Fer canvis massius en una campanya de compres

Aquest article explica les campanyes estàndard de compres. Per treure el màxim profit de la IA de Google Ads i difondre anuncis en totes les propietats de Google, proveu les campanyes Màxim rendiment.

Si voleu fer canvis en un gran nombre de grups de productes, ofertes, plantilles de seguiment o paràmetres personalitzats de les campanyes de compres, podeu estalviar temps utilitzant les pujades massives. Per fer-ho, baixeu un informe editable, apliqueu els canvis al mateix document i torneu a penjar l'informe actualitzat al compte, on els canvis s'aplicaran i es podran previsualitzar.

Pel que fa a les plantilles de seguiment i als paràmetres personalitzats, podeu fer canvis en tots els grups de productes que no estiguin subdividits, tret dels que estiguin marcats com a "Exclòs".

Abans de començar

Per fer canvis massius, primer heu de configurar una campanya de compres.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
Pas 1: baixeu un informe de grup de productes

Per fer canvis als grups de productes, a les ofertes, a les plantilles de seguiment o als paràmetres personalitzats amb les pujades massives, primer heu de baixar un informe editable de grup de productes.

Important: també podeu baixar informes de la pestanya "Grups de productes" per tal de segmentar per dispositiu, tipus de clic o dies de la setmana. Els informes que utilitzen segments no són editables. Obteniu més informació sobre els informes per a les campanyes de compres.

Per baixar un informe de grup de productes, feu el següent:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Campanyes.
  3. Feu clic a Campanyes.
  4. Trieu la campanya de compres en què voleu fer canvis.
  5. Trieu un grup d'anuncis de la campanya.
  6. Assegureu-vos que a la taula es mostrin totes les columnes que vulgueu editar.
  7. Feu clic al botó de baixada.
  8. Seleccioneu el format de fitxer que vulgueu utilitzar.
  9. Feu clic a Baixa.

Consell: deseu l'informe original baixat

Un cop s'ha enviat una pujada massiva, no hi ha cap manera automatitzada de cancel·lar o revertir els canvis. Per tant, us recomanem que sempre deseu una còpia de l'informe original baixat per si mai necessiteu veure com era la configuració abans d'aplicar-hi canvis i d'enviar la pujada massiva.

Pas 2: editeu l'informe de grup de productes

Amb l'informe de grup de productes que baixeu, podeu revisar tots els grups de productes del grup d'anuncis i editar les ofertes de CPC màx., les plantilles de seguiment o els paràmetres personalitzats, i els URL de destinació dels grups de productes que no hàgiu subdividit.

Quan editeu l'informe, heu de seguir unes regles generals perquè interpretem les vostres sol·licituds de canvis correctament.

Regles generals per a l'edició d'informes de grups de productes

• No patiu per si suprimiu columnes supèrflues o les files dels totals. Només cal que pengeu l'informe complet i ignorarem el que no sigui essencial.
  • Assegureu-vos de desar el full de càlcul en un format compatible (.xlsx, .tsv o .csv).

A continuació es mostren les columnes que trobareu a l'informe editable del grup de productes, juntament amb les instruccions per fer-hi canvis. És possible que es mostrin columnes addicionals (no editables) en funció de les columnes que teníeu visibles a la pestanya "Grups de productes" en baixar l'informe.

Nom de la columna Descripció Instruccions d'edició
Campanya Mostra el nom que heu assignat a la campanya. Editable (també s'ha de canviar l'identificador de la campanya)
Identificador de la campanya Mostra l'identificador únic que AdWords ha assignat a cada campanya. Editable (també s'ha de canviar el nom de la campanya)
Identificador del grup d'anuncis Mostra l'identificador únic que AdWords ha assignat a cada grup d'anuncis. Editable (també s'ha de canviar el nom del grup d'anuncis)
Grup d'anuncis Mostra el nom que heu assignat al grup d'anuncis. Editable (també s'ha de canviar l'identificador del grup d'anuncis)
Identificador de criteri Mostra l'identificador únic que AdWords ha assignat a cada grup de productes. No editable
Grup de productes Mostra el camí sencer del grup de productes a la jerarquia de grup de productes. Obteniu més informació sobre com podeu subdividir els grups de productes. Editable
Tipus de partició Mostra si una fila representa una subdivisió o una unitat. Editable
CPC màx. Mostra l'oferta actual de cost per clic màxim del grup de productes. Si el grup de productes s'ha subdividit, no es mostrarà cap valor. Per canviar l'oferta, editeu el valor de la columna.
Clics Mostra el nombre de clics que han rebut els anuncis dels productes del grup de productes en qüestió. Utilitzeu aquestes dades per decidir com voleu ajustar l'oferta. No editable
Plantilla de seguiment Mostra la plantilla de seguiment. Editeu la plantilla a la columna. Obteniu més informació sobre el seguiment.
Paràmetre personalitzat Mostra els vostres paràmetres personalitzats. Editeu-ne els noms i els valors a la columna. Més informació sobre els paràmetres personalitzats
Consells per editar l'estructura dels grups de productes

A l'informe, els grups de productes es mostren separats per files amb un tipus de partició i el camí de subdivisions corresponent. Utilitzeu el tipus de partició i el camí del grup de productes per afegir, treure o editar elements de l'estructura del grup de productes.

• Tipus de partició “Unitat”: grup de productes per al qual podeu fer ofertes. Quan en una fila de l'informe s'utilitza el tipus de partició "Unitat", podeu ajustar l'oferta i la configuració d'aquest grup de productes.
  • Tipus de partició “Subdivisió”: grup de productes que inclou altres grups de productes. Tot i que no podeu fer cap oferta per a un grup de productes que tingui subdivisions, podeu utilitzar aquestes subdivisions per estructurar les ofertes a l'inventari.
  • Camí “Grup de productes”: seqüència de subdivisions que ha dirigit al grup de productes en qüestió. El camí sempre comença per un asterisc (*) i utilitza una barra inclinada (/) per representar una subdivisió. Els grups de productes es representen mitjançant l'expressió attribute = value, mentre que els grups de productes “Tota la resta” es representen mitjançant l'expressió attribute = *.
Exemples de tipus de partició i camí de grup de productes

Grup de productes tal com es mostra a AdWords Tipus de partició Nom del grup de productes a l'informe disponible per baixar
▾ Tots els productes Subdivisió * /
    la meva marca a Unitat * / marca = "la meva marca a"
    ▾ la meva marca b Subdivisió * / marca = "la meva marca b" /
        nou Unitat * / marca = "la meva marca b" / condició = "novetat"
        Tota la resta de "la meva marca b" Unitat * / marca = "la meva marca b" / condició = *
    Tota la resta de "Tots els productes" Unitat * / marca = *

Afegir un grup de productes

Afegir una unitat d'un grup de productes

Suposem que teniu uns grups de productes amb aquest aspecte:

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Per afegir una unitat d'un grup de productes, inseriu files noves que corresponguin als grups de productes que vulgueu que figurin a l'informe. A l'exemple que es mostra a continuació, s'ha afegit a l'informe el grup de productes "segona mà".

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Nou
* / condició = "segona mà" Unitat 0,45     Segona mà
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Afegir una subdivisió d'un grup de productes

Podeu subdividir un grup de productes modificant els valors d'una fila i afegint-hi uns quants grups de productes. A continuació, s'ha afegit la subdivisió del grup de productes "segona mà" i dues unitats noves a "segona mà".

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = "segona mà" Subdivisió --     ▾ Segona mà
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" Unitat 0,50         Electrònica
* / condició = "segona mà" / categoria = * Unitat 0,40         Tota la resta de "segona mà"
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Penjar els canvis

Si excloeu les subdivisions de grup de producte i només pengeu les unitats a l'informe, farem automàticament el següent:

• crearem subdivisions dels grups de productes que hàgiu afegit (també convertirem els grups de productes de la unitat en subdivisions)
  • crearem grups de productes "Tota la resta" amb les ofertes que s'hagin utilitzat per a aquests productes anteriorment (en els casos en què no hi hagi cap oferta anterior utilitzarem l'oferta de grup d'anuncis predeterminada)

A continuació us indiquem un exemple d'un conjunt d'unitats de grups de productes que s'han creat per als grups de productes utilitzats més amunt:

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca A" / etiqueta personalitzada 0 = "marge alt" Unitat 0,60 Marge alt
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca A" / etiqueta personalitzada 0 = "marge baix" Unitat 0,30 Marge baix
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca B" Unitat 0,45 La meva marca B

Si pengeu un full de càlcul que només inclogui aquestes unitats de grups de productes, AdWords crearà automàticament els grups de productes i les subdivisions que s'indiquen en negreta a sota:

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Nou
* / condició = "segona mà" / Subdivisió --     ▾ Segona mà
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" Subdivisió --         ▾ Electrònica
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca A" Subdivisió --             ▾ La meva marca A
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca A" / etiqueta personalitzada 0 = "marge alt" Unitat 0,60                 Marge alt
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca A" / etiqueta personalitzada 0 = "marge baix" Unitat 0,30                 Marge baix
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca A" / etiqueta personalitzada 0 = * Unitat 0,50                 Tota la resta de "La meva marca A"
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = "La meva marca B" Unitat 0,45         La meva marca B
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" / marca = * Unitat 0,50             Tota la resta d'"Electrònica"
* / condició = "segona mà" / categoria = * Unitat 0,40         Tota la resta de "segona mà"
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"
Treure un grup de productes

Treure una unitat d'un grup de productes

Suposem que els vostres grups de productes tinguin aquest aspecte:

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = "segona mà" Subdivisió --     ▾ Segona mà
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" Unitat 0,50         Electrònica
* / condició = "segona mà" / categoria = "Mobles" Unitat 0,50         Mobles
* / condició = "segona mà" / categoria = * Unitat 0,40         Tota la resta de "segona mà"
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Per treure una unitat d'un grup de productes, indiqueu la paraula "Treu" a la fila corresponent de la columna "Tipus de partició". A sota podeu veure un exemple en què s'ha tret el grup de productes "Mobles".

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = "segona mà" Subdivisió --     ▾ Segona mà
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" Unitat 0,50         Electrònica
* / condició = "segona mà" / categoria = "Mobles" Treu --         Mobles
* / condició = "segona mà" / categoria = * Unitat 0,40         Tota la resta de "segona mà"
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Quan pengeu l'informe, a AdWords es mostren els grups de productes següents:

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = "segona mà" Subdivisió --     ▾ Segona mà
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" Unitat 0,50         Electrònica
* / condició = "segona mà" / categoria = * Unitat 0,40         Tota la resta de "segona mà"
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Treure una subdivisió d'un grup de productes

Per treure una subdivisió d'un grup de productes, indiqueu la paraula "Treu" a la fila corresponent de la columna "Tipus de partició". Si traieu una subdivisió, també traieu tots els grups de productes que hi pertanyen. A l'exemple de sota, es defineix que es tregui la subdivisió "Segona mà".

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = "segona mà" Treu --     ▾ Segona mà
* / condició = "segona mà" / categoria = "Electrònica" Unitat 0,50         Electrònica
* / condició = "segona mà" / categoria = * Unitat 0,40         Tota la resta de "segona mà"
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Quan pengeu l'informe, a AdWords es mostren els grups de productes següents:

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Els grups de productes "Tota la resta" (unitats i subdivisions) només es poden treure suprimint-ne les subdivisions principals.

Editar un grup de productes

Suposem que els vostres grups de productes tinguin aquest aspecte:

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Unitat 0,55     Novetat
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"

Per modificar un grup de productes, seguiu aquests passos:

1. Per a cada grup de productes que vulgueu substituir, indiqueu la paraula "Treu" a la fila corresponent de la columna "Tipus de partició". Tingueu present que si traieu una subdivisió, també traieu tots els grups de productes que hi pertanyen.
  2. Afegiu una fila per a cadascun dels grups de productes nous.

A l'exemple de sota, el grup de productes "Novetat" se substitueix pel grup de productes "Segona mà".

Grup de productes Tipus de partició CPC màx. Nom del grup de productes a AdWords
* / Subdivisió -- ▾ Tots els productes
* / condició = "novetat" Treu 0,55     Novetat
* / condició = "segona mà" Unitat 0,45     Segona mà
* / condició = * Unitat 0,35     Tota la resta de "Tots els productes"
Pas 3: pengeu l'informe
Per penjar un full de càlcul, feu el següent:
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Accions massives.
  3. Feu clic a Pujades.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Feu clic al menú desplegable Seleccioneu la font i trieu Fulls de càlcul de Google per localitzar el full de càlcul editat i desat.
  6. Feu clic a Previsualitza per revisar el fitxer i, després, a Aplica.
  7. Un cop penjat, es mostrarà una visualització prèvia dels canvis que us permetrà veure l'aspecte que tindran, corregir possibles errors al full de càlcul i tornar-lo a penjar, o bé ignorar els errors i fer clic a Aplica els canvis.
Consultar els resultats de la pujada
Quan hàgiu penjat el fitxer, en veureu una entrada nova a la secció Accions massives que hi ha a la part superior de la taula. Per veure els detalls dels canvis, feu clic a la columna Resultats. En el cas dels fulls de càlcul penjats que no hàgiu aplicat, podeu triar Previsualitza, Aplica o Treu.
Què cal fer si es produeixen errors
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Accions massives.
  3. Feu clic a Totes les accions massives.
  4. Localitzeu el full de càlcul a la taula d'accions massives.
  5. A la fila de l'informe, feu clic a Baixa els errors o feu clic al nombre d'errors per veure la pantalla Detalls.
  6. A la columna Resultats que hi ha al full de càlcul, cerqueu el problema de cada fila i resoleu-lo.
  7. Deseu el fitxer i, després, pengeu-lo a l'àrea Accions massives.

Consell

Podeu utilitzar les pujades massives per fer canvis amb eficiència en tots els tipus de campanyes, com ara crear anuncis de text, afegir i editar paraules clau, i crear recursos d'anunci. Més informació sobre tot el que podeu fer amb les pujades massives