Tietoja aktivoitumisten raportoimisesta

Aktivoituminen tapahtuu, kun mainos saa kuluttajan toimimaan (esimerkiksi katsomaan videomainosta vähintään 10 sekuntia). Aktivoitumisten avulla voit arvioida mainoksesi toimivuutta. Osuvat ja tarkasti kohdistetut mainokset, joissa on houkuttelevaa sisältöä, voivat innostaa katsojia tutustumaan brändiisi lähemmin.

Aktivoitumiset mainostyypin mukaan

Aktivoitumisia tapahtuu, kun asiakkaat tekevät seuraavia asioita alla eriteltyjen mainostyyppien yhteydessä:

• Lightbox-mainokset: Käyttäjä laajentaa mainoksen.
  • Gmail-mainokset: Käyttäjä laajentaa mainoksen.
  • Videomainokset: Käyttäjä katsoo vähintään 10 sekuntia videomainoksestasi tai koko mainoksen, jos se kestää alle 10 sekuntia.
  • Sovelluskampanjan videomainokset: Käyttäjä katsoo 10 sekuntia videomainoksestasi (tai koko mainoksen, jos se kestää alle 10 sekuntia) tai klikkaa mainosta.
  • In-Feed-videomainokset: Käyttäjä katsoo 10 sekuntia mykistetystä videomainoksesta tai klikkaa mainosta katsoakseen koko videon.
Sellaisiin mainosmuotoihin liittyvät aktivoitumiset, joita ei tällä hetkellä mitata katselukertojen avulla (esim. puskurimainokset tai ei-ohitettavat In-Stream-mainokset), perustuvat klikkauksiin.

Aktivoitumismittarit

Mittari Mitä se kertoo?
Aktivoitumiset Mainos saa katsojan toimimaan
Aktivoitumisprosentti Niiden kertojen määrä, jolloin mainoksesi sai katsojan toimimaan, jaettuna mainoksen näyttökertojen (eli impressioiden) määrällä
Keskimääräinen CPE-hinta Keskimääräinen hinta per aktivoituminen (CPE) on keskimääräinen hinta, joka sinulta on veloitettu mainoksen aikaansaamasta aktivoitumisesta.
Klikkaukset Sivustolle johtaneiden klikkausten määrä

Aktivoitumisraporttien katsominen

Google Adsin tilastotaulukon Aktivoitumiset-sarakkeesta voit tarkistaa, miten mainoksesi saavat ihmiset aktivoitumaan. Jos saraketta ei näy, tee näin:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Valitse seuraavista riippuen siitä, mitä haluat tarkistaa:
    • Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
    • Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta Sarakkeet-kuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  4. Klikkaa Tulokset ja valitse sitten Aktivoitumiset.
    • Jos et näe Tulokset-vaihtoehtoa, klikkaa suurennuslasia ja tee sitten haku termillä "Aktivoitumiset".