Een portfoliobiedstrategie maken

Vanaf november 2017 kunt u uw biedstrategieën voor campagnes niet meer overschrijven door biedstrategieën voor advertentiegroepen of zoekwoorden. Dankzij deze wijziging wordt het makkelijker om uw biedstrategieën te beheren.

U kunt nog steeds advertentiegroepdoelstellingen instellen voor CPA- en ROAS-strategieën, evenals CPC-biedingen voor advertentiegroepen en zoekwoorden. Alle advertentiegroepen en zoekwoorden in een campagne moeten echter dezelfde biedstrategie gebruiken. We raden u dringend aan om alle bestaande overschrijvingen voor de advertentiegroep- en zoekwoordstrategie te verwijderen. Als u een aparte strategie wilt gebruiken voor een specifieke advertentiegroep, kunt u deze naar een nieuwe campagne verplaatsen.

Portfoliobiedstrategieën zijn automatische, op doelen gebaseerde biedstrategieën waarmee u biedingen voor meerdere campagnes kunt optimaliseren. Biedingen worden automatisch ingesteld voor elke veiling zodat u uw prestatiedoelen kunt bereiken. U kunt nu op één plaats snel biedingsinstellingen wijzigen voor alle campagnes die een enkele portfoliobiedstrategie gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een nieuwe portfoliostrategie maakt bij het opzetten van een nieuwe campagne, in de campagne-instellingen of in de gedeelde bibliotheek.

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type portfoliobiedstrategie bij u past, doet u er goed aan eerst meer over ons hele aanbod aan automatische biedstrategieën te lezen. U kunt de definities voor elke biedstrategie ook vinden tijdens de configuratie van een campagne.

Instructies

Bepaal welke versie van AdWords u gebruikt. Meer informatie

Een portfoliostrategie maken met een nieuwe campagne

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op + Campagne en kies uw campagnetype.
    • Opmerking: Er kan geen portfoliobiedstrategie worden gemaakt voor videocampagnes of universele app-campagnes.
  4. Kies in het gedeelte Biedstrategie uw biedstrategietype in het dropdown-menu.
    • Afhankelijk van het gekozen biedstrategietype moet u mogelijk ook klikken op Een portfoliostrategie gebruikenUse a portfolio bid strategy
  5. Kies Een nieuwe portfoliostrategie maken
  6. Voer de instellingen voor de nieuwe strategie in en geef deze een naam.

Een portfoliostrategie maken in de campagne-instellingen

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Scrol omlaag naar de instellingen voor Biedstrategie en klik op Bewerken.
  5. Klik op Biedstrategie wijzigen.
  6. Kies uw biedstrategietype in het dropdown-menu.
    • Afhankelijk van het gekozen biedstrategietype moet u mogelijk ook klikken op Een portfoliostrategie gebruiken.Use a portfolio bid strategy
  7. Voer de instellingen voor de nieuwe strategie in en geef deze een naam.

Een portfoliostrategie maken in de gedeelde bibliotheek

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik in de linkerzijbalk op Gedeelde bibliotheek.
  4. Klik in het gedeelte Biedstrategie op Weergeven.
  5. Klik op de knop + Biedstrategie en selecteer een biedstrategietype.
  6. Voer de instellingen in voor uw nieuwe portfoliobiedstrategie en klik op Opslaan.