Opprett annonsetilpasning for responsive søkeannonser

Viktig
  • Fra og med 30. juni 2022 kan du ikke lenger opprette eller endre annonsetilpasning for utvidede tekstannonser, ettersom det ikke lenger er mulig å opprette nye utvidede tekstannonser.
  • Du kan heller ikke laste opp eller redigere bedriftsdata for utvidede tekstannonser.
  • Eksisterende annonsetilpasning for utvidede tekstannonser blir fortsatt vist frem til 31. mai 2024.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at du går over til å bruke responsive søkeannonser.
  • Finn ut mer om hvordan det blir enklere å vise det rette budskapet i søk.

Med annonsetilpasning kan du tilpasse flere av annonsene dine ut fra hva de potensielle kundene dine søker etter, i sanntid. Du kan definere tilpassede attributter, for eksempel produktnavn og pris, i sanntid og skreddersy annonser i stor skala.

Merk: Oppsettet for annonsetilpasning er ikke det samme i responsive søkeannonser som i tekstannonser. I stedet for at du bruker én tilpasningsfeed med en rekke deler annonseinnhold og mange målrettingsinnstillinger, kan du opprette attributter eller laste opp mange attributter samtidig for kontoen din. Du kan så angi de aktuelle delene med annonseinnhold direkte i kampanjen din eller de aktuelle søkeordene eller annonsegruppene. I disse tilpasningene brukes målrettingsinnstillingene for søkeordene, kampanjene eller annonsegruppene der de vises. Hvis du har nåværende annonsetilpasning for bedriftsdata for tekstannonser, kan du overføre dem til formatet som kreves for responsive søkeannonser. Finn ut hvordan du kan konvertere annonsetilpasning for tekstannonser til annonsetilpasning for responsive søkeannonser.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette annonsetilpasning for responsive søkeannonser. Du må gjennom fire trinn når du skal implementere annonsetilpasning i responsive søkeannonser:

1. Åpne bedriftsdataene dine.
  2. Opprett annonsetilpasningen (definer annonseattributtene). Det er slik du kategoriserer den dynamiske teksten.
  3. Angi attributtdetaljer (tildel verdier på de aktuelle nivåene). Dette er teksten som faktisk blir vist.

Merk: Hvis du ikke legger til verdier, kan ikke den responsive søkeannonsen med annonsetilpasningen gjennomgås.

4. Tilpass annonseteksten din (sett inn annonsetilpasningen i den responsive søkeannonsen).

Veiledning

1. Åpne bedriftsdataene dine

En visuell fremstilling av det første av fire trinn for å implementere annonsetilpasning for responsive søkeannonser.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Det første du må gjøre, er å åpne bedriftsdataene dine.

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Klikk på Attributter for annonsetilpasning.
  4. Klikk på plussknappen .

ÅPNE I KONTOEN MIN

2. Opprett annonsetilpasningen (definer annonseattributtene)

Nå skal du legge til informasjon om de enkeltdetaljene du vil tilpasse i annonsen. Disse detaljene kalles «attributter» og kan brukes i hele kontoen din.

Du kan legge til attributter enkeltvis, eller du kan laste opp mange attributter samtidig via et regneark etter at du har opprettet dem enkeltvis i Google Ads.

Merk: Hvis du velger å laste opp flere attributter fra et regneark, må disse attributtene opprettes enkeltvis bare én gang i Google Ads.

Opprett attributter enkeltvis

Legg til attributter

1. Gi et navn til innholdet du vil tilpasse, i «Attributt»-feltet.
    • Hvis du tilpasser navnet på et produkt, kan du for eksempel oppgi «Produkt» som navn, men du kan bruke et hvilket som helst navn.
  2. Velg ønsket datatype. Den avgjør formateringen av teksten du tilpasser. Se de anbefalte fremgangsmåtene for formatering nedenfor.
    • Velg Pris som datatype hvis du skal tilpasse prisen på produktet ditt.
    • Merk: Vi anbefaler at du angir datatyper. Dette bidrar til raskere evaluering og godkjenning og at du unngår forsinkelser i annonsevisningen.
  3. Klikk på plussknappen for å legge til flere attributter.
  4. Klikk på Opprett for å opprette de aktuelle attributtene.

Anbefalte fremgangsmåter for formatering av datatype

Datatype Brukes vanligvis for Tillatte tegn Eksempelverdi
Tekst ProductName Alle bokstaver, tall og symboler Tursko
Price Cost Alle tall (inkludert desimaler) og gyldige valutategn NOK 249,90
Tall InventoryCount Ethvert tall (innbefattet desimaler) 11 eller 11,5
Prosent Rate (discount rate/interest rate) Ethvert tall (inkludert desimaler) og prosentsymbol 35 %
Merk: Attributtnavn skal ikke begynne med understreker (_) eller inneholde symboler, tegnsetting eller spesialtegn, for eksempel «wingdings», piler, vertikale linjer eller andre symboler. Hvis du bruker spesialtegn, kan det hende at annonsene dine ikke blir godkjent. Her er noen eksempler på spesialtegn: -, <3, =>, <=, ⇐, ⇍, ->, ⇒, », :-), :), ∞, ⋇, Ξ, ****, |, +, -, /, *, (, ), [, ], {, }, “, \, •, ‘, =, :, $, \\.

Slett attributter

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Du kan slette attributter i bedriftsfeeden din. Når du sletter et attributt, fjernes det fra alle kampanjer.

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Velg tilpasningen som har attributtet du vil slette. Se etter «Data for annonsetilpasning» i «Type»-kolonnen.
  4. Merk av ved siden av attributtene du vil fjerne.
  5. Klikk på Rediger og så på Fjern.

Last opp flere attributter via regneark

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Opplastinger.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på Last ned eksempelmalen for å se hvilke data som skal inkluderes. La rad 8 til 12 i kolonne A til C i malen stå tomme.
  6. Velg filens kilde fra et regneark eller Google Regneark.
  7. Legg til attributtene. Du kan opprette maksimalt 40 attributter for annonsetilpasning.
    • Skriv inn navnet på attributtet i «Attribute»-kolonnen.
    • Skriv inn tegnformatet du bruker i attributtet, i «Data type»-kolonnen.
    • Skriv inn verdien som vises for attributtet ditt, i «Account value»-kolonnen.
  8. Opprett verdier (dette er bare et eksempel på noen av verdiene du kan legge til):
    • Skriv inn navnet på kampanjen i «Campaign»-kolonnen.
    • Skriv inn navnet på annonsegruppen i «Ad group»-kolonnen.
    • Skriv inn søkeordet i «Keyword»-kolonnen.
    • Skriv inn navnet på tilpasningen i «Customizer:Name»-kolonnen.
    • Skriv inn antallet tilpasninger i «Customizer:Count»-kolonnen.
    • Skriv inn tilpasningsprosenten i «Customizer:Percent»-kolonnen.
    • Skriv inn tilpasningsprisen i «Customizer:Price»-kolonnen.
  9. Hvis du vil fjerne eksisterende verdier for å tilordne standardverdier, bør du legge til «remove_value» (fjern verdi) i «Verdi på kontonivå»-kolonnen eller den aktuelle tilpasningskolonnen. Dette fører til at tilpasningen viser standardverdien.
Merk: For tilpasninger på søkeord- eller annonsegruppenivå må du ha fylt ut både Kampanje- og Annonsegruppe-kolonnen. Som et alternativ til både «Annonsegruppe»- og «Kampanje»-navnene kan du bruke «Annonsegruppe-ID»-navnet. Når du skal oppgi verdier, må du bruke prefikset «Tilpasning:» foran kolonnenavnene på attributter. I eksempelet vårt må kolonneoverskriften for verdier være «Tilpasning:Navn» siden attributtet heter «Navn».

Planlegg masseopplastinger

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Opplastinger.
  4. Klikk på Opplastinger og så på plussknappen .
  5. Velg den aktuelle kilden under «Kilde», last opp filen, og velg så frekvensen og tidspunktet for masseopplastingen.
  6. Klikk på Lagre.

3. Angi attributtdetaljer (tildel verdier på de aktuelle nivåene)

Når du har opprettet attributtet, kan du legge til innholdet for tilpasningen din. Dette er teksten, prisen eller kvantiteten som vises i annonsene dine. Vær oppmerksom på at dette innholdet må gjennom godkjenningsprosessen for annonser.

Du må oppdatere «Account value»-kolonnen hvis du vil konfigurere innholdet for hele kontoen din.

Det er viktig at du legger til verdier, fordi responsive søkeannonser som ikke har noen tilpasningsverdi tilgjengelig, kan ikke gjennomgås.
  1. Hold markøren over «Verdi på kontonivå»-kolonnen, og klikk på blyantikonet Endre.
  2. Skriv inn teksten som skal vises i annonser der denne tilpasningen benyttes.
  3. Klikk på Lagre.

Du kan tilpasse dette innholdet videre for ulike kampanjer (og også for søkeord og annonsegrupper):

1. Gå tilbake til Kampanjer-siden.
  2. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads.
  3. Åpne Attributter for annonsetilpasning, og merk av ved siden av tilpasningsattributtene du vil endre.
    • Du velger for eksempel Pris hvis du har opprettet et attributt med navnet «Pris».
  4. Klikk på Bruk.
  5. Du får se attributtet du har opprettet, som en kolonne for alle søkekampanjer.
  6. Endre attributtet for å tilpasse teksten i hver kampanje ved å velge «Bruk en egendefinert verdi». Valget er som standard «Bruk en tilordnet verdi», som bruker den samme verdien du angir på kontonivå i alle kampanjene.
    • Oppgi utsalgsprisen for produktet du markedsfører i de enkelte kampanjene, hvis du opprettet et attributt for utsalgspris.
Merk: I responsive søkeannonser prioriterer annonsetilpasningen målrettingsinnstillingene i denne rekkefølgen: søkeord, annonsegruppe, kampanje, konto og standardverdi. Standardverdien brukes i tilfelle annonsetilpasningen ikke vises, eller om teksten overskrider tegngrensen.

4. Tilpass annonseteksten din (sett inn annonsetilpasningen i den responsive søkeannonsen)

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Nå som du har opprettet annonsetilpasningen, kan du bruke den til å tilpasse annonsene dine.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Annonser.
  4. Klikk på plussknappen og velg Responsiv søkeannonse.
  5. Skriv inn en krøllparentes («{») på det stedet i annonseteksten der du vil at annonsetilpasningen skal vises.I denne grafiske fremstilling ser du hvordan du setter inn krøllparenteser i den plasseringen i annonsen din du vil at det skal vises en annonsetilpasning.
  6. Velg Annonsetilpasning på rullegardinmenyen.
  7. Velg attributtet du vil vise i denne delen av annonseteksten.I denne grafiske fremstilling ser du hvordan du velger det attributtet du vil vise i denne delen av annonseteksten din.
  8. Skriv inn en standardverdi for tilpasningen hvis du vil angi hvilken tekst som skal vises i de tilfellene der tilpasningen ikke utløses.
  9. Klikk på Bruk.

Linker til beslektet innhold