulike typer telefonsamtaler. Hvis du importerer informasjon om anropskonverteringer til Google Ads, kan du spore de tilfellene der telefonsamtaler fører til salg eller andre verdifulle kundehandlinger. Finn ut hvordan du kan importere anropskonverteringer, i artikkelen Importer anropskonverteringer.

Slik behandler vi dataene dine

Vi bruker datafilene du importerer, utelukkende for å måle konverteringer i forhold til samsvar med retningslinjene våre for datasikkerhet. Vi holder dataene dine konfidensielle og lagrer dem trygt ved hjelp av bransjeledende standarder.

Mer spesifikt gjør vi følgende med datafilene du importerer:

• Begrenset lagring av dataene: Vi beholder ikke datafilene dine lenger enn det som er nødvendig, og sikrer at retningslinjene overholdes.
  • Begrenset bruk av dataene: Vi bruker ikke datafilene dine til noe annet enn å måle konverteringer, og vi sikrer at retningslinjene overholdes.
  • Begrenset tilgang til dataene: Feilsøkingsdata, deriblant telefonnumre, blir gjort tilgjengelige bare for brukerne av Google Ads-kontoen som filen er lastet opp fra, samt en gruppe autoriserte Google-ansatte. Dataene er tilgjengelige i 90 dager etter opplastingen med det formål å kunne finne og løse eventuelle feil som har oppstått i løpet av opplastings- og samsvarsprosessen. Vi beskytter datafilene dine mot uautorisert tilgang ved hjelp av tilgangskontroller for de ansatte.
  • Begrenset deling av dataene: Vi deler ikke datafilene dine med noen tredjeparter, heller ikke andre annonsører. Vi kan bli nødt til å dele visse data for å overholde gjeldende lover, forordninger, juridiske prosesser eller pålegg fra myndighetene.

Vi skal også påse at systemene der vi lagrer datafilene dine, forblir sikre og pålitelige. Vi har våre egne sikkerhetsteam som beskytter systemene våre mot eksterne trusler, og vi lagrer alle datafilene dine i et kryptert format for å beskytte dem mot uautorisert tilgang.

Før du begynner

For å importere anropskonverteringer må du bruke Google-viderekoblingsnumre, som for øyeblikket bare tilbys i visse land. Denne typen konverteringssporing måler anrop som er initiert av trykk på mobilannonser, og anrop som innledes på nettstedet ditt når noen klikker på en annonse. Du får imidlertid ikke sporet tilfeller der kundene manuelt ringer deg etter å ha sett annonser på datamaskiner.

Fordeler

• Du kan spore spesifikk informasjon om samtalene dine, som for eksempel anropstypen og verdien for bedriften din for hver enkelt samtale. Denne informasjonen kan også knyttes til den spesifikke annonsen og det spesifikke søkeordet som genererte anropet.
  • Du kan skille mellom salgs- og brukerstøttesamtaler og finne ut hvilken verdi de ulike typene anrop utgjør for bedriften. Det kan for eksempel finnes tilfeller der en brukerstøttesamtale også gir muligheter for mersalg eller kryssalg.
  • Finn ut hvilke annonser og søkeord du oppnår de beste resultatene med. Deretter kan du bruke denne informasjonen til å optimalisere kampanjene dine slik at bedriften mottar de anropene som er mest verdifulle og gir den høyeste avkastningen.

Slik fungerer det

Slik kan du finne ut hvilke søkeord og annonser som fører til flest salgsanrop for bedriften:

1. Konfigurer en konverteringshandling i Google Ads som sporer de tilfellene der kundeanrop kommer fra annonsene dine, eller der en kunde som klikket på annonsen, deretter ringte fra deg fra et nummer på nettstedet ditt.
  2. Hold dessuten oversikt over salgssamtalene ved å registrere detaljer som oppringerens nummer og når disse anropene fører til salg (eller andre konverteringshandlinger du vil spore). Du sporer kanskje allerede denne informasjonen gjennom et system for kunderelasjonshåndtering.
  3. Last opp en fil til Google Ads med denne informasjonen om konverteringssamtalene dine.
  4. Deretter kobles samtaleinformasjonen i filen med anropene som spores gjennom konverteringshandlingen du har angitt i Google Ads. Nå kan du se hvilke av søkeordene, kampanjene, annonsene og annonsegruppene dine som fører til anrop knyttet til salg eller andre konverteringer.

Når du får oversikt over hvilke annonser og søkeord du genererer de mest verdifulle samtalene via, kan du gjøre justeringer i kontoen for å få flere av disse anropene. Du kan for eksempel øke budene på søkeordene du oppnår flest salgssamtaler med, eller du kan bruke en strategi for automatisk budgivning, for eksempel mål-CPA, for å optimalisere for flere slike konverteringer. Vær oppmerksom på at strategier for automatisk budgivning fungerer best når du importerer oppdaterte konverteringsdata regelmessig.

Samtaletyper du kan spore

Med importering av anropskonverteringer kan du spore samtaler som stammer fra annonsene dine, på to måter:

• Anrop direkte fra annonsene dine: Du kan spore de tilfellene der noen ringer telefonnummeret i anropselementet eller anropsannonsen. Du må ha minst én anropsannonse eller ett anropselement med et Google-viderekoblingsnummer. Merk deg at du bare kan spore anrop som stammer fra annonser på mobil, ikke nettbrett eller datamaskiner.
  • Anrop fra et nummer på nettstedet ditt: Noen kan klikke på annonsen, gå til nettstedet og deretter ringe fra et nummer som er oppført der. For å spore slike anrop må du installere en tag for konverteringssporing på nettstedet. I tillegg må du installere en kodebit for å vise et Google-viderekoblingsnummer i stedet for bedriftens vanlige telefonnummer.

Du kan ta med begge typer anrop i importeringen og så spore disse, slik at du kan danne deg et tydelig bilde av hvordan annonsene fører til anropskonverteringer. Oppsettsprosessen varierer mellom de ulike anropstypene, så du må sørge for at du følger den rette fremgangsmåten for hver av dem. Finn ut hvordan du kan importere anropskonverteringer