Meer informatie over landspecifieke beperkingen van Google Ads

Het volgende artikel is van toepassing op alle Google Ads-producten.

Google moet zich houden aan de sancties die zijn opgelegd door de United States Office of Foreign Assets Control (OFAC). Als gevolg hiervan is Google Ads niet beschikbaar voor adverteerders in de volgende landen of gebieden (met de criterium-ID tussen haakjes):

• De Krim (21120)
  • Cuba (2192)
  • De zogenoemde Volksrepubliek Donetsk (DNR) (21113)
  • Iran (2364)
  • De zogenoemd Volksrepubliek Loehansk (LNR) (21111)
  • Noord-Korea (2408)
  • Syrië (2760)

Onlangs toegevoegde regio's

Als u bent gevestigd in een locatie die recent aan OFAC-sancties is onderworpen, wordt uw Google Ads-account opgeschort. Ook manageraccounts in landen of gebieden onder embargo worden opgeschort, evenals mogelijk de door deze accounts beheerde accounts.

Als op uw account de OFAC-sancties van toepassing zijn, stellen we u per e-mail op de hoogte wanneer we uw account opschorten. Respijtperioden en uitzonderingen zijn niet mogelijk.

Als u van mening bent dat uw account niet had mogen worden opgeschort, kunt u dit formulier invullen om bezwaar te maken.

Accounttoegang in regio's onder embargo

Zelfs als uw account niet is gevestigd in een van de landen of gebieden onder embargo, kunt u met een embargo te maken krijgen. Als u zich fysiek bevindt in een land of gebied onder embargo, kunt u niet inloggen bij Google Ads. U heeft echter nog wel toegang tot het Helpcentrum en het Beleidscentrum van Google Ads en andere Google Ads-websites waarbij u niet hoeft in te loggen.

Terugbetalingen voor bestaande accounts

We proberen aan eigenaren van een Google Ads-account die te maken krijgen met een opschorting, het ongebruikte, vooraf betaalde saldo terug te betalen voor zover dit wettelijk is toegestaan.

Targeting op locatie

Landen en gebieden waaraan door de OFAC sancties zijn opgelegd, kunnen in Google Ads niet worden getarget (en evenmin worden uitgesloten).

Als uw campagnes een land of gebied targeten dat onlangs aan de OFAC-lijst is toegevoegd, wordt de weergave van die campagnes stopgezet. U kunt uw campagnes alleen hervatten door uw targetlocatie te wijzigen, zodat het land of gebied onder embargo niet meer wordt getarget.

Accountondersteuning en -optimalisatie

Als u zich buiten de genoemde regio's bevindt, maar producten of services promoot die zich in een van deze regio's bevinden, komt u niet in aanmerking voor aangepaste ondersteuning of accountoptimalisatie.