Om lokale søkeannonser

Med annonser på Google kan du fremheve bedriftsbeliggenhetene dine og få brukerne til å ringe eller besøke disse beliggenhetene. Når folk søker på mobilenheter etter bedrifter i nærheten på Google.com eller Google Maps, for eksempel «kafeer i nærheten», kan det hende de ser lokale søkeannonser som inneholder bedriftsbeliggenheten din. Konfigurer adresseelementer for å vise lokale søkeannonser. Anropselementer kan ikke vises med lokale søkeannonser (uansett format).

I denne artikkelen får du en oversikt over lokale søkeannonser. Finn ut mer om hvordan du viser lokale søkeannonser på Google, og om adresseelementer.

Fordeler

Her er noen av de potensielle fordelene med å bruke lokale søkeannonser:

• Få flere butikkbesøk. Med lokale søkeannonser går du ikke glipp av fysisk trafikk i nærheten av beliggenheten din.
  • Få anrop. Lokale søkeannonser kan omfatte et alternativ for at brukere kan ringe bedriften din. De bruker da telefonnummeret til bedriftsbeliggenheten som er oppført i annonsen.
  • Hjelp kundene dine med å finne ut mer om bedriften din. Lokale søkeannonser linker til bedriftsbeliggenhetens side, som inneholder informasjon om slikt som åpningstider, adresse, kundeanmeldelser og bilder.

Sånn fungerer de

Når brukerne søker på mobilenheter etter bedrifter i nærheten på Google.com, kan bedriftsbeliggenheten din bli vist øverst i de lokale resultatene.

På samme måte kan annonsene som viser bedriftsbeliggenheten din, også vises når brukere utfører lignende søk på Google Maps-mobilappen.

Local search ads on Google Maps for desktop

Foreslå annonser automatisk

Google kan vise annonser i søkeresultatene på Maps når brukere søker etter bedrifter, for eksempel «oljeskift» eller «apotek», på mobilenheter. Med funksjonen for automatiske forslag til annonser kan du vise frem tilbudene dine selv før hele søket er skrevet inn, ved at foreslåtte annonseplasseringer vises under autofullføringssøk. Hvis en bruker for eksempel er i ferd med å skrive inn ordet «filmer» og taster inn de tre første bokstavene («f-i-l»), kan en annonse for en kino i nærheten av brukeren vises i forslagene som kommer opp.

Kostnaden

Du blir belastet med en standard kostnad per klikk (CPC) for følgende typer klikk på lokale søkeannonser:

• klikk for å få informasjon om beliggenhet
  • klikk for å få veibeskrivelse
  • klikk for å ringe på mobilenheter
  • nettstedsklikk