Legg til eller fjern budjusteringer

Med budjusteringer kan du få vist annonsene dine oftere eller sjeldnere ut fra hvor, når og hvordan folk søker. Hvis du bruker den nye utgaven av Google Ads, kan du dessuten justere budene for bestemte annonseinteraksjoner, for eksempel anrop til bedriften din. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan legge til eller fjerne budjusteringer – både i Søkenettverket og Displaynettverket.

Før du begynner

Vær oppmerksom på at ikke alle budjusteringer kan brukes i alle kampanjetyper. Hvis du ikke er kjent med budjusteringer, kan du finne ut mer om budjusteringer først.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Legg til eller fjern budjusteringer i Søkenettverket

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Hvis du klikker på Avanserte budjust., åpnes Interaksjoner-siden. Der kan du fastsette budjusteringer for anrop, målgrupper eller demografisk informasjon.
  3. Velg raden du vil justere, og klikk på blyantikonet Endre under Budjust.-kolonnen. Hvis du vil angi budjusteringer for enheter, kan du også velge en annonsegruppe.
  4. Velg Øk eller Reduser fra rullegardinmenyen, og skriv inn ønsket prosentandel. For å fjerne en budjustering, slett verdien i feltet.
  5. Klikk på Lagre.

Legg til eller fjern budjusteringer i Displaynettverket

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold.
    • For å justere budene for bestemte demografiske grupper, klikk på den ønskede gruppen etter å klikket på Demografisk informasjon, og fortsett fra trinn 3.
    • For å justere budene på plasseringer, klikk på Manuelt, og fortsett fra det tredje trinnet.
  3. Klikk på kampanjen eller annonsegruppen du vil endre.
  4. Velg raden du vil justere, og klikk på blyantikonet Endre under Budjust.-kolonnen. Hvis du vil endre flere rader, merker du av de aktuelle radene før du klikker på blyantikonet.
  5. Velg Øk eller Reduser fra rullegardinmenyen, og skriv inn ønsket prosentandel. For å fjerne en budjustering, slett verdien i feltet.
  6. Klikk på Lagre.

Tips: Ekskluder annonser fra å bli vist på bestemte enheter

Du kan redusere budet ditt med 100 % (ikke 0 %) hvis du helt og holdent vil ekskludere annonsen fra en bestemt enhet. I forbindelse med budjusteringer for enheter må du være oppmerksom på at budjusteringen for annonsegrupper ikke blir brukt hvis kampanjebudet for den samme enheten er redusert med 100 %. Bare budjusteringer for enheter støtter justeringer på -100 %.