Spåra klick på telefonnummer på en mobilwebbplats

Med hjälp av konverteringsspårning kan du ta reda på hur effektivt dina annonser leder till klick på ditt telefonnummer på din mobilwebbplats. Till skillnad från annan spårning av samtalskonverteringar spårar den här funktionen bara klick på ditt telefonnummer, inte faktiska samtal. I den här artikeln beskriver vi hur du spårar klick på telefonnummer på din mobilwebbplats. Du kan mäta klick på textlänkar, bilder eller knappar.

Innan du börjar

Innan du kan ställa in konverteringsspårning för klick på telefonnummer behöver du följande:

• ett Google Ads-konto. Har du inget ännu? Registrera ett Google Ads-konto.
  • en webbplats: Här placerar du koden för konverteringsspårning (”taggen”).
  • Veta hur du redigerar webbplatsen: Du eller din webbutvecklare måste kunna lägga till taggen på webbplatsen och lägga till ett JavaScript-kodavsnitt med en onclick-händelsehanterare.

Anvisningar

Steg 1: Skapa en konverteringsåtgärd

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och klicka på Konverteringar under Mätning.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Klicka på Telefonsamtal.
  5. Välj Klick på ett nummer på din mobilwebbplats.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Använd rullgardinsmenyn Optimera mål och åtgärder för att välja vilken målkategori du vill gruppera med konverteringsåtgärden. Standardalternativet för Mål är Potentiella kunder via telefon och för Optimering av konverteringsåtgärder är det Primär åtgärd.
  8. Lägg till ett konverteringsnamn med högst 100 tecken.
  9. Välj Använd samma värde för varje konvertering under Värde och ange ett värde för varje samtalskonvertering eller välj Använd inte ett värde för denna konverteringsåtgärd vilket vi inte rekommenderar.
  10. Välj vid Räkna om alla konverteringar eller en enda konvertering ska räknas per annonsklick. Alternativet Alla är lämpligast för försäljning och En för potentiella kunder.
  11. Klicka på Samtalslängd. Ange minimilängden i sekunder på ett telefonsamtal för att det ska registreras som en konvertering.
  12. Välj en konverteringsperiod (hur lång tid efter ett annonsklick eller en annonsvisning som du vill spåra konverteringar) för konverteringsåtgärden i rullgardinsmenyn Konverteringsperiod för klickbaserade konverteringar. Perioden kan vara från en till 60 dagar.
  13. (Avancerat) Klicka på Konverteringsmål för standard i konto.
    • Med den här standardinställningen räknas data om den här konverteringsåtgärden in i rapportkolumnen Konverteringar. Om du avmarkerar inställningen ingår informationen fortfarande i kolumnen Alla konverteringar.
    • Data i kolumnen Konverteringar används av automatiska budstrategier som Mål-ROAS, Förbättrad CPC och Mål-CPA. Om du använder en automatisk budstrategi för att optimera för konverteringar men inte vill ta med just denna konverteringsåtgärd i budstrategin kan du avmarkera inställningen. Låt den annars vara markerad.
  14. Klicka på Attributionsmodell. Med den här inställningen väljer du hur varje konvertering ska tillskrivas: det sista klicket en kund gör före en konvertering, det första klicket eller en kombination av klick. Läs mer om de olika alternativen och hur inställningen fungerar i Om attributionsmodeller.
  15. Klicka på Skapa och fortsätt.

Steg 2: Skapa Google-taggen

Följ anvisningarna för att skapa en Google-tagg.

När du har ställt in Google-taggen måste du lägga till ett händelsekodavsnitt. Händelsekodavsnittet spårar de klick på ett telefonnummer på din webbplats som ska räknas som konverteringar. Infoga kodavsnittet mellan <head></head>-taggarna omedelbart efter Google-taggen på sidan där ditt telefonnummer visas.

Obs! När du spårar klick på telefonnummer ser du klickdata i stället för samtalsdata (som samtalslängd) i dina konverteringsrapporter.

1. Kopiera Google-taggen och följ sedan anvisningarna för att lägga till den på din webbplats.
  2. Kopiera händelsekodavsnittet under Händelsekodavsnitt och följ anvisningarna för att lägga till det på din webbplats. Du måste lägga till kodavsnittet på sidan som innehåller knappen eller länken du vill spåra.
  3. Klicka på Nästa.
  4. Klicka på Klart.
  5. Följ de här anvisningarna för att lägga till ett extra kodavsnitt för knappen eller länken du vill spåra. Detta steg krävs för att konverteringsspårningen ska fungera.

Kontrollera din Google-tagg

Om du vill kontrollera att konverteringstaggen är korrekt installerad och spårar konverteringar som den ska eller om du misstänker ett problem med taggen bör du felsöka taggen för konverteringsspårning.