Crear informes personalitzats a l'editor d'informes

L'editor d'informes us permet analitzar i presentar les dades de rendiment de manera més detallada.

Podeu crear taules i gràfics personalitzats directament a Google Ads sense haver de baixar les dades a un full de càlcul separat. A continuació, podeu desar aquests gràfics per compartir-los amb altres usuaris o afegir-los a taulers personalitzats.

En aquest article s'explica com es pot utilitzar l'editor d'informes per veure millor el rendiment.

Avantatges

• Taules i gràfics senzills: una interfície senzilla d'arrossegar i deixar anar us permet crear ràpidament gràfics i taules multidimensionals, cosa que redueix la necessitat de baixar les dades.
  • Visualització de patrons i tendències: els gràfics personalitzats us permeten veure els patrons i les tendències que segueixen les dades.
  • Ordenació i filtres avançats: filtreu, segmenteu i ordeneu l'informe per veure un conjunt concret de campanyes o de mètriques.

Instruccions

1. Crear un informe

Comenceu creant un informe personalitzat al vostre compte.

A continuació, afegiu-hi dimensions, com ara campanyes, i també mètriques, com ara clics i conversions.

CREEU UN INFORME AL VOSTRE COMPTE

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. A l'extrem superior dret del compte, feu clic a la icona d'informes  i, a continuació, seleccioneu Informes.
  3. Feu clic a  Personalitza i trieu el tipus de gràfic que vulgueu crear: de taula, de línies, de columnes, de barres, de dispersiócircular.
  4. Arrossegueu una dimensió, com ara Campanyes, del tauler lateral de la dreta i deixeu-la anar a la secció "Fila", "Eix X", "Sèrie" o "Segment".
    • El nom d'aquesta secció dependrà del tipus de gràfic que creeu.
  5. Arrossegueu mètriques, com ara Clics o Conversions, i deixeu-les anar a la secció "Columnes", "Eix Y" o "Valor".
    • El nom d'aquesta secció dependrà del tipus de gràfic que creeu.
  6. Ara, el gràfic o la taula mostraran els valors de cada dimensió segons les mètriques que hàgiu afegit (per exemple, el nombre de clics i de conversions de cada campanya).
  7. Per desar l'informe, feu clic a Desa o Anomena i desa. L'opció "Anomena i desa" us permet crear una còpia de l'informe amb un nom nou.

Canviar el gràfic

Podeu canviar el tipus de gràfic o taula fent clic al nom del tipus de gràfic que hi ha a sobre de la secció "Fila".

Comptes de gestor

1. Si teniu un compte de gestor, podeu veure les dades de diversos comptes en un mateix informe:
    1. Feu clic a la icona de llapis Edita que hi ha al costat de "Tots els comptes".
    2. Al menú desplegable, seleccioneu si voleu veure els comptes ordenats pel nom o per l'etiqueta de compte.
    3. Marqueu la casella que hi ha al costat dels comptes que voleu incloure a l'informe.
    4. Feu clic a Desa. Si seleccioneu més d'un compte, el llenç mostrarà una previsualització de l'aspecte de l'informe i algunes dades es mostraran atenuades. Per veure les dades de tots els comptes que heu seleccionat, cal que baixeu l'informe.
  2. Un cop hàgiu creat l'informe, podreu començar a definir millor l'anàlisi:
    • Per tornar a organitzar els mosaics, arrossegueu-los i deixeu-los anar al prestatge.
    • Per canviar l'interval de dates de l'informe, utilitzeu el selector d'intervals de dates que hi ha a l'extrem superior dret de la pàgina.
    • Per treure una dimensió o una mètrica de l'informe, cerqueu-les al prestatge i feu clic al botó per tancar (X) que tenen al costat del nom.
  3. Per poder veure o modificar l'informe més endavant, deseu-lo. Obteniu informació sobre com podeu obrir els informes desats.

2. Editar un informe

Podeu donar format a les dades, filtrar-les i ordenar-les.

• Filtrar: vegeu les dades de la taula o del gràfic que compleixen criteris específics.
  • Donar format: afegiu un format condicional per marcar cel·les amb valors específics.
  • Ordenar: reorganitzeu les dades de la taula o del gràfic.

Filtrar

Podeu filtrar i segmentar les dades que es mostren en tot l'informe o les dades que es mostren en determinades columnes.

Filtrar tot l'informe

1. Feu clic a la icona de filtre Filtra que hi ha a sobre de la taula o del gràfic.
  2. Cerqueu i seleccioneu els elements segons els quals voleu filtrar les dades:
    • Per exemple, podeu filtrar per "Tipus d'anunci" i seleccionar Anuncis de text i Anuncis de vídeo.
    • No podeu filtrar les dades segons un valor específic, com ara les campanyes amb menys de 10 clics. Aquests filtres es poden afegir a columnes concretes.
  3. Feu clic a Aplica. D'aquesta manera s'afegirà el filtre a l'informe.

Per treure un filtre de taula, feu clic a la icona de filtre Filtra que hi ha a la capçalera de columna i, tot seguit, feu clic a Treu el filtre.

Podeu filtrar l'informe per dades que no es mostren a les files ni a les columnes. Per exemple, podeu afegir un filtre per veure només els clics en anuncis d'una campanya concreta, encara que no hàgiu afegit la dimensió "Campanya" a l'informe personalitzat.

Filtrar un punt de dades

Podeu afegir filtres a qualsevol dels punts de dades que hàgiu afegit a l'informe.

1. Feu clic a la fletxa de menú desplegable que hi ha al costat de cada element a les seccions "Fila", "Eix X", "Columna", "Eix Y", etc.
  2. Seleccioneu un filtre.
    • En el cas de les mètriques, podeu filtrar les dades per un valor específic. Per exemple, si filtreu per "Impressions", l'informe només mostrarà les dades dels anuncis que hagin rebut més de 1.000 impressions.
    • En el cas de les dimensions, tindreu una llista d'opcions per triar. Per exemple, si filtreu per "Tipus d'anunci", podreu seleccionar Anuncis de text o Anuncis de vídeo.
  3. Feu clic a Aplica. El filtre s'afegirà a la columna o fila.

Donar format (gràfics de taula)

Podeu afegir un format condicional per marcar determinades cel·les dels gràfics de taula:

1. Feu clic a la fletxa de menú desplegable que hi ha al costat de cada element a les seccions "Fila" i "Columna".
  2. Seleccioneu Format condicional.
  3. Definiu regles que especifiquin com voleu donar format a cel·les específiques. Per exemple, podeu marcar en verd totes les cel·les que tinguin més de 1.000 clics.

El format condicional només està disponible per a les mètriques amb valors numèrics, com ara clics, conversions i impressions.

Ordenar

Amb aquesta opció podeu reorganitzar les dades de l'informe perquè siguin més fàcils de llegir. Hi ha dues maneres d'ordenar les dades:

1. En el cas de les taules, podeu ordenar una columna fent clic a la capçalera de columna que hi ha a la part superior de la taula.
    • La fletxa de capçalera de columna us mostra si la columna està ordenada de més a menys (fletxa cap avall) o de menys a més (fletxa cap amunt).
    • Quan les dades de la taula s'ordenen, no es treuen ni s'amaguen, sinó que només es reorganitzen.
  2. Pel que fa a la resta de gràfics, inclosos els de taula, podeu ordenar les dades fent clic a la fletxa de menú desplegable dels punts de dades que hàgiu afegit a les seccions "Fila", "Eix X", "Columna", "Eix Y", etc.
    • A "Ordena per", seleccioneu De més a menys o De menys a més.
Podeu ordenar diverses columnes, però tingueu en compte que l'última columna que ordeneu canviarà com s'ordena la resta.

3. Baixar l'informe

Un cop hàgiu creat un informe, podeu baixar-lo fent clic a la icona de baixada Imatge de la icona de baixada de Google Ads i de Merchant Center. Podeu baixar l'informe en diversos formats, com ara CSV i XML.

4. Programar i compartir un informe

Podeu programar els informes perquè s'enviïn per correu electrònic, tant a la vostra adreça com a la d'altres persones que tinguin accés al vostre compte en moments concrets.

Per exemple, és possible que vulgueu compartir actualitzacions setmanals sobre el nombre de conversions que han rebut les vostres campanyes.

1. Feu clic a la icona de programació Rellotge.
  2. Seleccioneu un o diversos usuaris del compte a qui voleu enviar l'informe.
  3. Trieu la freqüència amb què voleu compartir l'informe (per exemple, cada dia o cada setmana).
  4. Seleccioneu el format en què s'enviarà l'informe, com ara CSV o XML.

Feu clic a Desa. Si encara no heu desat l'informe, se us demanarà que ho feu.