Förstå Google Ads landsspecifika begränsningar

Följande artikel gäller alla Google Ads-produkter.

Google måste följa de sanktioner som har utfärdats av den amerikanska myndigheten Office of Foreign Assets Control (OFAC). Det innebär att Google Ads inte är tillgängligt för annonsörer i följande länder eller territorier (med kriterium-id):

• Krim (21120)
  • Kuba (2192)
  • Folkrepubliken Donetsk (FRD) (21113)
  • Iran (2364)
  • Folkrepubliken Lugansk (FRL) (21111)
  • Nordkorea (2408)
  • Syrien (2760)

Nyligen tillagda regioner

Är du på en plats som nyligen har blivit föremål för OFAC-sanktioner stängs ditt Google Ads-konto av. Förvaltarkonton baserade i länder eller områden som omfattas av sanktioner stängs av. Deras hanterade konton kan också stängas av.

Om ditt konto påverkas av OFAC-sanktioner meddelar vi dig via e-post när vi stänger av ditt konto. Inga respitperioder eller undantag är möjliga.

Om du anser att ditt konto inte borde ha stängts av kan du överklaga beslutet genom att fylla i detta formulär.

Åtkomst till konton i regioner som omfattas av sanktioner

Även om ditt konto inte är baserat i något av de namngivna länderna eller områdena, kan det hända att du berörs av embargot. Det beror på att du inte kan logga in på Google Ads när du befinner dig i ett sådant land eller en sådan region. Däremot kan du få åtkomst till hjälpcentret och policycentret för Google Ads samt andra Google Ads-webbplatser där du inte behöver logga in.

Återbetalning av befintliga konton

Vi försöker att utfärda återbetalningar till berörda Google Ads-kontoägare med oanvända förbetalda saldon i den utsträckning som vi får göra det enligt lagstiftningen.

Platsinriktning

I Google Ads går det inte att inrikta annonseringen på länder och områden som omfattas av OFAC:s sanktioner (och de visas inte heller som uteslutningar).

Om dina kampanjer är inriktade på ett land eller område som nyligen lades till på OFAC-listan upphör dessa kampanjer att visas. Du kan återuppta kampanjen genom att redigera kampanjen och ta bort landet eller området från platsinriktningen.

Support för och optimering av konton

Vi kan inte erbjuda anpassad support eller kontooptimering om du befinner dig utanför de berörda regionerna men marknadsför produkter eller tjänster där.