Tips til optimalisering av salg på nettet

Optimaliser kampanjer for nettsalg

Få bedre kontroll ved å justere bud manuelt

Hvis du er en ny Google Ads-bruker, er automatisk budgivning en enkel måte å administrere kostnad per klikk (CPC)-budene dine på. Når du får mer detaljert kunnskap om hva som fungerer for deg, vil du kanskje ha mer kontroll over budene. Da kan du vurdere å bruke manuell budgivning, siden det gir deg muligheten til å justere budbeløpene for individuelle søkeord eller annonsegrupper.

Med CPC-budgivning kan du finstemme de høyeste CPC-budene dine. Hvis du ser at visse søkeord er mer lønnsomme, kan du legge inn strategisk funderte bud på disse. Her er noen ulike måter du kan gjøre dette på:

• Vis annonsene på den første siden: Hvis du vil øke sjansene for at annonsene vises på den første siden, må du sørge for at budene er på par med eller overgår anslagene for førstesidebud. Konkurransedyktige bud er et viktig aspekt i det å få annonsene dine vist på de mest synlige plassene.
  • Med budjusteringer kan du øke eller redusere budene: En budjustering er en prosentvis endring av budene. Du kan øke eller redusere ethvert bud i kampanjen, slik at budene blir mer eller mindre konkurransedyktige på ulike steder, enheter og tidspunkter.

Finn ut hvordan du endrer bud manuelt eller angir budjusteringer.

Velg søkeord som når kvalifiserte kjøpere

Hvis du ser nærmere på søkeordene dine, kan du gjøre det enklere å nå de beste potensielle kundene, redusere kostnadene og øke avkastningen.

Her følger noen tips om hvordan du kan velge salgsfremmende søkeord:

• Få samsvar mellom søkeordene og produkttilbudene: Husk at du må ta med kjerneproduktene dine som søkeord. Når kunder er ute etter å kjøpe noe, søker de etter et bestemte produkter, så ting som produktnavn og -modeller kan være effektive søkeord.
  • Gjør deg kjent med undersøkelses- og kjøpsprosessen: Det kan være nyttig å forstå hvor i kjøpssyklusen kundene befinner seg. Du kan målrette annonser mot folk som seriøst vurderer å kjøpe noe, ved å ta med søkeord som inneholder for eksempel kjøp eller handle. Hvis du vil filtrere ut søk der hensikten virker å være innledende undersøkelser, kan du legge til negative søkeord, for eksempel vurdering. anmeldelse, sammenligne eller sammenligning.
  • Bruk negative søkeord: Med negative søkeord kan du filtrere ut klikk som ikke er særlig lønnsomme. Det er hovedsakelig to verktøy du kan bruke for å finne negative søkeord – søkeordplanleggeren og søketermrapporten. Du kan for eksempel finne ut at et band har samme navn som et av produktene dine. I et slikt tilfelle kan du legge til negative søkeord som konsert, billetter, sangtekster, album eller mp3.
  • Bruk riktige samsvartyper: Ved å bruke fleksibelt samsvar får du treff på en lang rekke søkeord, mens du med eksakt samsvar eller frasesamsvar får mer presis målretting. Hvis du vet at et bestemt søk brukes ofte, kan du gjøre det enklere å administrere den påfølgende trafikken ved å legge det til som et søkeord med eksakt samsvar eller frasesamsvar.

Finn ut mer om søkeordsstrategier i artikkelen om gode fremgangsmåter for bruk av søkeord, Keywords to the Wise (bare på engelsk), eller se på videospillelisten vår:

Få annonser til å appellere til potensielle kjøpere

Gode annonser er relevante og virkningsfulle. De formidler det riktige budskapet til rett tid og motiverer kundene til å kjøpe gjennom gode handlingsfremmende uttrykk.

Her er noen forslag som kan være nyttige når du skal skrive effektive annonsetekster:

• Skriv originale annonsetekster: Bruk verktøyet for forhåndsvisning og diagnostisering av annonser for å se hvilke annonser som vises etter bestemte søk. I annonseteksten skal du gi kundene et raskt overblikk over hva som gjør at bedriften din er annerledes enn konkurrentene sine, og da kan det være svært effektivt å ta med spesialtilbud og konkurransedyktige priser.
  • Fremhev kundefordeler: Gi kundene flere insentiver til å handle hos deg, ved å vise dem hva som er fordelene ved å velge bedriften din.
  • Vær kort og konsis: Effekten blir sterkere om du begrenser deg til 1–2 salgsargumenter. Hvis annonseteksten er oversvømmet av salgsargumenter, kan budskapet ditt gå tapt.
  • Bruk en landingsside som oppfordrer til salg: Når kunder klikker på annonsen din, skal de tas rett til en side der de kan kjøpe produktet du annonserer for. Tenk på det på denne måten: Koblingen mellom annonsen og landingssiden er broen mellom en potensiell kunde og et kjøp. Jo sterke denne koblingen er, dess større er sjansen for et salg.
  • Kjør sesongavhengige annonser: Tilpass annonsene etter sesongvariasjoner og kampanjen du kjører. Dra nytte av årets sesonger (sommer, vinter, «skolestart») og bestemte merkedager (valentinsdagen, allehelgensaften osv.) for å markedsføre produktene.
  • Bruk stor forbokstav i meningsbærende ord: Ved å gjøre dette kan du bidra til at klikkfrekvensen økes.
  • Bruk annonseelementer for å finstemme annonsene: Dra nytte av annonseelementer for å vise tilleggsinformasjon om bedriften.

Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for annonsetekster i artikkelen Creative That Clicks (bare på engelsk).