Sätta fokus på kommande evenemang med nedräkning

Informera potentiella kunder om reor och specialevenemang genom att lägga till en nedräkning i annonstexten.

Nedräkningsanpassare finns i formaten COUNTDOWN och GLOBAL_COUNTDOWN. Använd GLOBAL_COUNTDOWN om du räknar ned till en tid som är samma i hela världen, till exempel starttiden för ett sportevenemang.

Funktion Resultat
COUNTDOWN Räknar ned till en angiven tid, anpassad efter tidszonen för personen som utför sökningen.
GLOBAL_COUNTDOWN Räknar ned till en ”global” tid enligt tidszonen i ditt konto. Om det står ”slutar om 4 timmar” i annonsen i Kalifornien står det också ”slutar om 4 timmar” i New York.

Båda nedräkningsfunktionerna räknar ned dagar, timmar och minuter. En annonstext med en nedräkningsanpassare kan till exempel innehålla raden ”Skynda dig, rean slutar om 3 timmar”. Två timmar och 28 minuter senare lyder samma rad: ”Skynda dig, rean slutar om 32 minuter”.

Du kan infoga en nedräkning i alla typer av responsiva sökannonser, textannonser och dynamiska sökannonser.

Anvisningar

Redigera annonsen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonstillgångar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Annonser.
  4. Klicka på en annons där du vill lägga till en nedräkning, eller klicka på plusknappen och välj Responsiv sökannons eller Dynamisk sökannons.
  5. Fyll i annonstexten.

Aktivera nedräkningswidgeten

1. Skriv ett klammertecken ({) där du vill infoga nedräkningen och välj Nedräkning i rullgardinsmenyn.
  2. Ange datumet och tiden då nedräkningen ska sluta vid Nedräkningen slutar. Välj bland följande alternativ:
    • Dagens början
    • Dagens slut
    • Anpassad tid
      • Ange tiden med 24-timmarformat (valfritt). Om sluttiden till exempel är kl. 18.30 den 14 juli 2017 blir datumet 2017/07/14 och tiden 18:30:00.
  3. Ange vid Nedräkningen startar hur många dagar före slutdatumet som annonsen ska börja visas. Om du lämnar fältet tomt börjar annonsen visas fem dagar före slutdatumet.
    • Obs! Dagar definieras som antalet gånger då klockan passerar midnatt. Om sluttiden till exempel är kl. 18.30 den 14 juli 2022 och dina annonser börjar visas sju dagar tidigare börjar annonsen visas vid midnatt den 7 juli 2022.
Obs! Annonser med nedräkningsanpassare slutar automatiskt visas efter det angivna slutdatumet. Kom ihåg att lossa eller ändra rubriken när nedräkningen är över för att se till att annonsen fortsätter att visas.

Ställa in tidszon och språk

1. Välj Tidszon i kontot om du vill använda tidszonen i ditt Google Ads-konto, eller välj Tidszon hos den som tittar på annonsen om nedräkningen ska ske i kundens tidszon.
  2. Om du räknar ned till en händelse som inträffar på en särskild plats, till exempel en tävling, ett föredrag, en konsert eller en konferens, bör du använda tidszonen i ditt konto.
  3. Om du räknar ned till en händelse som inte är bunden till en viss plats, till exempel en onlinerea, kan du använda kundens tidszon.
  4. Välj eventuellt ett annat språk för nedräkningen vid Språk. När du väljer ett nytt språk visas en förhandsgranskning av resultatet.
Obs! Du kan inte ändra språket för nedräkningen i dina responsiva sökannonser.

Ställa in nedräkningen och spara annonsen

1. Spara nedräkningen genom att klicka på Använd. Nedräkningsanpassaren visas i annonstexten.
  2. Kontrollera att annonstexten inte blir avklippt när den visas. Koden för nedräkningsanpassaren kan generera en sträng som är åtta tecken lång. Se till att annonstexten har plats för de extra tecknen.
  3. Klicka på Spara annons.
Obs! Förhandsgranskningen visar alltid en statisk nedräkning som inte motsvarar realtid.

Nedräkningsanpassare för responsiva sökannonser

Nedräkningsanpassar för responsiva sökannonser är en förenklad version av de ursprungliga nedräkningsanpassarna för utökade textannonser. Tänk på att lägga till minst tre rubriker utan en nedräkningsanpassare, eller använd standardtext.

Skillnader i syntax Nedräkningsanpassare för utökade textannonser Nedräkningsanpassare för responsiva sökannonser
  • Ta bort likhetstecken
  • Ta bort citattecken
  • Förenkla datumformatet
  • Ta bort språkval, eftersom språket identifieras automatiskt utifrån språket i annonsmaterialet.
  • {=COUNTDOWN(“yyyy/MM/dd HH:mm:ss”,”language”,daysBefore)}
  • {=GLOBAL_COUNTDOWN(“yyyy/MM/dd HH:mm:ss”,”language”,daysBefore)}
  • {COUNTDOWN(yyyy-MM-dd HH:mm:ss,daysBefore)}
  • {GLOBAL_COUNTDOWN(yyyy-MM-dd HH:mm:ss,daysBefore)}