Millorar els recursos de creativitat per a les campanyes d'aplicacions

Els recursos de creativitat són els ingredients que les campanyes d'aplicacions fan servir per crear els anuncis. Aquest article tracta de les pràctiques recomanades per desenvolupar recursos de creativitat, com ara textos, imatges, vídeos i HTML5, que us poden ajudar a millorar el rendiment i l'abast de les campanyes d'aplicacions. Si necessiteu consells més tècnics, com ara les especificacions dels recursos que admeten les campanyes d'aplicacions, llegiu l'article Crear una campanya d'aplicacions.

Les recomanacions d'aquest document només estan pensades com a indicacions orientatives. Com que cada campanya és diferent, el rendiment no es pot garantir, encara que seguiu totes les indicacions. Us recomanem que reviseu l'informe de recursos i que en feu iteracions amb regularitat.

Tot el contingut dels anuncis ha de complir les directrius sobre polítiques i les directrius sobre la publicitat personalitzada.

Indicacions generals sobre els recursos

Cenyiu-vos als objectius, al to i a l'estil de la vostra marca

Tot i que aquestes indicacions estan correlacionades amb l'èxit dels anunciants, cada empresa és única. Heu d'avaluar cadascuna de les pràctiques recomanades en relació amb les necessitats de l'empresa i assegurar-vos que s'ajusten als objectius de la campanya.

Cenyiu-vos als objectius de la campanya

Els recursos de creativitat han de reflectir els objectius concrets de les campanyes d'aplicacions. Per exemple:

• Per fomentar les instal·lacions, els recursos han de reflectir l'acte de la instal·lació (per exemple, una creativitat de text que convidi l'usuari a fer alguna cosa, com “Baixa-la ara!” o “Juga-hi ara”).
  • Per generar vendes, els recursos han de mostrar ofertes, descomptes o articles en venda (per exemple, "5 € de descompte amb la primera comanda" o bé una imatge d'una promoció).
  • Per incrementar la retenció o la reimplicació, els recursos han de destacar les funcions de l'embut inferior o les funcions recentment disponibles, a fi d'incentivar els usuaris perquè interaccionin (per exemple, "Més de 100 articles nous" o un vídeo que mostri la jugabilitat actualitzada).

Cenyiu-vos al tema del grup d'anuncis respectiu, si escau

Els grups d'anuncis de les campanyes d'aplicacions us permeten "agrupar" els recursos de creativitat al voltant de funcions o missatges específics de l'aplicació que vulgueu destacar, o de grups demogràfics d'usuaris dels quals vulgueu fomentar la implicació. Els recursos, per tant, han de representar aquestes funcions, missatges i necessitats diferents dels usuaris. Per exemple, pengeu creativitats relacionades amb el sushi en un grup d'anuncis amb el qual vulgueu atreure els amants del sushi, i d'altres relacionades amb les pizzes en un altre grup d'anuncis orientat als qui els agrada el menjar per emportar.

Diversifiqueu els recursos de creativitat

La varietat dels recursos permet a les campanyes d'aplicacions crear més anuncis que cridaran l'atenció d'usuaris diversos. També pot ajudar els vostres anuncis a optar a una ampliació de l'abast de la publicació en els diferents canals publicitaris. Per maximitzar les combinacions i els emplaçaments d'anuncis, us recomanem que pengeu el nombre màxim de recursos admès per a cada tipus de recurs: 4 de text i 20 de cada en el cas d'imatges, vídeos i, si escau, HTML5. Com a avantatge addicional, és possible que es minimitzin les fluctuacions de rendiment en actualitzar els recursos de creativitat.

Google Ads no tradueix els anuncis, de manera que heu de tenir cura de triar els idiomes adequats en configurar la campanya. Trieu tots els països amb usuaris que parlin els idiomes en qüestió. Una segmentació ampla pot arribar a més usuaris que concordin amb els vostres objectius i dona als nostres models d'aprenentatge automàtic més dades per definir millor les campanyes.

Fomenteu la implicació del públic

Els recursos han de fer servir textos conversacionals als títols i a les descripcions, elements visuals reconeixibles i àudio de bona qualitat per atreure i mantenir l'atenció dels usuaris.

Nota: de conformitat amb la política de Google, les imatges que tinguin superposats els termes "Baixa" o "Instal·la" es rebutjaran.

Substituïu sovint els recursos amb un rendiment baix

Pareu molta atenció als informes de recursos. Un cop els recursos hagin sortit de l'estat "Aprenentatge", s'etiquetaran amb les classificacions "Baix", "Bo" o "Òptim". Si no heu penjat el nombre màxim permès de recursos, afegiu-ne de semblants als que tenen la classificació "Òptim". Si heu arribat al nombre màxim permès de recursos, substituïu els que es classifiquin com a "Baix". Feu-ho de manera gradual a fi de minimitzar les fluctuacions de rendiment.

Utilitzeu recursos de màxima qualitat

Si envieu recursos de creativitat d'alta qualitat, els anuncis tindran més probabilitats d'oferir un bon rendiment durant un període de temps llarg. Això passa perquè els recursos de creativitat d'alta qualitat tenen més probabilitats de captar l'atenció de clients potencials. En canvi, els recursos de creativitat de qualitat més baixa poden afectar el rendiment de la campanya perquè tenen un abast de públic inferior. Si maximitzeu la qualitat dels recursos, us assegurareu que els anuncis assoleixin el màxim abast de públic en totes les nostres propietats.

Hem definit unes quantes directrius de qualitat per als diferents tipus de recursos que envieu per als anuncis.

Nota: avaluem constantment la manera com definim la qualitat, de manera que les pràctiques recomanades incloses en aquest article estan subjectes a canvis.

Recursos de text

Pengeu conceptes independents i complets

• Redacteu frases independents de longitud variable, amb una gramàtica, ortografia i puntuació correctes, i que funcionin en qualsevol ordre. Google Ads combinarà automàticament aquestes frases per oferir-vos versions alternatives d'anuncis que puguin millorar el rendiment.
  • Centreu cada frase en un argument de venda de l'aplicació únic i distintiu.

Proporcioneu crides a l'acció clares

Feu servir el text dels botons per reforçar els objectius de la campanya:

• Per fomentar les instal·lacions, el text del botó ha de reflectir l'acte de la instal·lació (per exemple, les sol·licituds "Baixa-la ara" o "Juga-hi ara").
  • Per generar compres, el text del botó ha de destacar les vendes, els descomptes o els articles en venda (per exemple, "5 € de descompte" o "Estalvia ara").
  • Per incrementar la retenció o la reimplicació, el text del botó ha de destacar les funcions de l'embut inferior o les funcions noves, a fi d'incentivar els usuaris perquè interaccionin (per exemple, "Vegeu 100 articles nous" o "Proveu-ho avui").

Eviteu els pescaclics i les exageracions

• No es permeten les frases, les preguntes ni les declaracions exagerades que s'hagin formulat amb la intenció d'incitar els usuaris a fer clic en un anunci.
  • Eviteu fer servir frases amb referències vagues a "això".

Compliu totes les regles d'estil

Per evitar que rebutgem els anuncis, tots han de complir les regles d'estil. Tot seguit trobareu els motius més habituals per rebutjar anuncis, juntament amb alguns exemples.

No utilitzeu el següent:

• Sensacionalisme, incloent-hi un excés de signes d'exclamació (per exemple, "No et creuràs què passa a continuació!").
  • Emojis.
  • Puntuació o símbols que no se cenyeixen al propòsit previst (per exemple, "no+" per dir "només").
  • Ús incorrecte de les majúscules (per exemple, "OFERTA, O.F.E.R.T.A. o oFeRtA").
  • Ús incorrecte dels espais (per exemple, "Compra,venda de vambes" o "V A M B E S").
  • Gramàtica incorrecta.
Consell: no es poden utilitzar dos títols combinats si tots dos acaben amb un signe d'exclamació.

Recursos d'imatge

Creeu imatges atractives

Els anuncis són un mirall de la vostra marca. Cal que els recursos d'imatge siguin atractius i no afectin negativament la credibilitat de la marca. Us recomanem que eviteu les imatges inclinades, de forma estranya, alterades, invertides, poc clares, en negatiu o amb un excés de filtres.

Les imatges han de tenir una densitat de píxels elevada

La densitat de píxels no és només un senyal visible de qualitat, sinó que quan és alta garanteix una bona renderització de la imatge en canviar de mida o quan es mostra en pantalles d'alta resolució.

Feu servir tot el marc

Els anuncis tenen un aspecte més orgànic si s'adapten a la forma, la mida i la posició del contingut natiu. Heu d'evitar els espais en blanc entre les vores d'un recurs d'imatge i el seu marc.

Limiteu l'espai en blanc a la imatge

L'espai en blanc no pot ocupar més del 80% d'una imatge. El tema de la imatge ha de ser l'atracció principal i ha d'ocupar més espai per destacar visualment i facilitar-ne la visualització en pantalles petites.

Eviteu la superposició de text, logotips o crides a l'acció a la imatge

El text superposat no ha de monopolitzar la imatge. El més adient és que qualsevol text o logotip d'una imatge s'integri amb naturalitat, tal com es veu als embalatges dels productes, a la roba, als rètols o a les tanques publicitàries, per exemple. Si se superposa algun text o logotip a la imatge, cal minimitzar-lo per tal que no li tregui protagonisme. Les imatges amb poc o cap contingut superposat es beneficiaran d'un abast de públic més ampli. En general, us recomanem que limiteu els elements superposats perquè cobreixin menys del 20% de l'àrea de superfície de la imatge.

Consell: per garantir l'emplaçament en tots els canals, pengeu imatges sense cap text ni logotip superposat.

Eviteu els pescaclics i les exageracions a les imatges

Tal com passa amb els recursos de text, les imatges també han d'evitar els elements visuals o de text amb contingut sensacionalista o extravagant que inciti els usuaris a fer-hi clic.

Anuncis de vídeo

Incidiu en l'experiència amb l'aplicació pel damunt de la història

Tot i que l'aspecte emocional i la narrativa són importants, els vídeos han d'incidir en l'experiència amb l'aplicació al més aviat possible. Feu servir plans ben enquadrats (primers plans dels trets diferencials i de la IU) a fi que els espectadors se centrin en les funcions que poden utilitzar a l'aplicació i en els seus avantatges.

Capteu l'atenció de l'espectador

• El període d'atenció dels usuaris de mòbils és breu: heu de captar el seu interès en els primers 2 o 3 segons. En els nostres estudis sobre els anuncis de vídeo per a aplicacions que han tingut èxit, també hem esbrinat que, com a mitjana, contenen dos o més canvis de pla en els primers 5 segons, la qual cosa contribueix a oferir una sensació de dinamisme pel que fa a l'experiència amb l'aplicació.
  • L'àudio és un altre recurs senzill per crear una capa addicional de connexió amb els usuaris. Feu servir veu i música per emfatitzar la marca i les crides a l'acció. Com que hi ha part de l'inventari que té l'àudio desactivat de manera predeterminada, cal incloure subtítols.

Presenteu la marca en tot l'anunci

• Introduïu la marca aviat i, sempre que sigui possible, mostreu-la durant tot l'anunci.
  • Mostreu la marca com a part de l'aplicació (en captures de pantalla), als costats (en els anuncis verticals), en els fragments d'àudio o en una combinació de tots tres elements.

Diversifiqueu i experimenteu

Experimenteu creant vídeos amb diferents temàtiques (per exemple, comèdia o drama), estils (per exemple, formal o còmic) o assumptes (per exemple, un cas d'ús o un avantatge de l'aplicació en comparació amb una altra). Així tindreu més possibilitats de cridar l'atenció de públics diferents.

Nota: com que tots els recursos de vídeo es difonen des de YouTube, heu de penjar-los directament a aquesta plataforma perquè siguin aptes per seleccionar-los.

Recursos HTML5

La creació de recursos HTML5 pot ser més difícil i més cara que la dels tipus anteriors. Us recomanem que pengeu el nombre màxim de recursos de text, imatge i vídeo abans d'incorporar material per a HTML5.

Dissenyeu els recursos pensant en els dispositius mòbils

Els recursos HTML5 són interactius, de manera que heu de tenir ben presents les capacitats dels dispositius mòbils a l'hora de dissenyar-los. Entre les maneres més habituals que tenen els usuaris d'interaccionar amb els anuncis HTML5 hi ha les següents: tocar, lliscar, arrossegar i deixar anar, pinçar per ampliar o reduir, i agitar.

Incloeu les instruccions

Com que els espectadors no esperen que els anuncis siguin interactius, convé que els proporcioneu, mitjançant subtítols, unes indicacions ràpides abans que es comenci a reproduir l'anunci. L'objectiu és que els espectadors duguin a terme les interaccions desitjades en un termini de 3 a 4 segons.

Incloeu la marca clarament visible en tot l'anunci

El logotip de l'aplicació, juntament amb un botó "Instal·la ara" o "Baixa ara", ha de romandre visible en tot l'anunci per reforçar-ne la legitimitat i evitar rebuigs. És molt recomanable que tots dos elements es mostrin junts a la barra superior.

Incloeu subtítols

Els recursos del tipus HTML5 no inclouen vídeo ni àudio, de manera que cal utilitzar subtítols. Assegureu-vos que els subtítols es llegeixen clarament en diverses mides de pantalla.