Over componenten voor highlights

Met highlights kunt u uw tekstadvertenties verbeteren omdat u hiermee scherpe aanbiedingen, zoals gratis verzending of 24-uurs klantenservice, promoot bij kopers. Als u een highlight maakt, wordt deze samen met uw advertentie getoond op een computer of mobiel apparaat. Klanten krijgen gedetailleerde informatie over uw bedrijf, producten en services wanneer ze uw advertenties zien.

Met highlights kunt u, in aanvulling op uw advertentietekst, maximaal 10 highlights weergeven, afhankelijk van de tekenafstand, de browser en het apparaat dat u gebruikt. Highlights worden ook op verschillende manieren weergegeven, afhankelijk van het apparaat en andere factoren. Op computers worden highlights gescheiden door punten en weergegeven op één regel. Op tablets en andere mobiele apparaten lopen de highlights door in de vorm van een alinea. Advertenties met highlights kunnen boven en onder de zoekresultaten van Google worden geplaatst.

Een advertentie met highlights kan er als volgt uitzien op een computer:

An illustrated example of callouts in a search ad.

In dit artikel leest u hoe highlights werken en hoe u ze kunt maken, bewerken, verwijderen en plannen.

Hoe het werkt

U kunt highlights toevoegen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. U kunt kiezen waar u highlights toe wilt voegen, de highlight-tekst maken en plannen wanneer u ze wilt weergeven. Hoeveel highlights er bij uw advertentie worden weergegeven en wanneer dit gebeurt, is mede afhankelijk van de volgorde van uw highlights, de lengte ervan en hoe ze presteren.

Een goede vuistregel is algemenere informatie te verstrekken op het account- en campagneniveau dat van toepassing is op uw hele bedrijf (zoals '24/7 telefonische support'). Daarnaast kunt u specifiekere informatie geven op advertentiegroepniveau (zoals 'gratis geschenkverpakking'). Als u highlights toevoegt aan een advertentiegroep in een campagne die al highlights bevat, worden voor de advertenties in die advertentiegroep de highlights op advertentiegroepniveau gebruikt (in plaats van de highlights die u aan de campagne heeft toegevoegd).

Opmerking: U hoeft niets te betalen wanneer u een highlight toevoegt, maar voor de klikken op uw advertentie brengen we de gebruikelijke kosten in rekening.

Hoeveel highlights er bij uw advertentie worden weergegeven en wanneer dit gebeurt, is mede afhankelijk van de volgorde van uw highlights, de lengte ervan en hoe ze presteren.

Componenten voor highlights op account-, campagne- of advertentiegroepniveau

• Highlights die op alle niveaus binnen een specifieke vertakking van de hiërarchie account > campagne > advertentiegroep zijn gedefinieerd, kunnen samen worden weergegeven. Highlights in de ene campagne worden bijvoorbeeld niet weergegeven in een andere campagne.
  • Componenten voor highlights moeten worden gemaakt op een niveau dat logisch is voor alle volgende gedeelten van de accounthiërarchie.
  • Als een highlight bijvoorbeeld van toepassing is op alle advertentiegroepen in een heel account, moet de highlight worden toegevoegd op accountniveau.
  • Als een highlight alleen van toepassing is op een subset van campagnes, moet deze alleen worden toegevoegd aan de relevante campagnes.
  • Google kiest de beste highlights die uw advertentieprestaties maximaliseren uit de geschikte groep highlights.

Voordelen

• Brengt uw zakelijke aanbod onder de aandacht: Promoot populaire of unieke aspecten van uw bedrijf met een paar woorden of een enkele zin.
  • Flexibel en aanpasbaar in gebruik: U kunt highlights op account-, campagne- of advertentiegroepniveau toevoegen, zodat u in uw advertenties algemene of gedetailleerde informatie kunt opnemen. U kunt de datums, dagen van de week of tijdstippen opgeven waarop uw highlights mogen worden weergegeven.
  • Updaten zonder uw advertenties te wijzigen: Wijzig de highlight-tekst op elk gewenst moment, zodat u uw advertenties up-to-date houdt met speciale aanbiedingen. Bovendien kunt u de highlights bewerken zonder de prestatiestatistieken opnieuw in te stellen.
  • Flexibiliteit: Geef de datums, dagen van de week of tijdstippen op waarop de highlights mogen worden weergegeven.

Voordat u begint

• Campagnetypen: Highlight kunnen worden toegevoegd aan campagnes in het zoeknetwerk en aan campagnes in het zoeknetwerk die zijn aangemeld voor het Display Netwerk.
  • Tekenlimieten: Highlight-tekst is in de meeste talen beperkt tot maximaal 25 tekens of in het geval van double-byte-talen (zoals het Chinees, Japans en Koreaans) tot maximaal 12 tekens.
Opmerking: Afhankelijk van de tekenafstand, de browser en het gebruikte apparaat kunnen er maximaal 10 highlights worden getoond.

Instructies

Highlights maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu links op Advertenties en componenten en dan op Componenten.
  3. Klik op de plusknop Add en daarna op Highlight.
  4. Selecteer in het dropdownmenu Toevoegen het niveau waarop u de highlight wilt toevoegen. U kunt kiezen tussen de niveaus Account, Campagne en Advertentiegroep.
    1. Maak een nieuwe highlight: deze instelling is standaard geselecteerd.
      1. Typ een tekst in het veld Highlight-tekst.
    2. Een bestaande highlight gebruiken: klik op het keuzerondje naast Bestaande gebruiken.
      1. Selecteer in de lijst de highlights die u wilt gebruiken.
  5. Klik op Opslaan.

Highlights bewerken

1. Klik in het paginamenu links op Advertenties en componenten en dan op Componenten.
  2. U ziet nu een tabel met al uw componenten. Selecteer in het dropdownmenu Tabelweergave de optie Koppeling.
  3. Selecteer Highlight in de lijst boven de tabelwerkbalk.
  4. Zoek de highlight die u wilt bewerken. Klik in de kolom Component voor highlights op het potloodicoon Bewerken naast de naam van de highlight en klik daarna op Bewerken.
  5. Er wordt een venster geopend. Breng de gewenste wijzigingen aan in de gekozen highlight.
  6. Klik op Opslaan. Uw wijziging is van toepassing op de highlight-tekst in alle advertentiegroepen en campagnes die de highlight delen.

Highlights plannen

1. Klik in het paginamenu links op Advertenties en componenten en dan op Componenten.
  2. U ziet nu een tabel met al uw componenten. Selecteer in het dropdownmenu Tabelweergave de optie Koppeling.
  3. Selecteer Highlight in de lijst boven de tabelwerkbalk.
  4. Zoek de highlight die u wilt bewerken. Klik in de kolom Component voor highlights op het potloodicoon Bewerken naast de naam van de highlight en klik daarna op Bewerken.
  5. Klik op het dropdownmenu Geavanceerde opties.
  6. Klik onder Startdatum op Kies datum en selecteer wanneer de component voor highlights in uw advertenties moet worden getoond.
    1. Herhaal deze stappen om een einddatum te selecteren.
  7. Klik op Planning toevoegen om extra perioden op te geven waarin u uw componenten voor highlights wilt tonen.
  8. Klik op Opslaan.

Highlights verwijderen

1. Klik in het paginamenu links op Advertenties en componenten en dan op Componenten.
  2. U ziet nu een tabel met al uw componenten. Selecteer in het dropdownmenu Tabelweergave de optie Koppeling.
  3. Vink de selectievakjes aan naast de highlights die u wilt verwijderen.
  4. Klik in de blauwe balk op Verwijderen en selecteer Bevestigen.

Tip: Praktische tips

• Wijs highlights eerst toe op accountniveau. Als u highlights op accountniveau toevoegt, kunt u sneller optimale highlight-dekking krijgen. Zorg er wel voor dat ze relevant zijn voor al uw campagnes en advertentiegroepen.
  • Geef algemene informatie over uw bedrijf. Verstrek op account- en campagneniveau meer algemene informatie die van toepassing is op uw gehele bedrijf (zoals '24/7 telefonische support') en verstrek op advertentiegroepniveau meer specifieke informatie (zoals 'ski's voor dames' of '20% korting op camera's').
  • Houd de tekst kort. Met kortere tekst kunnen er meer highlights bij uw advertenties worden getoond. 'Gratis verzending' werkt waarschijnlijk beter dan 'We bieden gratis verzending'.
  • Wees specifiek. Geef klanten gedetailleerde informatie zodat ze kunnen bepalen of u heeft wat ze zoeken. Zeg bijvoorbeeld 'Superzuinig: 1 op 30' in plaats van 'Laag brandstofverbruik'.
  • Tekenlimieten. Highlighttekst is in de meeste talen beperkt tot maximaal 25 tekens of in het geval van double-byte-talen (zoals het Chinees, Japans en Koreaans) tot maximaal 12 tekens. Afhankelijk van de tekenafstand, de browser en het apparaat dat u gebruikt, kunt u maximaal 10 highlights weergeven.