Om klickandel

Klickandel är den uppskattade andelen av alla tillgängliga klick som du har fått. Mätvärdet är endast tillgängligt för Performance Max-, sök-, Shopping- och hotellkampanjer.

Du kan använda denna information för att ta reda på var det finns potential att fånga upp ännu fler klick.

Om du till exempel har fått 60 klick och din klickandel är 60 % beräknas du kunna få ytterligare 40 klick om du använder fler tillgångar, högre bud, större budgetar eller, när det gäller Shopping-kampanjer, om du visar fler produkter vid sökfrågor.

Så fungerar det

I likhet med exponeringsandel analyserar Google Ads annonsauktionerna under hela dagen. I analysen ingår alla auktioner där din annons visades och de auktioner där din annons konkurrerade men inte visades.

Om det inte finns tillräckligt många klick för att uppskatta klickandelen visas ”-”. I alla andra fall visas en procentandel.

Kom ihåg

• I klickandelen ingår alla auktioner där din annons visades eller bedömdes som konkurrenskraftig. Den kan till exempel omfatta auktioner där annonsen hade kunnat visas om budet hade varit dubbelt så högt.
  • Eftersom klickandelen är en uppskattning betyder mindre variationer över tid inte nödvändigtvis att du behöver vidta åtgärder. Faktorer som ändringar av dina bud, dina annonsers allmänna kvalitet och relevans samt Googles annonssystem kan ändra uppsättningen auktioner där din annons bedöms som konkurrenskraftig.
  • Dina kvalificerade klick kan bli fler. Även om dina klick ökar kan också det totala antalet auktioner där din annons är med och konkurrerar (eller antalet användare som letar efter dina produkter) öka under årets gång. Om det totala antalet tillgängliga klick ökar snabbare än de klick du får kommer din klickandel att sjunka. För att öka din klickandel kan du behöva höja dina bud, förbättra kvaliteten på dina annonser eller lägga till fler annonstillgångar.

Datatillgänglighet

Du kan endast se klickandelsdata för Performance Max-, sök-, Shopping- och hotellkampanjer. Klickandelsinformation är tillgänglig på följande nivåer:

• Performance Max-kampanjer
    • Kampanj
  • Sökkampanjer
    • Kampanj
    • Annonsgrupp
    • Sökord
  • Shopping-kampanjer
    • Produktgrupp
    • Kampanj
    • Annonsgrupp
    • Varu-id, varumärke, kategori, produkttyp, anpassad etikett, kanal och alla andra Shopping-attribut
  • Hotellkampanjer
    • Hotellgrupp
    • Kampanj
    • Annonsgrupp
    • Hotell-id, förhandsbokningsperiod, antal nätter, prissegment och alla andra hotellattribut

Läs mer om hur ofta klickandel uppdateras.

Mätvärden för klickandel hämtas från trafik från Söknätverket, inte från Display-nätverket eller sökpartnernätverket.

Öka din klickandel

• Kom ihåg att du måste få exponeringar innan du kan få klick. Allt du kan göra för att öka exponeringsandelen och exponeringsandel i absolut topposition är också relevant om du vill öka klickandelen. Läs mer om hur du ökar exponeringsandelen.
  • Även om du har en hög exponeringsandel kan din klickandel vara lägre. Dina annonser kan få fler klick om du höjer dina bud, förbättrar annonsernas kvalitet och relevans och lägger till tillgångar.
  • Om du hanterar Shopping-annonser bör du komma ihåg att flera Shopping-annonser från samma annonsör kan visas samtidigt. Om du har flera annonser som visas samtidigt ökar du chansen att få klick på dem. Du kan alltså öka din totala klickandel för Shopping-annonser genom att visa fler än en produkt.