Opprett bedre reklameelementer for appkampanjer

Reklameelementer er bestanddelene som brukes for å opprette annonser i appkampanjer. I denne artikkelen presenterer vi anbefalte fremgangsmåter du bør følge når du skal opprette reklameelementer, inkludert tekst, bilder, videoer og HTML5-innhold. Med de rette elementene kan du oppnå både bedre resultater og økt rekkevidde med appkampanjer. Hvis du er ute etter en mer teknisk rettet veiledning, for eksempel om du vil se hvilke spesifikasjoner elementer må ha for å kunne brukes i appkampanjer, kan du først finne ut hvordan du oppretter appkampanjer.

Hensikten med anbefalingene i dette dokumentet er bare å gi deg et dytt i riktig retning. Hver kampanje lever sitt eget liv, så utfallet er aldri garantert på forhånd, selv om alle retningslinjene følges til punkt og prikke. Vi anbefaler deg å lese gjennom elementrapporten og gjøre justeringer regelmessig.

Alt annonseinnhold må være i samsvar med de generelle retningslinjene og retningslinjene for personlig tilpasset annonsering.

Generell veiledning i bruk av elementer

Tilpass innhold etter målene for, stilen til og budskapet du vil formidle med merkevaren

Disse retningslinjene er utarbeidet på bakgrunn av anbefalinger som ofte er nyttige, men hver bedrift er unik. Du bør evaluere alle forslagene her ut fra behovene i bedriften din, og sørge for at de er i samsvar med målene du har satt deg med den aktuelle kampanjen.

Tilpass innhold etter kampanjemål

Reklameelementene skal gjenspeile de bestemte målene du har satt deg med appkampanjene dine. Eksempel:

• Hvis du har som mål å generere flere installasjoner, bør installeringsaspektet fremgå tydelig i elementene du bruker (du kan f.eks. ha en tekstreklame med ordlyden «Last ned nå!» eller «Spill nå!»).
  • Hvis du vil øke salgstallene, bør du vise salg, rabatter eller varer til salgs (du kan f.eks. ha med teksten «50 kr i rabatt på første kjøp» eller et salgsfremmende bilde).
  • Hvis du vil forsterke kundelojaliteten eller skape nytt engasjement hos tidligere kunder, bør du fremheve nye funksjoner eller friste kundene inn i den nedre delen av trakten (du kan f.eks. ta med teksten «Over 100 nye varer kom akkurat inn!» eller en video med oppdatert gameplay).

Tilpass innhold etter temaet i den aktuelle annonsegruppen (der det er aktuelt)

Med annonsegrupper i appkampanjer kan du gruppere sammen reklameelementer med utgangspunkt i bestemte appfunksjoner eller budskap du henholdsvis vil fremheve eller formidle, eller demografiske grupper du vil kommunisere med. Elementene bør derfor gjenspeile de bestemte funksjonene, budskapene og brukerbehovene. Du kan for eksempel laste opp reklamer med sushitema i én annonsegruppe for å tiltrekke deg sushifans, og laste opp pizzabaserte reklamer i en annen for å tiltrekke deg takeawayfans.

Bruk ulike reklameelementer

Hvis du har variasjon i reklameelementene, kan det opprettes flere ulike annonser i appkampanjene – og da kan du nå ut til ulike brukertyper. Du kan samtidig få annonsene kvalifisert for enda bredere visning i de ulike annonsekanalene. Hvis du vil få mest mulig ut av annonsekombinasjonene og -plasseringene, anbefaler vi at du laster opp så mange av de ulike elementtypene som vi tillater: 4 tekstelementer og 20 elementer hver for bilder, videoer og eventuelt HTML5-elementer. En fordel du får med på kjøpet, er at du kan minimere resultatsvingningene som ellers kan komme når du skal oppdatere reklameelementer.

Annonsene dine oversettes ikke i Google Ads, så du må velge riktig språk når du setter opp kampanjer. Velg deretter alle de landene der folk snakker de aktuelle språkene. Hvis du målretter annonser bredt, kan du nå ut til flere brukere som kan få deg nærmere målet ditt. I tillegg får modellene våre for maskinlæring et større datagrunnlag for finstemming av kampanjene dine.

Engasjer målgruppen

Du bør bruke tekst med en uformell tone i overskrifter og beskrivelser knyttet til innholdselementer, lett gjenkjennelige bilder og overbevisende lydinnhold for å tiltrekke deg kunder og holde på oppmerksomheten deres.

Merk: I henhold til Google-retningslinjene blir bilder avvist dersom ordet «Last ned» eller «Installer» plasseres oppå selve bildet.

Bytt hyppig ut elementer du oppnår dårlige resultater med

Følg nøye med på elementrapportene dine. Når elementene ikke lenger har statusen «Innlæringsfase», får de rangeringene «Lav», «God» eller «Best». Hvis du ikke har lastet opp det maksimale antallet elementer som er tillatt, kan du legge til elementer som ligner på dem med rangeringen «Best». Hvis du har nådd det maksimale antallet elementer som er tillatt, kan du erstatte elementene med rangeringen «Lav». Dette bør du imidlertid gjøre gradvis for å minimere svingninger i resultatene.

Bruk elementene med den beste kvaliteten

Når du sender inn reklameelementer av høy kvalitet, har du større sjanse for å oppnå gode annonseresultater over tid. Jo bedre kvaliteten på reklameelementene er, dess større sannsynlighet har du for å fange oppmerksomheten til potensielle kunder. Og jo dårligere kvaliteten på elementene er, dess mindre blir målgrupperekkevidden, noe som kan påvirke kampanjeresultatene negativt. Hvis du sørger for å ha høyest mulig kvalitet på elementene, oppnår du best mulig målgrupperekkevidde med annonsene i alle tjenestene våre.

Vi har utformet noen retningslinjer for kvalitet for de ulike elementtypene du sender inn for annonsene dine.

Merk: Vi evaluerer hele tiden hvordan vi definerer god kvalitet, og derfor kan de anbefalte fremgangsmåtene i denne artikkelen bli endret fra tid til annen.

Tekstelementer

Send inn frittstående, fullstendige utsagn

• Skriv frittstående fraser som har ulike lengder, har korrekt stavemåte, tegnsetting og grammatikk og kan plasseres i en hvilken som helst rekkefølge. Google Ads tester automatisk ut ulike kombinasjoner av de enkelte frasene for å gi deg alternative annonseversjoner, så du kan oppnå best mulig resultater.
  • I hver frase bør du fokusere på ett enkelt, klart definert salgsargument for appen.

Gi tydelige handlingsfremmende oppfordringer

Bruk teksten på knappene til å fremme målene for kampanjen:

• Hvis du vil at flere skal installere appen din, bør teksten på knappen oppfordre brukeren til å utføre en installering – for eksempel «Last ned nå» eller «Spill nå».
  • Hvis du vil generere kjøp, bør teksten på knappen fremheve salg, rabatter eller varer som tilbys (f.eks. «Få NOK 50 i rabatt» eller «Gjør et kupp»).
  • Hvis du vil øke kundelojaliteten eller skape nytt engasjement, bør teksten på knappen fokusere på nyheter eller elementer som lokker brukerne inn i den nedre delen av trakten (f.eks. «Se de 100 nye varene» eller «Prøv det i dag»).

Unngå klikkagn og overdrivelser

• Vi tillater ikke overdrevne beskrivelser, spørsmål eller erklæringer utformet i den hensikt å få brukere til å klikke på annonsen.
  • Styr unna fraser med uklare referanser til «dette» eller «disse».

Overhold alle stilregler

For å unngå at annonser blir avvist, må du overholde alle stilreglene. Nedenfor har vi listet opp de vanligste årsakene til at annonser avvises, inkludert eksempler.

Styr unna

• sensasjonspreg, inkludert overdreven bruk av utropstegn (f.eks. «Du kommer aldri til å tro det som nå skjer!»)
  • emojier
  • tegnsetting og symboler som brukes til annet enn tiltenkt formål (f.eks. «@hjemme» i stedet for «hjemme»)
  • feil bruk av store bokstaver (f.eks. «SALG, S.A.L.G. eller SaLg»)
  • feil bruk av mellomrom (f.eks. («Selg,kjøp joggesko», «J O G G E S K O»)
  • feil grammatikk
Tips: Du kan ikke bruke to overskrifter sammen hvis de begge slutter med et utropstegn.

Bildeelementer

Visuelt forlokkende

Annonser påvirker folks oppfatning av merkevaren din. Bildeelementene skal være appellerende for brukerne og ikke gå på akkord med merkevarens troverdighet. Vi anbefaler at du styrer unna bilder som er skjeve, forvridde, opp-ned, merkelig formet, utydelige eller overdrevent filtrerte samt bilder med inverterte farger.

Bilder bør ha høy pikseltetthet

Pikseltetthet er ikke bare et tegn på kvalitet. Jo høyere pikseltettheten er, dess bedre blir dessuten det aktuelle bildet gjengitt når størrelsen endres, eller når det vises på skjermer med høyere oppløsning.

Bruk hele rammen

Annonsen virker mer naturlig om den passer sammen med utformingen, størrelsen og plasseringen av det integrerte innholdet. Det skal ikke være noe mellomrom mellom bildekantene og selve rammen.

Begrens tomme områder i bilder

Tomme områder bør aldri oppta mer enn 80 % av bilderammen. Selve motivet på bildet skal være blikkfanget, og det skal oppta brorparten av plassen for å være visuelt iøynefallende og enklere å se på mindre skjermer.

Ikke plasser tekst, logoer eller handlingsfremmende oppfordringer oppå bildet.

Bilder skal ikke domineres av tekst lagt oppå bildet. All tekst og alle logoer skal ideelt sett være organisk integrert i bilder, for eksempel vises på klær, skilt/reklametavler, produktemballasje eller lignende. Hvis tekst eller logoer legges oppå bilder, bør de ha en minimal størrelse, slik at de ikke tar oppmerksomhet vekk fra bildet. Du oppnår som regel bedre målgrupperekkevidde med bilder uten overlagt innhold. Vi anbefaler generelt sett at overlagte elementer dekker mindre enn 20 % av bildets overflate.

Tips: Hvis du vil sikre deg plasseringer i alle kanaler, må du laste opp bilder uten overliggende tekst eller logoer.

Unngå klikkagn og overdrivelser i bilder

I bilder – akkurat som i tekstelementer – bør du unngå å bruke tekst eller visuelle elementer som frister brukerne til å klikke, ved at du viser sensasjonspreget eller skandaløst innhold.

Videoannonser

Legg vekt på brukeropplevelsen fremfor historiefortelling

Det er riktignok fortsatt viktig å appellere til følelser og fortelle historier, men du bør komme raskt til poenget – selve brukeropplevelsen i appen – så raskt som mulig. Bruk bilder der du går tett på objektene (nærbilder av karakterer og brukergrensesnitt), så seerne fokuserer på funksjonene de kan bruke i appene, og fordelene de får.

Fang seerens oppmerksomhet

• Mobilbrukere er utålmodige, så du må fange oppmerksomheten deres innen to–tre sekunder. Vi har undersøkt videoannonser med gode resultater i apper. Vi ser at disse annonsene i gjennomsnitt har minst to sceneskift i løpet av de første fem sekundene, noe som underbygger følelsen av en dynamisk brukeropplevelse i appen.
  • Lyd er et annet virkemiddel du kan bruke for å knytte enda et bånd med brukerne. Med lyd og musikk kan du understreke merkevaren og de handlingsfremmende oppfordringene. Ettersom lyden som standard er slått av i deler av beholdningen, bør du ta med teksting.

Vis frem merkevaren gjennom hele annonsen

• Du bør introdusere merkevaren på et tidlig tidspunkt og fortsette å vise profileringen av den frem gjennom hele annonsen (om mulig).
  • Du kan integrere profileringen av merkevaren som en del av appen (i bildene), vise den ved siden av annonsene (i vertikale annonser) eller formidle det via lydinnhold – eller kombinere disse tre kanalene.

Diversifiser og eksperimentér

Du kan eksperimentere med å spille inn videoer med ulike temaer (f.eks. komisk kontra dramatisk), stiler (f.eks. seriøs kontra alvorlig) eller emner (f.eks. se på ett bruksområde for eller én fordel med appen kontra et annet bruksområde eller en annen fordel). På denne måten kan du øke sjansene for å trigge interessen til ulike målgrupper.

Merk: Ettersom alle videoelementer leveres fra YouTube, må du laste dem opp direkte til denne plattformen for at de skal kunne velges.

HTML5-elementer

HTML5-elementer kan være både dyrere og mer krevende å opprette enn elementtypene vi har sett på frem til nå. Vi anbefaler på det sterkeste at du laster opp så mange av de andre elementene som vi tillater, før du går i gang med HTML5-elementer.

Utform elementer med utgangspunkt i funksjonaliteten som er tilgjengelig på mobilenheter

Ettersom HTML5-elementer er interaktive, bør alle mulighetene som er tilgjengelige på mobilenheter, vurderes nøye når du utvikler slike elementer. Når folk har interaksjoner med HTML5-annonser, kan de for eksempel trykke, sveipe, riste, dra og slippe eller klype for å zoome.

Ta med en veiledning

Seerne forventer ikke at annonsene skal være interaktive, så pass på at du gir dem en kort, tekstet veiledning før den avspillbare annonsen begynner. Målet er at seerne skal utføre de ønskede interaktive handlingene innen tre–fire sekunder.

La merkevaren vises tydelig hele veien

Applogoen din samt en «Installer nå»- eller «Last ned nå»-knapp bør være synlig gjennom hele annonsens varighet. Dette gir legitimitet og kan forhindre avvisninger. Vi anbefaler at du plasserer disse ved siden av hverandre på den øverste linjen.

Ta med teksting

Ettersom HTML5 -elementer ikke inneholder verken lyd eller video, bør du benytte deg av teksting. Sørg for at tekstingen er lesbar på skjermer i mange forskjellige størrelser.

Linker til beslektet innhold