Aangepaste labels gebruiken voor Shopping-advertenties

Met Shopping-campagnes en Performance Max-campagnes met een Merchant Center-feed kunt u aangepaste labels gebruiken als u de producten in uw campagne wilt onderverdelen met behulp van waarden die u zelf kiest. U kunt bijvoorbeeld aangepaste labels gebruiken om aan te geven dat de producten seizoensgebonden, in de uitverkoop, bestsellers, enzovoort zijn. Deze waarden kunt u vervolgens selecteren voor controle, rapportage en bieden in uw Shopping-campagne en Performance Max-campagne met een Merchant Center feed.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u aangepaste labels instelt voor gebruik in uw Shopping-campagne en Performance Max-campagne met een Merchant Center-feed. Houd er rekening mee dat aangepaste labels uitsluitend zijn bedoeld ter referentie. Ze worden niet weergegeven in uw Shopping-advertenties.

Voordat u begint

U moet toegang hebben tot uw productgegevens in Merchant Center en bereid zijn kenmerken van het type custom label toe te voegen aan uw producten.

Instructies

U kunt maximaal 5 aangepaste labels gebruiken in uw productgegevens, met de cijfers 0 t/m 4. U moet een specifieke definitie toewijzen en de mogelijke waarden voor elk label opgeven. U kunt deze aangepaste labels vervolgens consistent gebruiken voor alle producten in uw Merchant Center-account, waarbij u de juiste waarden aan elk product toewijst op basis van uw definitie. Elk van de aangepaste labels kan per product slechts één waarde hebben.

Nadat u aangepaste labels heeft ingesteld in uw productgegevens, kunt u deze gebruiken om uw productgroepen in uw Shopping-campagne en Performance Max-campagne onder te verdelen met een Merchant Center-feed.

Voorbeeld van aangepaste labels

Stap 1: Bepaal uw eigen definities en mogelijke waarden voor de kenmerken van het type custom label

Aangepast label Uw definitie Uw keuze van mogelijke waarden
aangepast label 0 Seizoen Winter, Lente, Zomer, Herfst
aangepast label 1 Verkooppercentage VerkooptGoed, VerkooptSlecht
aangepast label 2 Opruiming Opruiming
aangepast label 3 Marge LageMarge, HogeMarge
aangepast label 4 Releasejaar 1900 t/m 2100

Stap 2: Wijs de juiste waarden toe aan elk product in uw productgegevens

id aangepast label 0 aangepast label 1 aangepast label 2 aangepast label 3 aangepast label 4
Artikel 1 Winter VerkooptGoed   LageMarge
Artikel 2 Zomer     HogeMarge 2013
Artikel 3     Opruiming   2012

Aandachtspunten

Elk aangepast label kan slechts één waarde per product hebben. Een item hoeft geen waarde voor een of meer aangepaste labels te hebben. Als een aantal van uw kledingstukken bijvoorbeeld niet wordt beschouwd als seizoensgebonden, wijst u geen waarde aan die items toe voor 'aangepast label 0' in het bovenstaande voorbeeld.