Spor anrop til telefonnumre på nettsteder

Med sporing av anropskonverteringer kan du finne ut hvor effektivt det kan genereres telefonsamtaler fra nettstedet ditt via annonsene dine. Når en bruker besøker nettstedet ditt etter å ha klikket på en av annonsene dine, kan du registrere og måle samtalene fra nettstedet ditt ved å bruke sporing av anropskonverteringer på nettstedet.

Med denne typen konverteringssporing telles et anrop som en konvertering når samtalens varighet tilsvarer eller overskrider minimumsvarigheten du selv angir. Du kan dermed filtrere ut kortere anrop som sannsynligvis ikke fører til salg eller andre handlinger som er lønnsomme for bedriften din.

Du kan bruke dynamisk genererte Google-viderekoblingsnumre som erstatter bedriftsnummeret på nettstedet ditt – helt uten kostnad. På denne måten kan du finne ut hvilke spesifikke søkeord, annonser, annonsegrupper og kampanjer som genererer flest anropskonverteringer.

Tips: Anropsanalyse og -rapportering er nå tilgjengelig i Google Analytics. Hvis du har en Google Analytics-konto, får du tilgang til rapportering om anrop til nettstedet ditt hvis du slår på anropskonverteringer på nettstedet. Beregninger for anropsanalyse er tilgjengelig som et av alternativene for beregningsgrupper i Google Ads-rapportene.

Før du begynner

Hvis du bruker et annet system til å spore anrop som fører til salg eller andre konverteringer, er det kanskje bedre å opprette en funksjon som importerer konverteringshandlinger for anrop i stedet. Du kan dessuten gjennomgå alle konverteringshandlingene for anrop. Les mer om dette i artikkelen om sporing av anropskonverteringer.

Du trenger følgende før du kan konfigurere konverteringssporing for anrop fra nettsteder:

• en Google Ads-konto
  • en bedrift i et kvalifisert land: Google-viderekoblingsnumre er foreløpig tilgjengelige i disse landene.
  • et nettsted: Det er her du setter inn koden for konverteringssporing («taggen»).
  • mulighet til å redigere nettstedet: Enten du eller nettutvikleren din må kunne legge til taggen for konverteringssporing på nettstedet ditt, og legge til en JavaScript-kodebit for å bytte ut bedriftsnummeret ditt med et Google-viderekoblingsnummer.

Veiledning

Du må gjennom en todelt prosess når du skal konfigurere konverteringssporing for anrop til et Google-viderekoblingsnummer på nettstedet ditt:

1. Opprett en konverteringshandling
  2. Konfigurer Google-taggen

Når du har konfigurert Google-taggen, må du legge til en telefonkodebit. Telefonkodebiten erstatter et telefonnummer på nettstedet ditt med et Google-viderekoblingsnummer. Installer denne kodebiten på nettsidene der du viser telefonnummeret ditt.

1. Ved siden av «Telefonkodebit» klikker du på Last ned kodebiten. Du kan skrive inn telefonkodebiten manuelt på nettstedet ditt. Ved hjelp av telefonkodebiten blir telefonnummeret på nettstedet ditt byttet ut med et Google-viderekoblingsnummer, slik at du kan se hvor effektivt annonsene dine bidrar til å generere telefonsamtaler fra nettstedet ditt. Kodebiten fylles ut automatisk med visningsnummeret du har oppgitt.
  2. Velg hvordan du vil installere taggen. Du har disse alternativene:
    • Installer taggen på egen hånd. Hvis du velger dette alternativet, må du følge veiledningen nedenfor for å kunne endre koden på nettstedet ditt manuelt etter at du har installert taggen. Dette er et mer avansert alternativ vi bare anbefaler til brukere med god kunnskap om JavaScript. Du bør bruke dette alternativet hvis du vil spore anrop til flere telefonnumre på nettstedet. Merk: Med JavaScript-standardtaggen kan du bare spore ett nummer på én side.
    • Send taggen via e-post.
    • Bruk Google Tag Manager.
  3. Hvis du valgte Send taggen via e-post, skriver du inn e-postadressen til nettutvikleren din ved siden av «E-postadresse».
  4. Klikk på Send og fortsett.
  5. Klikk på Opprett og fortsett.
Nedenfor kan du se eksempler på HTML-innhold både før og etter at taggen for konverteringssporing er lagt til.
  • Her følger et eksempel på HTML-kode før koden for konverteringssporing er lagt til (dette er bare et eksempel – ikke bruk den i koden på nettstedet ditt):

<html>
    <head>
    <title>Eksempelfil i HTML-format</title>
    </head>
    <body>

Dette er brødteksten på nettsiden din.
    </body>
    </html>

• Her følger et eksempel på HTML-innhold etter at koden for konverteringssporing er satt inn (dette er bare et eksempel – ikke bruk den i koden på nettstedet ditt):

<html>
    <head>
    <title>Eksempelfil i HTML-format</title>

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: TAG_ID -->
    <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', 'TAG_ID');

</script>

<script>
    gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555'
    });
    </script>

</head>
    <body>

Dette er brødteksten på nettsiden din.
    </body>
    </html>

Spor anrop til telefonnummeret på et nettsted via Google Tag Manager

Du kan spore anrop til et telefonnummer på nettstedet ditt via Google Tag Manager ved å følge fremgangsmåtene nedenfor.

Konfigurer taggen i Google Tag Manager

1. Logg på Google Tag Manager.
  2. Velg et av arbeidsområdene.
  3. Klikk på Tagger.
  4. Klikk på Ny for å opprette en ny tag.
  5. Klikk på Tagkonfigurasjon. Rull nedover, og velg Google Ads-anrop fra konverteringer på nettsteder.
  6. Oppgi telefonnummeret slik det vises på nettstedet ditt.
    Merk: Du må skrive inn nummeret nøyaktig slik det er oppgitt på nettstedet ditt.
  7. Oppgi konverterings-ID-en og -etiketten fra Google Ads-kontoen.
  8. Oppgi eller opprett en utløser som skal aktiveres når brukeren klikker på søkeannonsen din og så ringer viderekoblingsnummeret som vises på nettstedet.
    • Merk: Når brukeren klikker på annonsen og besøker nettsiden din, aktiveres viderekoblingsnummeret i trinn 6 uten flere brukerutløsere.
  9. Lagre taggen, og publiser endringene.

Merk: Standardtaggen for anropskonvertering i Google Tag Manager er ikke kompatibel med internasjonale tallformater. Dette kan føre til at Google-viderekoblingsnumre vises med plusstegn (+) som ikke burde være der. For å hindre at det vises feil plusstegn i Google Tag Manager-taggen for anropskonverteringer på nettsteder, må du bruke det nasjonale formatet av nummeret, uten plusstegnet.

Endre koden på nettstedet manuelt for å vise et Google-viderekoblingsnummer

Hvis du oppga telefonnummeret på nettstedet ditt da du fulgte fremgangsmåten ovenfor, trenger du ikke å følge fremgangsmåten nedenfor. Hvis du valgte «Ikke oppgi noe nummer», bør du eller nettutvikleren din se på eksemplene nedenfor for å finne ut hvordan du går frem videre.

Eksempler

1. Åpne HTML-innholdet for siden der du la til telefonkodebiten, eller siden der telefonnummeret ditt vises. Telefonkodebiten blir seende ut som eksempelkoden nedenfor, der TAG_ID representerer tag-ID-en din og CONVERSION_LABEL representerer konverteringsetiketten din:

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': 'REPLACE WITH VALUE'
    });
    </script>

2. I phone_conversion_number-parameteren må du erstatte «ERSTATT MED VERDI» med bedriftens telefonnummer. Pass på at nummeret samsvarer eksakt med det på siden din, inkludert eventuelle landskoder.
  3. (Valgfritt:) Legg til de valgfrie parameterne nedenfor i telefonkodebiten din. Følg denne fremgangsmåten for å oppgi verdier for disse parameterne:
    1. phone_conversion_callback: Oppgi en tilbakeringingsfunksjon. Denne funksjonen påkalles med to argumenter. Det første argumentet er det formaterte telefonnummeret (i det samme formatet som business_number-parameteren). Det andre argumentet er telefonnummeret i rent format (eksempel: 18001234567).
    2. phone_conversion_css_class: Oppgi et CSS-klassenavn. Innholdet i alle elementene i denne klassen blir erstattet med et formatert telefonnummer.
    3. phone_conversion_options: Du kan skrive inn én av disse verdiene:
      • timeout (tidsavbrudd): Dette er den maksimale tiden, målt i millisekunder, som er tillatt ved henting av numre. Hvis det ikke blir hentet noe nummer innen denne tiden, sendes det ikke noe nummer til målet. Standard tidsavbrudd er på 5000 millisekunder.
      • cache (buffer): Angi verdien som false for å slå av bufring av det hentede nummeret i en informasjonskapsel. Angi verdien ellers som true.

Eksempel på en telefonkodebit med valgfrie parametere

<script>
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-650-555-5555',
    'phone_conversion_callback': function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: nummeret som skal vises, i samme format som
    // nummeret sendt til 'phone_conversion_number'.
    // (i dette tilfellet er det «1-650-555-5555»)
    // mobile_number: et nummer som er formatert til å kunne brukes i en klikkbar link
    // with tel:-URI (i dette tilfellet er det «+16505555555»)
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    },
    'phone_conversion_options': {
    'timeout': 20,
    'cache': false
    }
    });
    </script>
  4. Lagre endringene på nettsiden.

I eksemplene nedenfor ser du hvordan du implementerer denne kodebiten for tre ulike bruksområder.

Eksempel 1: Bytt ut det statiske telefonnummeret ditt med et viderekoblingsnummer fra Google

Denne funksjonen henter et telefonnummer og erstatter innholdet i alle span-taggene (omfangstaggene) med den aktuelle klassen. I dette eksempelet blir telefonnummeret «1-800-123-4567» som er angitt i span-taggen, erstattet av det dynamisk genererte, formaterte viderekoblingsnummeret.

1. Legg til «phone_conversion_css_class»-parameteren med nummerverdien i telefonkodebiten din. Denne linjen er fremhevet i eksempelet nedenfor:

<script type="text/javascript">
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_css_class':'number'
    });
    </script>

2. Legg til klassen fra «phone_conversion_css_class»-parameteren (fremhevet i eksempelet nedenfor) i span-taggen som inneholder telefonnummeret ditt, i HTML-innholdet på nettsiden der telefonnummeret ditt eller telefonnumrene dine er angitt.
    <body>
    <span class="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Eksempel 2: Send Google-viderekoblingsnummeret til en tilpasset funksjon for tilbakeringing

Denne funksjonen henter et telefonnummer og sender det til en funksjon for tilbakeringing. I eksempelfunksjonen for tilbakeringing erstattes innholdet i et element med ID-en «number» med det formaterte viderekoblingsnummeret.

1. Oppdater telefonkodebiten din så den samsvarer med kodeeksempelet nedenfor. Erstatt «1-800-123-4567» med telefonnummeret som er oppført på nettstedet ditt. Du må også erstatte TAG_ID med den unike tag-ID-en for Google Ads-kontoen din og erstatte CONVERSION_LABEL med den unike konverteringsetiketten for konverteringshandlingen.

<script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: nummeret som skal vises, i samme format som
    // 'phone_conversion_number'.
    // (som i dette tilfellet er «1-800-123-4567»)
    // mobile_number: et nummer som er formatert til å kunne brukes i en klikkbar link
    // with tel:-URI (i dette tilfellet er det «+18001234567»)
    var e = document.getElementById("number");
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };

gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>

2. Legg til ID-parameteren med nummerverdien (fremhevet i eksempelet nedenfor) i span-taggen som inneholder telefonnummeret ditt, i HTML-innholdet på nettsiden der telefonnummeret ditt eller telefonnumrene dine er angitt.
    <body>
    <span id="number">1-800-123-4567</span>
    </body>

Hvis du vil gjøre det enklere for brukere som besøker nettstedet ditt på mobiltelefon, å ringe bedriften din, kan du gjøre Google-viderekoblingsnummeret klikkbart.

Eksempel 3: Overfør Google-viderekoblingsnummeret til en tilpasset tilbakeringingsfunksjon på mobilnettstedet ditt
På mobilnettsider med et klikkbart telefonnummer kan du erstatte både nummeret som blir vist, og nummeret som ringes når noen klikker på nummeret. Dette forutsetter at du bruker funksjonen for tilbakeringing.

1. Oppdater telefonkodebiten din så den samsvarer med kodeeksempelet nedenfor. Erstatt «1-800-123-4567» med telefonnummeret som er oppført på nettstedet ditt. Du må også erstatte «CONVERSION_ID» med den unike konverterings-ID-en for Google Ads-kontoen din og erstatte «CONVERSION_LABEL» med den unike konverteringsetiketten for konverteringshandlingen.
    <script type="text/javascript">
    var callback = function(formatted_number, mobile_number) {
    // formatted_number: nummeret som skal vises, i samme format som
    // 'phone_conversion_number'.
    // (i dette tilfellet '1-800-123-4567')
    // mobile_number: nummeret er formatert for bruk i en klikkbar link
    // with tel:-URI (i dette tilfellet '+18001234567')
    var e = document.getElementById("number");
    e.href = "tel:" + mobile_number;
    e.innerHTML = "";
    e.appendChild(document.createTextNode(formatted_number));
    };
    gtag('config', 'TAG_ID/CONVERSION_LABEL', {
    'phone_conversion_number': '1-800-123-4567',
    'phone_conversion_callback': callback
    });
    </script>
  2. Legg til ID-attributtet med nummerverdien (fremhevet i eksempelet nedenfor) i <a>-taggen som inneholder telefonnummeret ditt, i HTML-innholdet på nettsiden der telefonnummeret ditt eller telefonnumrene dine er angitt.
    <body>
    <a href="tel:18001234567" id="number">1-800-123-4567</a>
    </body>

Slik kan du kontrollere kode

Det kan ta opptil en time før annonsene dine kan aktiveres for denne konverteringshandlingen. Du kan kontrollere at annonsen fungerer ved å søke etter den, og deretter klikke på annonsen for å gå til nettstedet ditt (du blir belastet for klikket). Det vanlige telefonnummeret ditt skal nå være erstattet av et viderekoblingsnummer fra Google.

Hvis du vil teste dette flere ganger, må du slette informasjonskapselen kalt «gwcc» fra nettleseren din før du klikker på en annonse på nytt.